11 tips om een powervrouw te worden
31 oktober 2015 
6 min. leestijd

11 tips om een powervrouw te worden

Powerwomen zijn er in alle soorten en maten. De een doet iets krachtigs wat een klein effect heeft de ander doet iets krachtigs wat een enorm groot effect heeft. Het gaat er dan ook niet om wat je doet of hoe je het doet maar vooral om dat je het doet! Een echte powervrouw word je namelijk door te geloven in succes vanuit eigen kracht. Zo schreef ook Janette Sybrandy auteur van het boek: Hoe word ik een powervrouw? Zo vind ik Myra, de oprichter van Happy Single Moms echt een powervrouw (dus mocht je nog niet op haar gestemd hebben in de VIVA400, wil je dat echt even doen)!

Voor het boek heeft Janette onderzoek gedaan naar het begrip powervrouwen en vooral hoe je er
eentje wordt. Voor de mensen die geen zin hebben om 220 pagina’s te lezen heb ik een aantal tips om toch een powerwoman te worden. En… ik weet een manier om de bocht af te snijden: gewoon deze stappen volgen. 11 tips om een powervrouw te worden: 

1. Passie
Leef met passie, als je plezier hebt in je leven en doet wat je gelukkig maakt straal je dat uit! Dit zorgt voor erkenning, voldoening en positieve energie.

2. Vernieuwing
Sta open voor verandering en vernieuwing. Zoek regelmatig naar nieuwe uitdagingen en doe dit met bovengenoemde passie. Je zult dan zien hoeveel talent er in je schuilt en hoeveel potentie je eigenlijk hebt. Tevens als jij open staat voor vernieuwing kun jij iets doen wat nog nooit eerder door iemand gedaan is.
 
3. Talent
Herken talent en benadruk je sterke punten en verhul je zwakke punten. Door jouw talenten aan elkaar te koppelen kun je persoonlijke kwaliteiten ontdekken en verder ontwikkelen. Als jij je talenten voor jezelf duidelijk in kaart brengt weet je wie je bent en wat je kan. Je kan dan dus genoeg zelfverzekerdheid uitstralen als jij een klus moet uitvoeren die perfect aansluit op jouw kwaliteiten.8056160ad038e23b0824b622bb4b1f4d
 
4. Feedback
Feedback is niet aiijd kritiek, feedback is een moment om iets te leren. Sta open voor feedback en je zult zien dat als jij iets met de punten doet waar mensen je op aanspreken jij jezelf nog meer kan ontwikkelen. Vraag dus toelichting de volgende keer dat je feedback krijgt uiteindelijk beslis je natuurlijk wel zelf wat je met het commentaar doet.
 
 
5. Kijk op het leven                                                                                                   
Is bij jou het glas halfvol of halfleeg? Hoe jij in het leven staat heeft vaak invloed op hoe jij dingen benadert. Dus bekijk dingen ook van de positieve kant van het leven. Je zult merken dat je bruisend en rijk en vol energie door het leven gaat en onwijs mooie ervaringen opdoet.
 
6. Styling
Ze zeggen wel eens met kleding vertel je wie je bent. Dat geldt dus ook voor powervrouwen. Stijl en performance maken de powervrouw.
 
7. Inspireer anderen
Als je mensen inspireert dan levert dat positieve energie op en een positieve personal boost. Je kunt inspirerend zijn door alleen al je hart te volgen, als je doet waar je in gelooft straal jij dit ook uit!
 
8. Wees aardig
Behandel mensen zoals ze behandeld willen worden. Toon inlevingsvermogen in de ander en toon empathie. Hoe aardiger jij bent hoe meer respect jij zult krijgen. Arrogante powerwomen zijn natuurlijk geen powerwomen!
 
9. Zorg dat je online bent
Sluit je aan op platforms en omring jezelf met de juiste mensen die jouw doelen, plannen en wensen ondersteunen en die je leven een stuk leuker en positiever maken.
 
10. Elevator pitch
Heb een elevator pitch paraat. In een elevator pitch kun jij beschrijven wie je bent, waar je goed in bent en waar je naar toe wilt. Super leuk om op te schrijven en een keer in de zoveel tijd op terug te kijken om te zien hoe ver je al gekomen bent.
 
11. Dream it, wish it, do it
Streef je dromen of wensen na! Wacht niet te lang maar durf de stap te nemen! Wie niet waagt wie niet wint!
 
Over winnen en powervrouwen gesproken…
 
Onze Myra de Wildt is niet voor niets met Happy Single Moms genomineerd voor de VIVA400 in de categorie wereldverbeteraar. Zij probeert met dit platform meer verbondenheid en acceptatie voor ons alleenstaande moeders te vinden. En met succes met ruim 10.000 volgers mag deze powervrouw/wereldverbeteraar trots zijn op wat zij bereikt heeft! Keihard werkt ze met hart en ziel aan deze site. Daarom wil ik alle volgers van Happy Single Moms vragen om te stemmen op Myra. Gewoon even doen!

Hopelijk kunnen wij met al onze stemmen deze powervrouw een kroon op haar werk geven!

En… ik ben benieuwd wie jouw voorbeeld powervrouw is. Laat het achter in een reactie onder deze blog.

Liefst, Rachel

Over de schrijver
Reactie plaatsen