10 lifehacks die het leven een stuk makkelijker zouden maken!
07 januari 2017 
5 min. leestijd

10 lifehacks die het leven een stuk makkelijker zouden maken!

Dromen mag…hierbij 10 lifehacks die mijn leven een stuk makkelijker zouden maken! Herkenbaar? Heb je andere lifehacks? Of zit je toevallig is een positie om een van onderstaande lifehacks daadwerkelijk te maken? Be my guest!

1.WhatsApp staat toe dat je ongelezen berichten terug kan halen.

Mijn drang om me te uiten wint het vaak van mijn verstand in boze tijden. Toen een van mijn vrienden een artikel las over dat deze functionaliteit daadwerkelijk wordt uitgebracht door WhatsApp zei hij meteen: echt iets voor jou! En ja, echt iets voor mij! Wat mij betreft mogen ze ook al mijn app-jes in een soort ‘concept versie’ on hold zetten als mijn alcohol promillage boven een onacceptabel niveau uitkomt of dat mijn hoofd zichtbaar rood is van opwinding c.q. woede. Zou toch allemaal moeten kunnen met je mobiel?

2 WhatsApp stuurt melding dat je geen berichten hebt van je crush

Automatisch bericht...Het is voor veel mensen een herkenbaar fenomeen: je hebt een bericht gestuurd naar je crush en je controleert vervolgens regelmatig of hij of zij al geantwoord heeft. Binnenkort hoeft dat niet meer. WhatsApp stuurt automatisch een melding dat je geen berichten hebt van de persoon die jij steeds lastig valt. Handig!

Bron: De Speld.

3. Een online dashboard voor ouders met notificaties voor ongewenste aandacht voor je kind.

Laatst heeft mijn dochter musically ontdekt. Met musically kan je waanzinnige video’s creëren op korte muziekjes. Echt cool… Ook mama heeft er een paar gemaakt! Echter… Mijn dochter kan best sexy dansen en ik moet er toch niet aan denken dat er een of andere geile oude vent haar op musically zit te volgen. Als ik de openheid van haar account met haar wil bespreken, krijg ik een snauw en ontstaat er bijna een woedeaanval. Dus heeft mama het zelf maar even op een acceptabel niveau beveiligd dezelfde avond, toen mijn dochter lekker lag te snurken in bed. Want tja, nu ben ik online nog wijzer dan haar, alleen hoe lang duurt dat nog? Dus zou het niet geweldig zijn als we als ouders gewoon een online dashboard hebben die ons notificaties stuurt als er mogelijk online ongewenste dingen gebeuren met onze kids?

4. Een ‘app me niet meer’  button op WhatsApp

Weet je waar ik een bloedhekel aan heb? Wakker worden van appjes midden in de nacht van gasten die mij geen moer interesseren! Ik zou graag een knop willen hebben in WhatsApp om die date van weken geleden eindelijk, na tig berichten, te laten begrijpen dat ik geen interesse heb en alleen reageer uit fatsoen. Zucht.

5. Swipen in Facebook

In plaats van profielfoto’s van ‘Mensen die je misschien kent’ vind je profielfoto’s van ‘Mensen die je nog niet kent, maar misschien wel wil leren kennen en single zijn’ in Facebook. Zo had ik laatst het zoveelste vriendschapsverzoek van iemand die ik niet ken. Ik klik wat door zijn profiel en snap het echt niet. Omdat het de laatste tijd vaker voorkwam, dacht ik, ik app hem ff ‘Kennen wij elkaar ergens van of is Facebook een datingservice begonnen?’ Hij vertelt me dat hij me per ongeluk had uitgenodigd voor Facebook terwijl hij mijn profiel aan het bekijken was. Hij had me op Tinder zien staan. Blijkbaar was ik redelijk makkelijk te vinden. Dus als we dat toch al doen mensen… Waarom niet direct swipen in Facebook zelf?

6. Facebook ontvriendt alle stille gluurders met 1 druk op de knop.

Ken je dat? Facebook vrienden waar je nooit iets van voorbij ziet komen en die nooit reageren op je posts? Zijn ze niet actief of zitten ze alleen maar te gluren? Probeer die maar eens te ontvrienden. Nou dan ben je uren bezig en wees eerlijk, dan haak je toch af? Hoe ideaal zou het zijn om met een druk op de knop al je Facebook vrienden die de afgelopen maand niets hebben gepost of niet hebben gereageerd (dus alleen zitten te gluren) te ontvrienden? Ideaal!

7. Jouw persoonlijke mannelijke chatbot

We willen het niet graag toegeven, echter missen we heel soms gewoon een vent. Meestal voor de praktische zaken. Bijvoorbeeld hoe bevestig je kerstverlichting, wanneer moet ik mijn huis gaan schilderen, hoe hanteer ik een boor, et cetera. En oh ja, soms willen we gewoon ook even wat mannelijke aandacht, complimentjes en echt luisteren, interesse en doorvragen. En voor dat alles kan je terecht bij je persoonlijke mannelijke chatbot. Geef hem de naam van je crush en je gaat met een smile het leven door 😉

8. Een speel afspraak app voor kids a la Tinder

Wil jij spelen?

Wil jij spelen?

Mijn dochter wil eigenlijk altijd spelen. Bij voorkeur niet met mij, maar met een vriendinnetje. Ik haat het om te leuren voor een afspraak, dus gelukkig belt ze zelf.  Op nieuwjaarsdag heeft m’n dochter al haar vriendinnetjes afgebeld. Ik kon het nog net uitstellen tot na 11 uur 🙄. Wat zou het toch heerlijk zijn om hier een app voor te hebben. Zie je je kind al zitten swipen? Op basis van haar locatie ziet ze speelmaatjes voorbij komen. Al die kids schrijven erbij wat ze leuk vinden en op basis daarvan en natuurlijk de uitstraling swiped je kind op de bank de verschillende kids naar links en rechts. Met de matchende speelmaatjes kan ze dan via de app afspreken om te spelen. Als het speelafspraakje niet leuk was, dan heft ze de match gewoon op. Easy!

9. Een vervorm app waarmee de stem van mama ineens als de stem van pap klinkt

Dat zou wat zijn… Eindelijk kan ik, ondanks de afwezigheid van vader, eens echt overwicht hebben op mijn kind. Want iedereen weet, kinderen luisteren gewoon beter naar hun vader dan hun moeder. Wat we ook zeggen, soms heb je gewoon een boze papa stem nodig om een dikke vette ruzie met je dochter te doorbreken. Zou ideaal zijn!

10. Een volumeknop op je kind

Als ik iets haat is het schreeuwende kinderen. Dit is dan ook de reden dat je mij ook niet blij maakt met een weekendje Center Parcs. OMG, ik ga echt niet in het zwemparadijs zitten met die heerlijke akoestiek en belichting. Wat doe je jezelf aan? Zo vind je mij en mijn dochter dagelijks bij het relax zwembad op onze all-in vakantie in Turkije. No way dat ik heel de dag bij het kinderbad met glijbanen ga liggen. Back to topic! Een volumeknop voor kinderen, en vooral ook de kinderen van een ander, zou echt de uitvinding van het jaar zijn!

Welke lifehack zouden ze voor jou nog mogen uitvinden? Deel het met ons en laat een reactie achter. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Aug 2017

Hahaha, ik ben het volledig eens met bijna elk puntje in jouw artikel! Geweldig geschreven ik ga helemaal stuk hier.

Reactie plaatsen