15 dingen die je moet weten als je een relatie met een single mama aangaat
16 maart 2016 
5 min. leestijd

15 dingen die je moet weten als je een relatie met een single mama aangaat

Opvoeding, kinderen, een nieuwe vrouw en jezelf, het is allemaal ingewikkeld. Daarom voor alle single mannen onder ons 15 dingen die je moet weten als je een relatie met een single mama aangaat.

1. We zijn gewend alles alleen te doen.

Vertel ons dus niet wat we wel of niet moeten doen. Ik verzeker je, dat kan irritaties opwekken. Wij vragen niet snel om hulp, omdat we het gewend zijn alleen te doen.

2. We moeten soms eenmaal dingen laten.

En dat vinden ook wij echt niet leuk. Het is niet lang leve de lol en “zomaar” de deur uit kunnen lopen, omdat we zin hebben om NU te gaan winkelen. Wij hebben nu eenmaal kostbaarheden waar we rekening mee moeten houden: onze kinderen.

3. We weten wat een huishouden is.        

Inclusief poetsen, wassen, strijken en strijd met de tijd in de ochtend. We proberen dit allemaal op rolletjes te laten verlopen. Wij hebben een structuur/planning met onze kinderen. Zo gaat het gebeuren, dit hoort hier, dat hoort daar. Ga je er niet te veel mee bemoeien. 

4. Wij zijn zorgzaam

We kunnen immers zorgen voor een kind en dus ook voor een groot kind zoals een man. Maar de zorg voor onze kinderen staat altijd voorop. En daarnaast…is het ook weleens fijn als iemand anders ons verzorgd. Dat zal niet heel makkelijk gaan, aangezien we altijd alles alleen doen. Maar je kan het proberen 🙂

5. We zijn soms moe, we hebben een kind en zijn werkende moeders.

Dan is het heerlijk om voor de tv te zitten met een reep chocolade, een kop thee en een arm over onze schouder. En dan gewoon even niet te praten. Gewoon…genieten van de rust en stilte.

6. Het is soms moeilijk om onpartijdig te blijven.

Onze kinderen zijn toch onze oogappeltjes…Dus probeer niet je zin ergens over door te drijven, want wij komen op voor onze kinderen als tijgerinnen. Dat wil niet zeggen dat we niks accepteren van wat een nieuwe partner zegt. Het ligt er ook aan waar het over gaat uiteraard.

7. Onze lichamen zijn anders dan die van jonge vrouwen die geen kind hebben gebaard.15 dingen die je moet weten als je een relatie met een single mama aangaat

Ga er dus niet vanuit dat wij vlekkeloze, streeploze, ongehavende, strakke lichamen hebben. Accepteer het of laat ons met rust. En ga dan ook niet ongegeneerd plaatjes op Instagram zitten bekijken van afgetrainde vrouwenlijven, want dan vlieg je er met telefoon en al uit.

8. Het kan een tijdje duren voordat je onze kinderen mag leren kennen..

Als je ze mag leren kennen, weet je dat het goed zit. Met onze kinderen willen we het voorzichtig aanpakken. We gaan niet Jan en Alleman voorstellen aan ze. En als je ze mag leren kennen, blijf bij jezelf. Ga je niet anders voordoen dan wie je bent. Niet overdrijven, uitsloven. Just be you.

9. Vereiste op je CV is flexibiliteit met een hoofdletter F.

We hebben nou eenmaal kinderen en weinig oppas. Dus zal je rekening ermee moeten houden dat wij niet zomaar de deur uit kunnen. Daar kun je bij helpen door oppas te regelen, uiteraard met de vertrouwde oppas. En anders het anders aan te pakken. Het thuis romantisch maken, vooruit plannen zodat je tijdig een oppas hebt geregeld.

10. Romantische etentjes zijn vaak inclusief kinderen.

Ik hoop dat je van pannenkoeken, patat en pizza houdt. Want daar scoor je vooral bij de kinderen (en dus ook bij ons) heel veel punten mee.

11. Je mag komen wanneer je wilt, maar wil je je alsjeblieft niet bemoeien met onze opvoeding?

Please?! Wij weten prima hoe onze kinderen zijn, dus ga ons niks vertellen. Wij vertellen jou wel hoe onze kinderen zijn en waar ze behoefte aan hebben. En daar mag jij op inspelen.

12. Dat betekent ook dat je onze kinderen niet kan/mag corrigeren.

Ter verduidelijking corrigeren is wat anders dan spelen. Wie weet als we langer een relatie hebben en je de kinderen beter kent, kunnen we er nog eens over praten. Je bent niet hun vader, maar als zij je accepteren…

 13. Het is handig als je van zingen/kindermuziek houdt.

De bijbehorende liedjes leer je maar snel genoeg. Let it go… Let it go…Er zal menig optreden worden gegeven door onze kinderen en we hebben zomaar het vermoeden dat je mee moet doen een keer 😉 Dus stel jezelf daar open voor op, dan hebben de kinderen de grootste lol.

14. De uitspraak “geduld is een schone zaak” wordt in deze gevallen vaak werkelijkheid.

Een feit is dat hoe meer geduld je hebt, hoe mooier het uiteindelijk wordt.

15. Tot slot wees eerlijk naar jezelf en haar over hoe jij je voelt ten opzichte van kinderen.

Praat erover. Zoekt zij een vaderfiguur of iemand die helpt met huiselijke- familiezaken? Zoekt ze een man voor zichzelf, een partner, niet perse met een rol in het gezin?

Dit waren de 15 dingen die je moet weten als je een relatie met een single mama aangaat. Heb jij nog meer dingen die mannen moeten weten over ons, de do’s and don’ts? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jan 2016

Heb nog wel een kleine toevoeging: heb respect voor ons als single mom en alles wat we doen en al die jaren alleen hebben gedaan. Tegenwoordig wordt er te makkelijk over gedacht, zoals dat je heus niet de enige bent die alleen is, maar dat maakt het er niet makkelijker op natuurlijk. Dus een beetje respect is op zn plaats vindt ik! Verder allemaal erg herkenbaar!

Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jan 2016

Amen!!! Eindelijk echt zwart op wit! Alleen dat corrigeren....ligt er aan waar het om gaat. Niet bij elk ding wat je niet aanstaat ofzo.

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jan 2016

En single papa's dan

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jan 2016

Stuur ons gerust een blog, we zijn benieuwd!

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jan 2016

Toevallig via fb deze lijst ontdekt. Ik vind die regels eerlijk gezegd eerder afstotend dan verwelkomend. Zoals het hier wordt beschreven, is het alsof de man volledig aan de zijlijn moet blijven en eigenlijk nauwelijks in de relatie mg treden. Met alle respect ... een man die volledig voor een alleenstaande mama kiest, kiest volledig voor haar dus ook voor haar kindjes. Die zijn een deel van haar. Als ze de man buiten de opvoedig duwt, duwt ze hem uit een deel van haar 'zijn'. Als eerste regel geldt dus eerder: als de man voor haar heeft gekozen, betrek hem ook bij de opvoeding van de kindjes. Hij kan en zal nooit de plaats van de biologische vader innemen maar verdient wel een volwaardige plaats naast zijn nieuwe partner en wil er ook met zijn hart verantwoordelijkheid voor nemen. Als de nadruk gelegd wordt op de vrouw die alles alleen kan en wil doen, welke plaats geeft ze dan aan haar partner? Dus ook misschien respect en waardering voor de toegewijde 2de papa. Alles draait rond communicatie: beiden pratend over wat ze beiden belangrijk vinden. En uiteraard ook in volle respect en rekening houdend met de biologische vader. Ik spreek uit ervaring ...

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jan 2016

Mooie toevoeging George, dank je wel!

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Jan 2016

Mooi omschreven George, helemaal mee eens!

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Jan 2016

Prima en fijn op langere termijn ze mogen er naar groeien en laten merken dat ze het menen en dat is ook voor ons de manier.Het is een reis die je maakt en zorgd dat je samen komt. Gelukkig ben je er een die er voor gaat !! (En het zou fijn zijn als dat voor alle mannen de manier is of dat ze daar eerlijk en open over zijn), maar dat is voor mij niet vanzelfsprekend geweest. Maar ik ben in al die jaren (6 jaar ongeveer) hem nog niet tegen gekomen ze hebben er altijd op een of andere manier moeite mee. Ik weet wel dat je samen alle dingen kunt doen dat is het leukste , fijnnste, gezelligst en veel communiceren helpt ook zeker, En ik vond het ook erg leuk, fijn en spannend om een relatie te krijgen maar puntje bij paaltje ging het mooi niet door.(mijn dochter heeft geen mannen ontmoet zover is het nooit gekomen.) of ze vonden dat ik te weinig tijd had of ze wilde toch liever geen kontakt meer. Elke situatie is anders gelukkig. Mijn tijd komt ook zeker wel. (Mij kwam juist veel bekend voor) Ben erg blij en gelukkig met me dochter samen. En dat we alles alleen gewent zijn te doen tuurlijk, maar dat is meer een overleving dan dat je dat je hele leven zo MOET blijven doen.het is oom wel een beetje met een knipoog en een indicatie denk ik flexibel opvatten is. Geniet met volle teugen van alles wat op je pad komt en je merk het vanzelf eel. Bescherm wel je kind

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Jan 2016

Helemaal mee eens George!

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Feb 2017

Ik heb net ook een andere blog van je gelezen en ik denk dat ik je blijf volgen! Je hebt echt goede artikelen.

Reactie plaatsen