14 jaar en zwanger

Mijn verhaal begint op mijn veertiende. Net na mijn verjaardag besloot ik dat mijn veilige leven te saai was. Het degelijke gezin waar ik uit kom, vond ik maar niks en in mijn leven moest meer spanning komen. Het begon heel onschuldig met alcohol vrije feestjes waar je heen mocht op je veertiende. Al vrij snel was het een komen en gaaFamilie 1n van jongens waarmee ik sms’te. Mijn leven bestond uit paardrijden, chillen, werken, school en uitgaan.

Vakantievriendje

In de zomervakantie ging ik met mijn ouders, broertje en zusje op vakantie naar Frankrijk. Op het terras van de camping viel mijn oog op een gespierde, knappe jongen. Een paar dagen later kwam ik hem tegen in het zwembad en raakten we aan de praat. Het klikte, we kletsten uren bij de rivier en het voelde vertrouwd. Terug in Nederland hielden we contact en kregen we een relatie. Al vrij snel ging het bergafwaarts, elke keer nadat ik hem had gesproken stierven er meer vlinders in mijn buik. Na een korte heftige relatie van twee maanden heb ik de relatie op een woensdag verbroken.

‘Op woensdag verbrak ik de relatie, die zaterdag kwam ik erachter dat ik zwanger was’

Zwangerschapstest

Diezelfde week moest ik ongesteld worden, maar mijn ongesteldheid bleef uit. Op een zaterdag, 3 dagen na de breuk, deed ik een zwangerschapstest. POSITIEF stond er. Mijn wereld stond op z’n kop. Gelukkig wist ik één ding zeker: mijn ouders zouden me helpen. Ze zeiden meteen: “wat je ook kiest, An, wij zullen je ondersteunen. We hebben één voorwaarde en dat is dat je bij ons blijft wonen totdat je minimaal één beroepswaardig diploma behaald hebt.” Mijn hele directe omgeving reageerde behulpzaam en begripvol. Met uitzondering van mijn ex-vriend hij zei: “oké, nou dan heb je twee keuzes. Of je gaat bij mij terug en we voeden samen het kindje op. Of je laat het kindje weghalen en we zien elkaar nooit meer.” “Ik ga niet meer terug bij jou,” was mijn antwoord op de eerste keuze. “En ik weet niet zeker of ik abortus ga plegen. Maar als ik voor het kindje kies, krijg jij 9 maanden de tijd om te beslissen of je de vaderrol op je wilt nemen.”

Uithuilen bij mijn moeder

De maanden daarna waren moeilijk, ik zat op de middelbare school in de derde klas. Ik werkte kei hard om 3 maanden te verkorten, zodat ik een maand voor mijn bevalling met verlof kon en toch over zou gaan naar mijn examenjaar. De leraren steunden mij door en door en de leerlingen kwamen voor mij op als het nodig was. Buiten school was het anders, in het kleine stadje waar ik woon werd druk over mij gerGeboorte fotooddeld en gespeculeerd. Gelukkig was er dan de schouder van mijn moeder waarop ik kon uithuilen en de grapjes van mijn vader die mij opvrolijkte. Eens per 2 weken ging ik naar SIRIZ, daar luisterde ze naar mij en werd ik voorbereid op de komst van mijn kindje.  Alles liep voorspoedig en ik ben overgegaan met gemiddeld een 7 op mijn rapport. Precies op de uitgerekende datum 28 mei beviel ik van mijn prachtige dochter Nina.

‘Ik moest 3 maanden school verkorten, zodat ik met 36 weken met verlof kon’

Veel ballen hooghouden

Na 3 maanden zomervakantie kon ik doorstromen naar mijn examenjaar. Moeder zijn, school, vriendinnen, paardrijden, het waren veel ballen die ik moest hooghouden. Ondanks dat ik moeder was wilde ik mijn ‘normale’ leven houden. Daarom had ik voor mezelf de regel: op school ben ik tiener en thuis ben ik moeder. De verhitte discussies met leraren die ik voor mijn zwangerschap had bleven, evenals de rotgeintjes en de spanning met jongens. Als ik op de fiets 5 kilometer naar huis fietste evalueerde ik de dag. Thuis aangekomen legde mijn moeder Nina weer in mijn armen en was ik moeder. Ondanks dat het pittig was ging het goed en heb ik mijn examens uiteindelijk met gemak gehaald.

Ambitieus

Op dit moment doe ik MBO 4 marketing medewerker. Na mijn afstuderen ben ik ingestroomd op MHBO Commerciele Economie, een MBO 4 opleiding met extra HBO vakken. De HBO vakken heb ik laten vallen omdat ik bezig ben met het schrijven van een boek. Ondanks dat ik op jonge leeftijd zwanger raakte, heb ik mijn ambities nooit verloren. Wel heb ik de afgelopen jaren mijn dromen bij moeten stellen. Vroeger wilde ik op hoog niveau paardrijden, nu wil ik mijn verhaal delen. Gewoon omdat tienermoeder meer inhoudt dan menigeen denkt.

‘Vroeger wilde ik op hoog niveau paardrijden, nu wil ik mijn verhaal delen’

Tijdens mijn blogs zal je kennis maken met mij, mijn dochter, nieuwe vriend en ons leven. Een Liza en ik 2 jaarleven wat we met ups en downs bereikt hebben. Ik zal schrijven over mijn issues, dat zijn tiener issues maar vooral ook de moeder issues. Ik zal het hebben over de keren dat ik er helemaal doorheen zat maar vooral ook over de keren dat het geweldig was. Ik zal niet alleen over het mooie plaatje bloggen, maar ik zal het wel mooi laten eindigen. Bovenal hoop ik dat je tijdens het lezen van de blogs jezelf zult herkennen.  Elke jonge moeder, ongeacht haar leeftijd, komt bij en na de geboorte van haar eerste kindje voor soortgelijke problemen te staan als ik heb gehad.

 

Wil jij het hele verhaal van Anne lezen? Bestel dan hier haar prachtige boek. Vergeet niet code HSM te gebruiken zodat je een gesigneerd boek ontvangt. 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Jul 2015

Wow wat een sterke vrouw ben jij Anne! Dat je op jouw leeftijd al zo goed weet wat je wilt en er vol voor gaat. Dat je je schrijftalent gebruikt om andere moeders te inspireren! Daar kan ik als 36 jarige single mom nog van leren! Jij komt er wel. ..wat zeg ik. ..je bent er allieve groet marre

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jul 2015

Bedankt voor je lieve reactie. Ik ben er nog lang niet hoor (al hoe wel ik niet weet wat mijn einddoel word ;)). Om de maandag verschijnen mijn blogs, ik hoop dat je ze gaat volgen! Groetjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 13 Jul 2015

Wauw Anne, wat een bewondering heb ik voor jou! Ga zo door en ik zal je blogjes blijven volgen

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jul 2015

Haha, bedankt! Ik ga om de maandag bloggen :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

Wat super goed van je dat je, je opleiding hebt afgemaakt. En wat fijn dat je zoveel steun hebt van je familie al vanaf het begin. Ik ga je blogs zeker volgen! Xx

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Jul 2015

Bedankt voor je reactie Nathasja :). Mijn familie is inderdaad mijn alles! Groetjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 05 Apr 2016

Hoi Anee, ik wil je graag interviewen voor vrouw.nl kun je mij cotnacten? groet Daphne

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

Mooie blog ik heb bewondering in hoe je het doet! Ik zal jou blogs zeker volgen!

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Jul 2015

Bedankt! Leuk dat je me gaat volgen :). Groetjes

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

BIG UP voor zowel jou & je vader, moeder & alle anderen die je steunen!

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Jul 2015

Haha zeker voor mijn vader, moeder en de rest van mijn familie/vrienden. Zonder hun had ik het niet gered!

Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Jul 2015

Wat knap Anne!! Het zal zeker niet gemakkelijk voor je zijn geweest om de beslissingen die je hebt gemaakt te moeten maken. Ook respect voor je ouders! Menig ouder zou anders reageren. Ik zal, als jonge moeder, je blog blijven lezen :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Aug 2015

Leuk dat je reageert! De beslissing om haar te houden was zeker een moeilijk. Ja mijn ouders zijn echt toppers, zonder hun had ik het ook zeker niet gered. Leuk dat je me blijft volgen :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 10 Aug 2015

Respect!! Ik heb gelukkig op redelijk jonge leeftijd mijn MBO 4 diploma gehaald dus met mijn 21ste zwangerschap had ik dat gelukkig niet. Ben wel erg blij om te lezen dat je ouders dikke prio's stellen met je opleiding en dat je dus in huis blijft.. ook respect voor je ouders.. Mensen die je niet veroordelen, maar samen helpen zoeken naar een oplossing en dat je later als een goed rolmodel voor je dochter kan zorgen zelfstandig met een diploma :) Want ook ik weet, een ongeluk zit in een klein hoekje ;) De mijne is nu ruim 6 jaar :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Aug 2015

Ook respect voor jou! Mijn ouders, familie en vrienden hebben me enorm geholpen waardoor ik goed voor Nina kan zorgen. Zonder hun was ik nergens geweest, dus inderdaad respect voor hun. Haha ongeluk zit in een heel klein hoekje ;).

Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Aug 2015

Hallo Anne!, Waauw wat ben jij ook een sterke vrouw!! Ik weet wat je hebt meegemaakt. Ik raakte op mijn 15de zwanger. Ik zal nu ook joun verhalen volgen om misschien te kijken of je nog leuke tips of dingen hebt. Ik ben nu 17 jaar. Ik heb een nieuwe vriend en onze dochter is 1,5 jaar oud. Ook mijn leven heb ik helemaal omgegooit! Ik zal na de zomer beginnen aan het mbo! Heel veel liefs!

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Aug 2015

Ha, Wat goed dat je weer aan een MBO opleiding gaat beginnen! Het zal niet makkelijk worden, blijf altijd het naar de toekomst van jou en je kindje kijken, dat helpt mij enorm. Soms voel ik me enorm klein hoor. Alleen soms het is een kwestie van doorgaan en alles doorleven. Elke traan, elke lach, elk gevoel, laat ik komen. Om vervolgens te evalueren waarom ik het voel. Dat is heel zwaar, maar het maakt wel dat het je opbouwt. Heel veel liefde en wijsheid toegewenst!

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Oct 2015

???????

Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Nov 2015

Ik ben 29 jaar en heb een zoon van 15 jaar ik was ook 14 jaar toen ik moeder werd en ik denk maar zo jonge moeders zijn cool ??

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Nov 2015

Wat een topper ben je respect voor jou en je familie voor de manier waarop ze klaar staan voor jou wees er maar erg zuinig op en heel veel schrijf plezier en we gaan je zeker volgen ??

Reactie plaatsen