11 type vaders

Laatst schreef ik over de type mama’s die er zijn. Hoewel die blog met een knipoog geschreven was, vond ik dat de 11 type vaders natuurlijk niet achter konden blijven. Want ook al zijn we Happy Single Moms, vele van ons hebben toch een ex partner. En ze zijn en blijven toch de vader. 

Als Single Mom zal je dan ook minstens een van deze type vaders herkennen. Benieuwd naar met welke leuke en minder leuke type vaders wij single mommies te maken krijgen? Lees dan snel verder want ik heb ook dit keer weer 7 typetjes op een rijtje gezet voor jullie!

1. “De zaaddonor”                                                                                                   

Deze “man” verwekt een kind bij een vrouw maar laat vervolgens de moeder en kind zitten. Het liefst wilt hij dan ook dat de moeder abortus pleegt of wilt niks van het kind weten. Hij draagt niks bij aan zijn kind behalve dan zijn sperma en dat maakt hem “de zaaddoner”.

2. “De wie ze heeft mag ze houden vader”                                                                    

De vader is in beeld geweest, maar zodra het te lastig wordt met de kinderen, mag de moeder de klus alleen klaren. Zodra moeder om hulp vraagt, hoeft ze deze niet te verwachten want dat kan de “wie ze heeft mag ze houden vader” emotioneel en geestelijk niet aan.

3. “De loze belofte vader”                                                                                          

Deze vader beloofd een hoop aan de kinderen, maar komt zijn beloftes niet na. Het gevolg daarvan zijn teleurgestelde kindjes en een moeder die weer uitleg kan geven, waarom papa gaan woord gehouden heeft.

4. “De betrokken (en geweldige) vader”                                                                                            

11 type vaders

11 type vaders

Deze vader is betrokken bij zijn kind en heeft het beste met zijn kind voor. Hij communiceert met de moeder van de kinderen en zorgt op deze manier voor op een stevige basis waarin het kind weet waar hij/zij aan toe is.

5. “De ik kan niet eens voor mezelf zorgen laat staan voor een kind vader”                                                                                                                 

“De ik kan niet eens voor mezelf zorgen laat staan voor een kind vader” is nog lang niet klaar voor kinderen. Hij heeft zijn geld veel te hard nodig voor allerlei rotzooi en onzin. Hij brengt zijn dag niet echt op volwassen wijze door en is ook niet van plan om volwassen en verantwoordelijk gedrag te gaan vertonen.

6. “De alleenstaande vader”

Ja, ook die bestaan. Ze komen wat minder voor als alleenstaande moeders, maar er zijn ook vaders die het in hun eentje doen. “De alleenstaande vader” is vader en moeder tegelijk en zorgt alleen voor zijn kind.

7. “De buitengesloten vader”                                                                                    

Deze vader wordt door de moeder buitengesloten, soms met goede redenen maar soms ook zeker uit eigen belang. Toch probeert deze vader een plek te veroveren in het leven van zijn kind.

8. “Familie vader”                                                                                                     

Met de “familie vader” bedoel ik niet de vader die een familie man is, maar de vader die zijn moeder of verdere familie alles laat doen omdat dit lekker makkelijk is.

9. “De doe papa”                                                                                                       

De “doe vader” doet alles met zijn kinderen en voor zijn kinderen. De kinderen ervaren het dan ook echt als feest als ze naar hun vader gaan en komen afgemat terug.

10. “De stiefvader”                                                                                                      

De nieuwe man in het leven van de moeder van de kindjes die ze meer zien als hun echte vader. “De stiefvader” in sommige gevallen zijn de stiefvaders meer vader dan de biologische vaders.

11. “De life goes on vader”

“De life goes on vader” heeft inmiddels ook een nieuwe vlam en ook hier inmiddels een gezin gesticht. Hij laat dan ook duidelijk merken wat zijn gezin is en wie hier wel en niet bij hoort. Erg pijnlijk voor het kind om te zien dat het nieuwe kind van vader wel volledig geaccepteerd wordt. Aan de moeders dus weer de taak om deze verdrietige kindjes op te vangen.
                                                                                                                                  
Nu lijkt het misschien of er meer negatieve type vaders zijn dan positieve, maar dat is zeker niet waar. Er is gewoon een reden dat de mannen die ons een alleenstaande mama gemaakt hebben onze exen zijn. En helaas is in de meeste gevallen het kind de dupe van deze breuk. Maar wij single momies zijn sterk! En wij sterke vrouwen zijn onmisbaar in het leven van onze kinderen. Wij compenseren iedere teleurstelling en weten er toch iets moois van te maken. Wij bieden onze kindjes een stabiele omgeving en wij sterke vrouwen zijn als alleenstaande moeders, vader en moeder tegelijk. En daar mogen wij sterke vrouwen enorm trots op zijn. Ook al is het soms zwaar als je in de ogen van je kind kijkt is hij/zij het meer dan waard.
Welk type vader is jouw ex? Je kunt je antwoord hieronder neerzetten. Dank je wel!
 
Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2015

3 en 5 is hier wel van toepassing

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2015

Mijn kind heeft een 5, 3 en 2 vader.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2015

begon met nr 6, ging naar nr 1 & schijnt nu nr 11 te zijn, maar of daar nog 'eigen' kindjes uit komen??? Wie zal het zeggen;)

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2015

Leuk geschreven en erg herkenbaar

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2015

De betrokken en geweldige vader :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 09 Sep 2015

Je vergeet een type...het type "ik heb alles over voor m'n zoons uit eerdere relaties maar wil niks weten van een dochter" maar 1, 5 en 8 passen, in ons geval, ook wel bij hem...

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Apr 2016

11 jammer genoeg. De zoon voor mijn dochter en de dochter na mijn dochter zijn van tel. En als je weet dat de laatste dochter maar 8 maand jonger is dan die van mij...

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Apr 2016

3,5,8 en 11 triest maar wat doe je eraan.. Vader en moeder in een zijn

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Apr 2016

2 en 5... tot grote frustratie bij tijd en wijlen aan toe..!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Dec 2016

3 en 5 zijn t hier helaas... Veel loze beloftes...veel laten zitten... Meer verzinsels dan een sprookjesboek...

Reactie plaatsen