11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden
05 april 2016 
3 min. leestijd

11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden

Een paar jaar geleden kon ik nog intens genieten van de zon zien ondergaan in Turkije, van een goede beat en lasershow op een festival. Op dat zelfde festival zijn met mijn liefste vriendjes en vriendinnetjes. Genieten van lekker stappen en uit eten gaan. Telkens kreeg ik dan van die intense geluk momentjes. Nu waar ik alweer 13 maanden moeder ben van een prachtig prinsesje, beleef ik die intense geluk momentje op een geheel andere manier.

Ik denk dat iedereen ze wel kent die kleine geluk momentjes die jou intens laten genieten. En wat is als moeder nu het grootste geluk? Juist! je kleine uk, de dingen die je uk doet, de dingen die bij je uk horen en vooral moeder zijn van het grootste stukje geluk op deze aarde. Hier dan de 11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden:

 1. Zodra die kleine pretoogjes je ’s ochtends aankijken

Dat warme lijfje in pyjama of slaapzak. Die oogjes die twinkelen. Dat lachje wat op hun gezicht verschijnt als je de kamer al binnenstapt. Laat de rest van de dag maar komen hoor.

2. De ‘ik trouw later met mama momentjes’

Als je kind met een snoepring aan komt en vraagt of je met hem/haar wilt trouwen. Omdat je de liefste mama van de hele wereld bent. Dan smelt je moeder hart.

3. Als iemand jou een compliment maakt over wat voor goede moeder je bent

Voorheen stak je de complimenten over hoe leuk je er uitzag nog in je zak. Tegenwoordig is het mooiste moment dat je een goede moeder bent. En op sommige momenten maakt dat even kwetsbaar en maakt je dat intens gelukkig.

4. Al die lieve natte plakzoenen

Als je kind je hoofd met 2 handjes vastpakt en van die lieve natte zoenen begint te geven. Dan telt de rest van de wereld gewoon even niet mee. De pure liefde die je op dat moment voelt. Er gaat niks boven dat gevoel.

5. Als je kind weer een mijlpaal heeft bereikt

De eerste x omrollen, de eerste tandjes, de eerste woordjes, de eerste stapjes en ga zo maar door. Alle eerste keren zijn telkens weer opnieuw. Soms ben je bezig om een van deze fases te bereiken. Door bijvoorbeeld telkens ‘zeg eens mama’ te blijven herhalen en als je kind dan eindelijk die eerste keer ‘mama’ zegt hoe trots en gelukkig voel je, je dan?

6. Als je kind tegen jou aan in slaap valt

11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden

11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden

Hoe lekker is het en dan heb ik het vooral over de al iets grotere kindjes tegen je aan in slaap vallen. Het zacht gesnurk wat vanaf je borst vandaan komt. De natte plek die je vervolgens hebt omdat je kind met open mondje heeft geslapen. Dat gevoel is toch puur genieten?

7. Als je kind gewoon alleen mama wilt

Je kind wilt alleen maar jou. Hoe fijn is het om te weten dat jij zo belangrijk bent. Hoe fijn is het om te weten dat jij onvervangbaar bent?

8. Als je je kind kan ophalen nadat het bij zijn/haar vader is geweest

Je kind heeft omgang met de vader dus dat betekend dat je je kind(eren) tijdens die omgangstijd hebt moeten missen. Hoe fijn is het dan dat je kind gewoon weer bij jou is. Dat je je eigen kind weer in de armen kunt sluiten. Dat hij/zij al met uitgestrekte armpjes op je wacht.

9. Nacht doorslapen

Dat je heerlijk hebt kunnen door slapen en zelf ook weer fris en fruitig wakker wordt. Dat je daardoor ook de energie hebt en nog meer kan genieten van je kind(eren).

10. Als je kind lacht

Een glimlach, maar ook dat heerlijke schater lachje. Wat maakt een moeder gelukkiger dan je kind gelukkig te zien?

11. Zwitsal lucht

Dat frisse baby luchtje. De momentjes van je kind in bad doen en helemaal in zwitsallen of bij de geur alleen al terug denken aan de momenten dat ze nog echt ieniemienie waren.

Dit waren de 11 dingen waar single moms intens gelukkig van worden. Ik weet zeker dat jullie er punten van zullen herkennen. Ik ben benieuwd welke momentjes ook jullie geluksmomentjes zijn. Of welke dingen jullie nu intens gelukkig maken die ik niet genoemd heb. Laat het weten in een reactie op deze blog. 

Liefs,  Rachel

Over de schrijver
Reactie plaatsen