11 redenen waarom ik niet date
02 maart 2016 
7 min. leestijd

11 redenen waarom ik niet date

De  lezers die mijn blogs wekelijks lezen weten dat ik vaak blog met een knipoog. Na twee serieuzere blogs waarin ik openhartig vertelde over mijn angst voor mijn ex, is het deze week dan ook tijd om weer een positieve vrolijke blog te schrijven met een knipoog: 11 redenen waarom ik niet date.

Ik ben nu zo’n 19 maanden happy single. In eerste instantie happy single mommy to be, en inmiddels een echte happy single mom van een prachtige dochter. Ik mis totaal geen man in mijn leven want ik ben gelukkig met mijn leven hoe het nu loopt. Toch krijg ik heel vaak de vraag: “Nog geen nieuwe vriend? of “Nog niet aan het daten?” En keer op keer kan ik uitleggen waarom dan niet. Dus voor eens en altijd komen hier al 11 redenen waarom ik niet date.

1. Tijd
Ik ren mezelf soms niet 1 x, maar 10x voorbij. Er zijn zoveel onwijs gave dingen die ik wil doen en die ik dan dus ook doe. Al mijn bezigheden zorgen er alleen voor dat ik onwijs weinig tijd overhoudt om te daten. Ik werk minimaal 32 per week. Ik heb een huishouden en ik wil quality time met mijn kind. En als ik moet kiezen tussen quality time met mijn kind of naar mooie praatjes luisteren tijdens een date kies ik ten alle tijden voor mijn kind.
 
2. Bachelor
Ik knap af op mannen die denken dat de vrouwen aan hun voeten liggen en wij vrouwen een concurrentie strijd moeten gaan voeren om hun aandacht. Nou, tenzij ik meedoe aan het programma “The bachelor” of iets soortgelijks, ga ik geen concurrentie strijd met andere vrouwen aan om aandacht. Normaal gesproken kunnen mannen ook geen twee dingen tegelijk, dus lekker focussen op één dame tegelijk please.
 
3. Dramaqueens11 redenen waarom ik niet date
Ook knap ik af op mannen die zich gedragen als een dramaqueen. Ik ben soms zo’n held die echt vergeet te antwoorden op een berichtje of ik denk geantwoord te hebben en heb dus niet geantwoord en reageer dan uren later pas op een berichtje wat ik wel al gelezen heb. De dramaqueen stuurt dan meteen van die berichtjes als: “Heb je een ander”,
“Je bent niet eerlijk”, “Je wilt gewoon niet” of “Je houdt me aan het lijntje.” Man up yourself please.
 
4. Too independent

Ik ben een zelfverzekerde vrouw met genoeg eigenwaarde die nu kan gaan en staan waar ik wil. En ergens wil ik dat spontane leventje van mij nu niet opgeven voor een man, of hij moet al net zo spontaan zijn als mij. Niet altijd alles strak gepland maar lekker onverwachts een gezellig dagje uit er van maken. I love it.

 5. Hechten
Ik heb geen zin om mij aan iemand te hechten om vervolgens als hij zich na een tijdje leuk genoeg voor gedaan heeft mijn kind ook aan hem te laten hechten om vervolgens erachter te komen dat hij eigenlijk niet zo leuk is. En ik mijn kind moet uitleggen waarom hij niet meer zo leuk is en waar hij naartoe is.
 
6. Broedmachine
Ik wil geen man die meteen aankomt met dat hij papa wilt zijn over mijn kind en praat over dat hij kinderen van mij wilt. Bij mij duw je daarmee de keel dicht. Ik ben geen broedmachine die van verschillende kerels kinderen wilt. Ik weet überhaupt niet of ik ooit nog een tweede zou willen. Ik wil niet nog een kindje in deze situatie brengen. De strijd om de omgang, voogdij, etc. Nee, bedankt 1 keer is meer als genoeg.
 
7. Slappe openingszinnen
Geloof het of niet: “Maar deed het pijn, toen je uit de hemel viel” wordt nog steeds gebruikt. En zo zijn er nog veel meer slechte slappe openingszinnen. Geloof mij nu maar, ik heb snel genoeg door of je deze gebruikt en ook daar knap ik op af. Dus mannen gebruik je fantasie en wees origineel.
 
11 redenen waarom ik niet date8. Ik ben te oud om te chillen
Mannen die mij vragen of ik een avondje met ze wil chillen, beetje hangen. Uhm, chillen en nutteloos rondhangen deed ik zo’n ruim 10 jaar geleden toen ik nog een tiener was zonder verplichtingen.  Als je met mij wilt daten, neem mij dan gezellig mee iets drinken.
 
9. Bioscoop dates
Mannen die als eerste date een bioscoop date uitkiezen. Ik ga het nog een keer uitleggen en daarna nooit meer! Op een date wil je elkaar leren kennen en dat doe je niet door in het donker, stilletjes naast elkaar zittend naar een groot scherm te kijken.
 
10. Huismus
Ik ben een enorme huismus geworden. Na een hele week werken ben ik vroeg moe. Ik ben dan heel blij met mijn tv en mijn netflix account. Het liefst lig ik dan met een fluffy pyjama, een dekentje, en lekkere hapjes op de bank.
 
11. Last but not least: voorgangers
Nee, niet alle mannen zijn hetzelfde, maar ik heb toevallig net de verkeerde uitgepikt. Door mijn slechte keuzes qua mannen betekent dat dus dat ik een extra dikke muur om mij heen heb opgetrokken voor foute mannen. Je moet dus wel van hele goede huizen komen wil je toegelaten worden in mijn kasteel om prince charming te kunnen zijn.
 
Denk je nu na het lezen van mijn blog:  “Die komt als ze zo blijft denken nooit aan de man.” Dan heb ik goed nieuws, want deze blog is natuurlijk heel erg overtrokken. Momenteel date ik nog niet, maar ik zeg nooit, nooit. Ik blijf geloven in echte liefde. Tot de tijd dat mijn prins op het witte paard voorbij, komt ben ik een happy single moms.
Hebben jullie nog andere redenen waarom jullie niet daten? Laat het mij weten in een reactie onder mijn blog.
liefs, Rachel
Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Mar 2016

Herkenbaar. Na twee slechte relaties denk ik er hetzelfde over. Maar. Onze prinsen komen niet met een wit paard. Die zitten op een schildpad :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Mar 2016

Daten is zoiets als kort voor sluitingstijd bij de groenteboer binnenlopen en maar hopen dat er nog een mooie rijpe groente tussen de "left overs" zit.

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Jul 2016

Yes i am single. But you have to be Fucking Amazing to change that. Zoiets zeg maar.

Reactie plaatsen