11 tips voor de eerste date
05 september 2015 
6 min. leestijd

11 tips voor de eerste date

Ik weet het nog goed, de eerste keer na de breuk met mijn ex; een eerste date! Zenuwen gierden door mijn keel. Ik was al jaren niet meer op date geweest en ik wist gewoon echt niet meer hoe het moest. Herken jij dat ook? 

Daarom deze week 11 tips voor de eerste date. 

  1. Relax

Ik weet dat het super lastig is om rustig te blijven, wanneer je iets super spannend vindt. Maar toch is het belangrijk om jezelf tot rust te bedaren, dit zorgt er namelijk voor dat jij niet alleen een leuke avond hebt, maar ook meer kans hebt op een succesvolle date. Dus bel nog snel even een paar vriendinnen op, gil even door de telefoon of gun jezelf een meditatie van 10 minuten. 

2. Wees respectvol

Of het nu de man van je dromen is of dat je je date stiekem eigenlijk een grote kneus vindt, blijf altijd respectvol naar de ander toe. Je wilt immers ook dat de ander jou met respect behandeld wanneer hij jou misschien niet helemaal ziet zitten. Is een man niet respectvol naar jou toe? Vertel hem gerust dat jij het niet prettig vindt hoe hij naar je doet. Het kan natuurlijk zijn, dat hij uit zenuwen de verkeerde dingen zegt. Reageert hij niet oké, dan eindig je de date en vertrek je. 

3. Laat hem leiden

Mannen willen (over het algemeen) graag man zijn. En zij voelen zich geen man, wanneer jij zelf de deur open doet, drinken besteld, de ober wenkt en hem ophaalt. Dus laat hem het initiatief nemen, leun achter over en laat de man de dingen doen, om er een geslaagde avond van te maken.

4. Drink niet te veel

11 tips voor een eerste date 1Oke, we houden allemaal van onze cocktail, wijntje, mixje en ga zo maar door… Maar… mannen houden niet van dronken vrouwen (in ieder geval niet wanneer ze op date gaan). Dus ook al ben je misschien zenuwachtig en denk je met een paar drankjes de zenuwen onder controle te hebben, think again… Jij denkt wellicht dat je reuze charmant en los bent, maar de man denk daar toch echt anders over. Spreek daarom met jezelf af ‘ik drink maximaal 2 (of wat je dan ook echt aankunt) alcoholisch drankje’. 

5. Laat hem zijn mannelijkheid voelen

Als je met een man op date gaat, laat hem dan de deur voor je open houden, vragen aan jou wat je wilt drinken, de zaakjes regelen tijdens de date. Laat hem je het hof maken. Ga niet uitgebreid vertellen hoe goed jij zelf alles alleen kunt (ook al is dat uiteraard wel zo 🙂 ). Laat hem maar vertellen wat hij doet voor werk en in het dagelijks leven, stel hem vragen, geef hem complimentjes (als hij die verdient uiteraard als zijn gedrag fijn is), lach om zijn grapjes. Laat hem jou vragen stellen waar hij nieuwsgierig naar is. Je hoeft niet overal antwoord op te geven, maar dat kun je op respectvolle wijze laten weten. Ze zeggen dat mannen graag willen jagen en een vrouw willen veroveren.

                                                      Laat hem maar moeite doen voor jou!

6. Stel hem vragen

Stel hem vragen over wat hij doet in het dagelijks leven, werk, familie , muziekkeuze,  vrienden, etc. Niet gelijk de vragen stellen: wanneer was je laatste relatie? Hoeveel exen heb je? Hoe zijn je intieme ervaringen geweest?…Te intieme vragen kun je bewaren voor een vervolg date als die er komt. Je kunt iemand anders ongemakkelijk doen voelen. Gooi niet alles direct op tafel van jezelf ook. Hou het classy en hou het mysterieus, dat houdt het spannend. Als jij de juiste vragen aan hem stelt, komen er ook goede vragen terug naar jou toe.

7. Lach

Lachen om zijn grappen of verhalen die hij vertelt, graag! Maar pas op dat je niet hysterisch gaat lachen alsof zijn hele leven een grap is. Houd het subtiel en glimlach naar hem. En wie weet klikt het wel zo, dat jullie beiden gewoon veel moeten lachen samen. Laat het lekker gaan dan! Dan voelen jullie je beiden op je gemak bij elkaar.

8. Praat, maar verhul niet alles

Zoals eerder al gezegd, je stelt elkaar vragen, maar pas op dat je niet gelijk het achterste van je tong laat zien. Je hoeft niet je hele levensverhaal op tafel te leggen gelijk, hoeveel je ook hebt meegemaakt. Hou het bij oppervlakkige vragen eerst, leer elkaar eerst op de vlakte kennen. Jullie “verhaal”  komt later wel. En je wilt uiteraard ook niet iemand afschrikken. Voor mannen kan het net even “too much info” zijn.

   Zie het zo, vertrouw de ander eerst maar eens een beetje.

9. Kill the mobile

Hoe een domper is het als iemand tijdens jullie gesprek, zijn mobiel ineens tevoorschijn haalt en zijn whatsapp of Facebook gaat zitten bekijken? Stop je mobiel weg in je tas en als je naar het toilet moet, dan check je even of je iets binnen hebt gekregen wat belangrijk is. Uiteraard als het om je kinderen gaat, moet je af en toe even kijken, maar dan kun je de ander even zeggen dat je even moet checken. Dat is respectvol en krijg je ook geen scheve gezicht, alsof je de date helemaal niet zo leuk vind bijv.

10. De kus

Dit is iets wat iedereen zelf moet bepalen eigenlijk, maar hoe spannend is het om na de eerste date elkaar alleen even te zoenen en niet direct alles erop en eraan te doen. Test of hij goed kan zoenen, want dat is zoooo belangrijk!

                                         Geef jezelf niet te snel, take it slow.

11 tips voor een eerste date 2

11. Wacht op zijn telefoontjes

Hoe graag je ook naar je mobiel wilt staren, hopen dat hij appt of belt en je dan liever het initiatief neemt, omdat je gek word van het wachten…laat hem maar komen. Als je dit niet aankunt, bel je vriendinnen ff op over je onzekerheid. Dat helpt. Hij moet komen als eerste!

 

Wanneer je deze tips voor de eerste date goed toepast, heb je alleen nog een leuke nodig 😉

Heb je zelf nog tips voor de eerste dat, laat je bericht hieronder achter. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 24 Sep 2015

Oh, er mag wel een heel klein sausje trots en kracht overheen. Als je merkt dat je man-to-be eentiende seconde twijfelt of hij de deur opendoet; zelf doen. Hij zal het vast leuk vinden. En als hij vreemd opkijkt als jij de ober bestelt; hij is (hopelijk) niet echt je type.. Nog beter: doe die dingen niet te bewust en doe ze gewoon of niet.

Reactie plaatsen