11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen
01 maart 2016 
5 min. leestijd

11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen

Er zijn zat blogs met dingen die je niet tegen een zwangere moet zeggen of dingen die je niet tegen een vrouw die pas moeder is moet zeggen en ga zo maar door. We hebben er laatst wel eentje gehad, maar hier staan nog nieuwe clichés bij. De 11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen.

Benieuwd naar welke 11 clichés dit zijn? Je leest ze hier:

1. En is er ook een papa?

Als je ergens komt waar mensen je “verhaal niet weten”, krijg je al snel de vraag is er ook een papa?  Nee, er is geen papa. Niet elk gezin bestaat uit het “ideaalbeeld” vader, moeder en kind(eren). Maar dat maakt niet dat ons gezin minder compleet is.
 
2. Hij blijft wel de vader
 
Een druppel zaad doneren aan een moeder en vervolgens je kind aan hun lot over laten maakt je nog geen vader. Er is een reden waarom wij niet meer samen zijn met de vader en als jij wilt weten waarom niet, kom dan niet aanzetten met het cliché ‘hij blijft wel de vader’.
  
3. Hoe doe je toch allemaal?
 
Misschien is het een compliment, maar het komt over alsof het iets zwaars is wat wij doen. Het is juist heerlijk om moeder te zijn. Als je echt wilt weten waarom, lees dan maar 11 voordelen om alleenstaande moeder te zijn. Wil je echt een compliment maken zeg dan: “Wat doe je het goed.”
  
4. Heb je nog geen nieuwe vriend?11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen
Nee, ik ben nog steeds een happy single mom. Ik red mij prima zo zonder man aan mijn zijde. Natuurlijk zijn er momenten dat wij ook behoefte hebben aan een arm om ons heen, maar daar hebben we nog altijd vrienden voor. Als je nu wilt weten waarom ik niet date, lees dan 11 redenen waarom ik niet date nog maar eens.
 
 5. Ik doe het ook alleen
 
Van die thuismoeders waar de partner van werkt en daardoor de meeste tijd alleen met de kids doorbrengen. Dat is reden genoeg voor hen om te zeggen: ‘Ik doe het ook alleen’. Sorry dames, maar dit is gewoon totaal niet te vergelijken. Denk aan het financiële plaatje, de steun, de hulp. Maar vooral ook aan de dingen waar hij (soms misschien met tegenzin) bij helpt.
 
6. Je moet ook een tijd voor jezelf vrij maken
 
Als ik behoefte heb aan even tijd voor mijzelf vrij te maken zonder kind doe ik dat echt wel. Maar ik spendeer mijn vrije tijd liever met mijn kind dan dat ik op stap ga omdat ik nog jong ben.
 
7. Waar is je kind nu?
 
Als je dus ergens bent zonder je kind. Ik heb mijn kind natuurlijk alleen aan haar lot overgelaten en alleen thuis achter gelaten. Ooit gehoord van oppas, oma’s en opa’s?
 
 8. Heb je nog wel eens sex?
 
Uh, omdat ik een alleenstaande moeder ben vraag je naar mijn sexleven? Ik vraag toch ook niet hoe vaak jij het met je partner doet of wel? Zo onbeschoft om te vragen.
 
9. Milf
Ik weet niet of het echt een compliment is of dat het eigenlijk een goedkope titel is die ik krijg omdat ik moeder ben. Maar blijkbaar vinden mannen dit ook een opwindende benaming voor ons single moms. Alsof wij er trots op moeten zijn. Nou, noem ons maar gewoon strong single moms!
 
10. Ik wil best oppassen
Als je het nu echt zou menen en niet telkens als ik het dan vraagje uit pure nood zei, je zegt dat je andere plannen hebt, dan zou ik het nog wel waarderen. 
 
11. Kinderen hebben een vader figuur nodig
En dat moet perse de man zijn die ze verwekt heeft? Wij redden het prima alleen en wij zorgen er zelf wel voor dat de mannelijk figuur op een andere manier word ingevuld. Maak je maar geen zorgen.
 
Moet ik nog meer zeggen?
 
liefs, Rachel
Herkenbaar? Dit waren 11 clichés die je als single mom niet meer wilt horen. Eerder was er ook de blog: 14 dingen die je niet tegen een single mom moet zeggen. Hebben we alles nu opgenoemd denken jullie? Als je aanvullingen hebt of uiteraard sowieso wilt reageren, laat hem hieronder achter.
 
Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Mar 2016

Ik heb net, na 28 jaar relatie, een scheiding achter de rug. Vorige week vroeg iemand hoe het met mij ging en plaatste de opmerking: "Misschien komt het nog wel goed tussen jou en je man". Daar zakt dus mijn broek van af want de beslissing om te scheiden neem je niet zomaar.

Anonymous
Door

Anonymous

op 18 May 2017

Je bent toch ook sinlge mom als de papa nog wel in beeld is voor de kids

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 May 2017

Vragen of je kids allemaal van dezelfde vader zijn...

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 May 2017

Ik ben nu ruim 7 jaar een single mom van mijn 3 prachtige kinderen van 8, 8 en 9jr. Ik werk, studeer, sport, doe vrijwilligerswerk en investeer in mijn sociale netwerk. Ik krijg al jaren steeds de opmerkingen hierboven te horen, erg frustrerend. De meest, onbedoeld, kwetsende en ondertussen tot ergernis verworden opmerkingen zijn wel 'Hoe red je dat dan financieel (alsof ik niet gewoon werk voor mijn centen en zonder vent dus blijkbaar tot armoede gebombardeerd moet zijn)?' en de favoriet 'Ik snap wel dat je niet date, ik zou ook verbitterd zijn, maar misschien moet je het toch maar eens proberen, want anders blijf je altijd alleen en dat is ook zo naar (joh, projecteer je eigen onzekerheid en afhankelijkheid eens even lekker niet op mij)'

Reactie plaatsen