11 tips als je alleen op vakantie gaat met je kind
17 mei 2016 
4 min. leestijd

11 tips als je alleen op vakantie gaat met je kind

11 tips als je alleen op vakantie gaat met je kind

1. Zoek een locatie uit waar kinderen zijn.
I know, dit is nogal een inkopper. Mijn dochter is een soort verslaafd aan het spelen met andere kinderen. Ik, als moeder, ben gewoonweg niet goed genoeg voor haar. En, wil ik enigszins kunnen relaxen, dan moeten er dus speelmaatjes voor haar zijn. Hoe zoek je dit uit? Bijvoorbeeld door op zoover.nl te kijken naar de referenties van gezinnen met kinderen. Het gaan in schoolvakanties helpt natuurlijk ook…

2. Zwembad en een ligstoel voor jou!
Oké, hoe raakt je dochter dan in contact met die kids, zodat jij lekker je boekje kan lezen? Nou, dat kan natuurlijk gewoon bij het zwembad. Heel de dag kunnen kids zich vermaken in het zwembad terwijl je rustig weg ligt te dromen op je ligbed.

11 tips als je alleen op vakantie gaat met kind

11 tips als je alleen op vakantie gaat met je kind

3. Genoeg animatie voor jou en je kind.
Je kent ze wel…de kidsclubs, mini disco etcetera. je denkt misschien, daar ga ik mijn kind niet dumpen, maar toch…mijn dochter vindt het super leuk om even te knutselen en wederom, te spelen met andere kids. Dan kan jij ff naar de spa in de tussentijd!!

4. Neem leuke spelletjes mee die jij ook leuk vindt.
Rummikub, Yahtzee, kaarten…neem spelletjes mee die jij ook leuk vindt. En natuurlijk niet te vergeten een tablet. Ideaal voor tijdens de reis of om mee te nemen tijdens het eten.

5. Verwacht minder van het uit eten gaan.
Kijk jij ook zo uit naar elke dag uit eten op vakantie? Als je alleen met je kind gaat is dat toch elke keer afwachten. Daar zit je dan, alleen met je kind dat zich bezig houdt met de tablet in plaats van dat ene goede gesprek aangaan met je. Nou ja, dat is hoe het is. Idee is om vooraf vragen op te schrijven, briefjes opvouwen en tijdens het eten één voor één een vraag trekken en beantwoorden, dan heb je in ieder geval leuke gesprekken.

6. Kadootje voor onderweg
Wat je in ieder geval niet wil is een jankend of zeurend kind onderweg. Zorg daarom voor afleiding…koop een klein kadootje, bv een doe-boekje, puur ter afleiding.

7. Zorg dat je de bagage in je eentje kan sjouwen…
Nou de praktische kant: je hebt een kind, twee koffers (dat weekje kleding en schoenen past echt niet in één koffer!!) en handbagage. Laat staan een kinderwagen! Je moet dus je handen vrij hebben voor de koffers als je gaat vliegen. Dus neem een praktische handbagage tas mee die je om je lijf kan dragen, want je sjouwt je helemaal een breuk op Schiphol. Enne…zet die auto maar lekker dichtbij Schiphol. Sleutels afgeven en gaan! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

8. Laat je verrassen met een bekend stel met kind.
Dit is wel mijn belangrijkste tip! Laat je verrassen door een bekend stel met een kind. Bij mij is dit nu tweemaal gebeurd, bij aankomst…surprise!!! Een stel die we kende van de vakantie ervoor. Mijn dochter kon met hun dochter spelen en, niet onbelangrijk, ik had gezelligheid met volwassenen. Geweldig! Ik deel dan ook enthousiast op mijn facebook als ik weer geboekt heb, en app wat mensen van vorige vakanties of ze ook weer komen!

9. Kies voor een chambres et tables d’hôtes, all-in of ga mee met een Happy Single Moms vakantie.
Bij een chambres et tables d’hôtes kan je aanschuiven bij het diner. Je zit dus met een heel gezelschap aan een lange tafel te eten. Je hebt dus gegarandeerd aanspraak van volwassenen. Helemaal ideaal is het wanneer de kinderen samen eten voordat de volwassenen gaan eten. Dan hoef je dus niet je op je kind te letten terwijl jij geniet van je 3-gangen diner. Een super adres hiervoor is www.lapanacee.nl, Arjan en Lisette, een Nederlands stel dus, hebben het echt perfect geregeld voor o.a. single moms. En het eten is goddelijk. Doen!
Of Kies voor all-in.
Lekker makkelijk, alles bij de hand. Je bent mama en eindelijk hoef je een keer weinig te doen! Ideaal dus om alleen met kind op vakantie naar toe te gaan. In het buffetrestaurant vinden ze altijd wel wat te eten en aan entertainment en speelmaatjes geen gebrek. Tip: Voyage Torba in Turkije. Ook veel Nederlanders, wel zo makkelijk om contact te leggen.
Of ga mee op een van de trips van Happy Single Moms, dit jaar naar Ibiza, Kos en naar camping ‘t Strandheem.

10. Let op de transfer tijd
Let op de transfer tijd van vliegveld naar de uiteindelijke bestemming. Als je dan brak uit het vliegtuig komt, op je koffer moet wachten, heb je geen zin om uren in een bus te zitten. Zelf niet, en je kind al helemaal niet.

11. Het is niet erg om naar een vertrouwd plekje terug te gaan!
Natuurlijk zijn wij single moms enorm avontuurlijk en houden we van vernieuwing. Neem het jezelf echter niet kwalijk om terug te gaan naar een bekend plekje, goed is goed. En alleen met je kind op vakantie is al avontuurlijk genoeg 😉

Wil je samen met andere alleenstaande ouders op vakantie? Ga dan mee met de  Happy Single Moms vakantie:

Kos: https://happysinglemoms.nl/happy-single-moms-vakantie-naar-kos/

Camping in Nederland: https://happysinglemoms.nl/ga-mee-op-de-happy-single-moms-camping-vakantie/

Ibiza: https://happysinglemoms.nl/op-vakantie-met-happy-single-moms-naar-ibiza/

Over de schrijver
Reactie plaatsen