21 jaar en alleenstaande moeder
22 april 2015 
3 min. leestijd

21 jaar en alleenstaande moeder

Ik ben Carmen, een alleenstaande moeder van 21 jaar oud en mama van mijn prachtige dochter Cataleya-Chloé, geboren op 10 oktober 2014. Ik wil graag mijn ‘moeder-zijn’ met jullie delen. Waarom? Alleenstaande (jonge) moeders mogen wel eens wat meer in het zonnetje gezet worden, want wat zijn jullie/wij kanjers en wie weet steun ik andere vrouwen met mijn verhaal. 

Januari 2014. Na een nachtje met een vriend van me werd ik niet ongesteld, hmm last van m’n borsten… Maar eens even een testje doen! En jawel, zeer duidelijk positief!

Toen ik die 2 streepjes zag staan begon ik te lachen! Oh shit!

Ik word alleenstaande moeder, maar uhm.. Geen woning, geen inkomen, geen relatie, wat nu?! Nee, mijn situatie was verre van ideaal maar er groeide een leventje in mij en wat word k daar vrolijk van!  Toen ik het nieuws bracht bij de papa kreeg ik duidelijk bericht; het kindje was niet gewenst en hij wilde er niets van weten. Prima, zijn verlies! De weken, maanden vlogen voorbij en mijn buik groeide en groeide, prachtige echo’s en mijn kleine schat bleek een meisje te zijn (waar ik stiekem ook van droomde). Ondertussen had ik een uitkering geregeld, maar een woning kon ik pas krijgen op het moment dat ik zou bevallen.  2 oktober was ik uitgerekend maar mevrouwtje had er geen zin in! Uiteindelijk ben ik 9 oktober ingeleid en is mijn prinses op 10 oktober om 15.40 geboren. 3824 gram en 51,5 cm!

Ik heb nog nooit zó veel liefde gevoeld in mijn leven, wat een volmaakt meisje! 

Toen begonnen de poepluiers, lekkende borsten en buik krampjes. De eerste weken waren zeer vermoeiend, mijn kleine meisje heeft verborgen reflux en de darm krampjes bleven maar aanhouden. Maar de aanhouder wint! Na een anderhalve maand was alles redelijk onder controle. Op oudejaarsdag ben ik een huisje gaan bezichtigen en op 5 januari 2015 hebben wij de sleutels ontvangen van ons paleisje. Ondertussen is Cataleya-Chloé al bijna 6 maanden en hebben we onze draai helemaal gevonden in ons huis, in onze dagelijkse routine. 

IMG_8087 (1)Ik werk niet, en ga dit voorlopig ook nog niet doen. Cataleya-Chloé is een heel erg actief meisje, mevrouwtje doet maar 2 dutjes van een half uur per dag!! Daarentegen gaat ze wel om 20.00u naar bed en is ze om 8.00 alweer fris en fruitig, klaar voor een dag vol giechelen en gek doen. Ik heb er mijn handen vol aan en dat alles met het huishouden er nog bij en voor me zelf zorgen is genoeg. Als ze 1 word wil ik misschien 2/3 dagen gaan werken, maar voorlopig lekker thuis met mijn prinses!  Mis ik wel eens een man? Soms, om te kroelen en tegen de kletsen. Mist Cataleya-Chloé een vader? Nee, haar oma, tante en oom, en ik geven haar zeeën van liefde. Wij hebben alles we nodig hebben en meer. Ik ging van niks, naar alles. Ik ging van alleen, zonder doel in mijn leven, naar samen met grootse plannen voor de toekomst. 

Ik heb me nog nooit zo compleet gevoeld en ja soms ben ik verdrietig. Want hoe kun je zo’n prachtig meisje niet willen kennen? Maar dan kijk ik naar mijn dochter en haar vrolijke gezichtje, mijn prinses komt niets te kort

Nu weten jullie in het kort wie wij zijn.. Ik ben benieuwd naar de verhalen van andere mama’s en kan niet wachten tot ik meer over ons en ons leven met jullie kan delen!

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Hey Carmen, Wat ontzettend knap dat jij op je 21ste al alleen een kindje opvoedt, en wat een poppetje! Je schrijft heel erg leuk, ik kijk ernaar uit jouw leven als jonge, stay-at-home, mommy te lezen! Liefs Myra

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Dankjewel Myra! Ik heb er zin in :) Liefs x

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Wooow.. je verhaal is preciss het zelfde als mij! Alleen ik woonde in een kraakpand.. maar daar moest ik ook uit zodra die kleine werd geboren.. en ik ben ietsje ouder.. 25 jaar.. en werk 3 dagen per week.. mijn meisje is nu 11 maanden.. en ook een heerlijk kind! Heel leuk om te lezen.. dat iemand precies het zelfde mee maakt als mij! :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Wat toevallig Natasja! Ondertussen ook helemaal gesetteld hoop ik?:) Super om te lezen dat je het leuk vind, om die reden ben ik gaan schrijven hihi. Groetjes Carmen

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Je mag trots zijn op jezelf. Maar dat weet je vast wel!

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Dat ben ik zeker. En dat moet jij ook zijn op jezelf! X

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Hoi Carmen, Wat ben jij toch sterk! Mag je trots op zijn! En inderdaad een leuke dochter.. ik was 25 toen ik mijn dochter kreeg, vader deed niks en met 4maanden heb ik hem de deur uitgewezen. Werkte niet en deed niks. Ik deed alles en betaalde ook alles. Hij maar feesten en de hort op gaan, me uitschelden en me honden mishandelen.. nee weg ermee. Vanaf 4maanden doe ik alles alleen met hulp van me oma en me moeder. Heeft me achter gelaten zonder geld..Inmiddels is mujn dochter 2 en vorige maand heb ik geheel het contact met de vader verbroken.. sinds hij uit beeld is (vanaf 4maanden) gaat het super!!! Ik blijf je volgen ;)

Anonymous
Door

Anonymous

op 22 Apr 2015

Dankjewel Angela, lief van je! Soms ben je inderdaad beter af zonder vent, gelukkig gaat het nu wel goed :) en super knap dat je die stap hebt genomen want in zo'n situatie blijven zitten levert alleen maar meer ellende op! Ook jij mag trots op je zelf zijn :)

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Apr 2015

hoi carmen, Wat leuk dat je jou verhaal deel met ons. Ik Nathalie ben nu wel 38, maar op mijn 18e werd ik mama. Nu zoveel jaar later heb ik ook alles alleen opgebouwd! Heb nu 3 kinderen en nog steeds alleenstaande moeder. Van niets ging ik naar iets. Alles wat ik deed deed ik ook echt alleen. Ik werk nu wel full time en ben onafhankelijk. Daar ben ik enorm trots op. Geniet van je meissie carmen, voor je het weet zijn ze groot :-)

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Apr 2015

Daar mag je zeker trots op zijn Nathalie, jij bent een voorbeeld van hoe sterk vrouwen zijn! En ja ik geniet zeker van haar, het eerste half jaar is al omgevlogen en het gaat alleen maar sneller.

Anonymous
Door

Anonymous

op 23 Apr 2015

Hey Carmen, Wat een leuke blog! Ik zou inderdaad zeggen, geniet van de kleine, ze worden snel groot. Verhaal van de vader en dat je stiekem hoopte op een meisje heel herkenbaar :-). Ik ben benieuwd naar je verdere verhalen :-) Gr. Carolien

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Apr 2015

Hoi Carmen, Ik bedenk me hoe ik dat gemanaged zou hebben op mijn 21e ik had er totaal niet klaar voor geweest. Super mooi je ontwikkeling! Benedit

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Apr 2015

Jeetje, wat knap! Ik weet niet of ik dat had gekund op jouw leeftijd. Heel veel geluk! Lfs, Jootje

Anonymous
Door

Anonymous

op 28 Apr 2015

Dankjewel dames! Liefs x

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Nov 2015

High five! Herken me zelf zo in jou :D Ik ga mijn volgende blog dieper in op de verborge reflux! Miss helpt het je ook.. Krijgt je prinses er medicatie voor?

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Apr 2018

Dag Carmen, Ik ben op dit moment zwanger (8 weken) ook alleen staand en mijn vader wilt liever dat ik het laat weghalen. Mijn moeder steunt mij daar in tegen wel. Zelf heb ik geen idee wat ik moet doen. Ik heb een baan maar geen vast contract. Woon al op mijzelf en kom soms amper rond in mijn eentje. Dit maakt me voor de toekomst erg zorgen waardoor ik niet weet wat ik moet doen. Ik vind het erg lastig omdat ik niemand ken uit deze situatie. Ook wil de papa van de baby er niks mee te maken hebben. Ik vind het erg lastig... wat was bij jou de doorbraak om het toch te houden? Kinderen zijn mijn droom, ik werk daarnaast ook met kids.

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 May 2019

Hoi Allemaal, Ik ben Priscilla en 21 jaar oud. 13 weken zwanger en single mama! Ik krijg veel steun van mijn moeder, vader en zus. Toch blijft het moeilijk en zwaar want (ikzelf) mis dan toch bepaalde liefde en steun. Ik heb veel zitten nadenken over abortus of adoptie, maar kan me niet voorstellen dat mijn kleintje mij ontnomen wordt. Als ik alle inspirerende verhalen lees doet dat mij goed!! Graag kom ik ook in contact met vrouwen/meiden die hetzelfde meemaken (of soortgelijk). XX Priscilla en sterkte. Women are independent and strong! We komen er wel!!

Reactie plaatsen