3 beauty producten zelf maken
10 oktober 2018 
5 min. leestijd

3 beauty producten zelf maken

Ik kan heerlijk genieten van een warm bad met lekkere verwen producten, waardoor je na het gebruik hiervan helemaal weer als herboren voelt. Winkels als een Rituals of Lush zijn voor mij dan ook winkels waar ik altijd heel vaak kwam. Mede door hun enorm slimme marketing trucjes zoals de verpakkingen, kortingen of producten bij een aanschaf van minimaal zoveel euro. Maar vooral omdat je alles maar dan ook alles kan uitproberen. Voor ik het door had, ging ik dus voor een lipscrub en kwam ik thuis met 5 nieuwe bruisballen, badjelly en allerlei gezicht maskertjes en scrubs.

Het geld wat ik hieraan bestede in het verleden geef ik nu veeeeel liever aan Quinty uit. En daar heb ik een oplossing op gevonden. Bij Lush wordt gewerkt met producten op natuurlijke basis. Dussss als zij op natuurlijke basis werken en met natuurlijke producten, waarom zou ik mijn favoriete producten niet zelf kunnen maken?

Hier komen mijn 3 beauty producten die je zelf maakt  “ah la lush” in budget versie:

1. Zelf lipscrub maken

Ik ben zelf een groot fan van de lipscrub met bubblegum smaak. Deze lipscrub haalt alle losse velletjes los en polijst je lippen. De smaak hiervan is HEMELS! Je likt er letterlijk je lippen en vingers bij af. En hey, dat kan gewoon want het is natuurlijk. Nu kost zo’n potje lipscrub al snel €8,95 voor 25 gram. Maar dat is verleden tijd! Want alles wat jij nodig hebt zijn een aantal goede ingedriënten die je al in je keukenkastje hebt staan of voor een appel en ei kan aanschaffen.

Zelf lipscrub maken

Zelf lipscrub maken

Je hebt nodig:
– 3 eetlepels Grove suiker
– 1 theelepel olijfolie
– 1/2 theelepel honing
– 3 druppels bubblegum smaakstof
– 1 drupje eetbare kleurstof in rood
– een potje om het in te doen

Hoe maak je het:
Stap 1: gooi de ingedriënten allemaal bij elkaar in een kom
Stap 2: mix het tot de kleurstof goed opgenomen is
Stap 3: stop het mengsel in potjes

Ik koop de smaakstoffen en kleurstoffen bij ‘love to bake’ gekocht. De rest van de ingrediënten komen van de supermarkt.

2.
Zelf een bruisbal maken

Een ander favorietje van mij zijn de bathboms, oftewel bruisballen. Alleen het moment al wanneer de bruisbal in contact komt met het badwater. En hoe de bal begint te bruisen en de heerlijke geuren die vrijkomen. Alleen dat al is voor mij optimaal genieten.

Deze bruisballen kosten al snel €5,50 per stuk. Ook hiervoor geldt dat ze zo easy peasy te maken zijn.

Zelf een bruisbal maken

Zelf een bruisbal maken

Je hebt nodig:
– 1/2 kop citroen sap
– 1 kop baking soda (zo heet het in Nederland ook gewoon en je koopt het in de supermarkt)
– 1/2 kop bindmiddel zoals maizaine of allesbinder
– 1/2 cup zout
– 2 theelepels kokos olie
– 15-20 druppels met essentiële oliën naar wens
– 3-4 theelepels water
– vormpjes

Hoe maak je het:
Stap 1: Mix het citroensap, de kokos olie, de essentiële olie en water in een kom
Stap 2: Mix de bakingsoda het zout en het bindmiddel in een andere kom
Stap 3: Mix het natte gedeelte van stap een geleidelijk met stap 2
Stap 4: stop de samengevoegde ingrediënten in de vormpjes. En laat het hier goed hard in worden
Stap 5: haal de bathbombs uit de vormpjes

3. Zelf gezichtsmasker maken

Zelf gezichtsmasker maken

Zelf gezichtsmasker maken

Ik  voel me pas écht schoon wanneer ik een schone huid heb. Voor mij betekent dat een huid die tot diep in de poriën verzorgt is. Dagelijks krijgen je poriën namelijk genoeg te verduren doordat ze bijvoorbeeld dicht gesmeerd worden met make up. Maar ook door uitlaatgassen en andere invloeden van buitenaf. Wanneer je poriën verstopt raken zul je ontstekingen en puistjes krijgen en dat wilt niemand. Daarom doet 1 x per week een gezichtsmaskertje wonderen.

Je hebt nodig:
– Honing
– Suiker
– Olijfolie

Hoe maak je het:
Stap 1: mix alles in een bakje
Stap 2: breng het aan
Stap 3: masseer het in en spoel het af

En halloooooo babyzachthuidje.

Ik hoop dat jullie met deze beauty hacks heerlijk kunnen gaan genieten van jullie me time momentjes. Volgende week deel ik nóg 3 producten die je zelf kunt maken!

TIP: Maak deze ‘do it yourselfs‘  samen met je dochter. Het is ook leuk om ze als activiteiten op een beauty bday party te doen.

Laat mij in een reactie weten wat jullie van deze hacks vinden, wat jullie favoriete beauty hack is en welke jullie geprobeerd hebben. Hebben jullie zelf nog tips? Laat deze dan weten in een reactie. Want zoals ik altijd zeg: Sharing is caring!

Liefs, Rachel

Over de schrijver
Reactie plaatsen