De 11 uitspraken die een werkende single mama niet wil horen.
04 april 2016 
3 min. leestijd

De 11 uitspraken die een werkende single mama niet wil horen.

Ik wil eerst even bekennen dat ik 32 uur werk. En ik vind het heerlijk om even geen mama te zijn, maar begeleider of collega. Ik werk in de zorg en dat doe ik al 14 jaar waardoor het inmiddels een passie geworden is. Maar nu ik al bijna 2 jaar mama ben, is mijn passie veranderd…

In een passie voor mijn dochtertje. Gelukkig maar! Maar mijn liefde voor mijn werk zit er nog steeds in. Hierdoor was de keuze om te blijven werken makkelijker, en bleef ik dat doen. Nu is het natuurlijk ook noodzakelijk en ik ben geen thuis zitter. Nu is het natuurlijk geen verwijt naar de single mama’s die wel thuis zitten hoor. Maar soms krijg ik wel eens een opmerking naar mijn hoofd geslingerd. Soms geef ik er een reactie op, maar steeds vaker laat ik die personen maar. Ik kan de gedachtes die ze hebben toch niet veranderen. Maar ik denk vaak van alles en aan jullie kan ik ze wel toevertrouwen. Hier komen de 11 uitspraken die een werkende single mama niet wil horen:

1. “Werken is een keuze.”

Ja, op de bank zitten is ook een keuze. Ik kies er liever voor om mijn dochter te leren voor zichzelf te zorgen in plaats van mijn hand op te houden. En dan heb ik het uiteraard niet over moeders die in de bijstand zitten of uitkering krijgen, vanwege een ziekte of gewoonweg niet door de sollicitatieselecties heen komen.

2. “Zelf ben ik liever helemaal moeder.”

Ja, volgens mij ben ik dat ook. Ik heb in mijn leven nog geen halve moeder gezien.

3. “Moet je nu alweer werken?”

Ja, ik wel, maar het rooster niet. Gemiddeld werk ik 4 dagen per week. Maar dat kan wisselen per week.

4. “Vroeger was mijn moeder de hele dag thuis.”

Uhm… Ja, fijn voor je.

5. “Vind je het niet moeilijk om Sarah achter te laten bij de oppas?”

Ja soms wel, soms niet. De ene keer rij ik snikkend weg. De andere keer heb ik daar geen last van. Ik weet dat ze in goede handen is, dat ze lekker zal slapen of leuke dingen zal doen. De mensen waar ze komt, hebben vaak tijd vrijgemaakt overdag en als ik thuis ben moet ik haar vermaken, de was doen, schoonmaken, koken enzovoort.

6. “Ik zou het niet kunnen.”

En wat bedoel je hier mee? Ik ben toch echt geen superwoman hoor. Als ik het kan, kan iemand anders het ook. Of bedoel je dat je je kind niet zou kunnen achterlaten?

7. “Aha, je werkt voor…”

Ja, ik vind het leuk om leuke dingen te doen, lekker op vakantie te gaan. Heb veel vrienden die ergens in de werld wonen. En ik wil Sarah alles kunnen geven wat ze maar zou willen.

8. “Dus je vind je carrière belangrijker dan je kind?”

De 11 uitspraken die een werkende single niet wil horen

De 11 uitspraken die een werkende single niet wil horen

Nee, ja… Mijn leven gaat ook verder na Sarah. IK heb ook nog een ambitie, een leven. Of moet ik de hele dag knutselend en tekenend doorbrengen? Ja, ik vind mijn werk nog steeds zo’n uitdaging dat ik nog steeds groei mogelijkheden zie.

9. “Knap hoor…”

Ja ja, Ik ben mama, begeleider (mijn werk), collega, huishoudster, chauffeur, kokkin, vriendin en nog wel meer titels.

10. “Vrouwen moeten thuis blijven om voor de kinderen te zorgen.”

Uhm, hallo!!!! Kom je uit de jaren 50 ofzo? Sorry, maar het is 2016! En ja, ook mama’s werken in dit tijdperk.

11. “Later is er nog genoeg tijd om te werken, nu ontwikkeld ze zich zo snel. Ik zou geen seconde willen missen.”

Waarom wordt dit nooit tegen papa’s gezegd? Die zouden toch ook geen seconde willen missen? Ik ben Sarah’s mama en papa. Ik heb haar eerste stapjes gezien, haar eerste woordjes gehoord en ik probeer de beste mama te zijn die ik kan zijn. Ik zorg dat ze niets te kort komt en zo veel mogelijk liefde en aandacht krijgt.

Dit waren de 11 uitspraken die een werkende single mom niet wil horen. Dat is ook een zijde inderdaad waar single moms zich aan kunnen irriteren. En waar mensen een oordeel over hebben. Hoe is jouw ervaring hiermee? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Apr 2016

Jammer van de reactie op nr 1. Ik ben een thuisblijf moeder en wel van 3 prachtige kinderen en ik wou dat ik aan het werk kon. Helaas nemen ze tegenwoordig niet snel alleenstaande moeders aan. Als men eens wist hoeveel een alleenstaande thuisblijf mama naar de kop gesmeten krijgt. En ook helaas meer van werkende moeder die beweren dat thuisblijf moeders alleen maar profiteurs zijn.

Anonymous
Door

Anonymous

op 04 Apr 2016

Wat je ook doet, als single mom doe je het nooit goed. Commentaar krijg je toch wel...

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Apr 2016

Werken is heerlijk! Op de een of andere manier heb ik die opmerkingen nooit als negatief ervaren, maar als bewonderend

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Sep 2018

[…] en niet in obstakels. Het is echt mogelijk om het alleenstaand moederschap te combineren met een leuke baan, het ondernemerschap of je passie. Mijn motto is: durf en houd vol! Waarschijnlijk zul je jezelf […]

Reactie plaatsen