3 redenen om een goede helm te dragen
20 oktober 2019 

3 redenen om een goede helm te dragen

Of je nou op een scooter of motor zit, het is altijd een goed idee om een goede helm te dragen. Met een goede helm bedoelen we een helm die goed zit, niet tweedehands en niet te oud is. We geven je 4 redenen om een goede helm te dragen

Reden 1: Veiligheid

Als kwetsbare weggebruiker heb je niet de bescherming van een auto of een autogordel. De kans om op je hoofd te vallen is daardoor groter. Het dragen van een goede helm zorgt ervoor dat je een goede bescherming hebt voor je hoofd. Het is natuurlijk onverstandig om helemaal geen helm te dragen. Een goede motorhelm zou kunnen zijn:

  • Een integraalhelm
  • Een systeemhelm

Bovenstaande helmen zijn ook geschikt als scooterhelm, maar je kunt een jethelm of brommerhelm gebruiken voor op de scooter. Een zeer populaire helm is tegenwoordig de Shark Evo One 2. Deze is veilig, zit zeer comfortabel en ziet er ook nog eens goed uit.

Reden 2: Een goed zittende helm

Een goede helm is natuurlijk top, maar als deze niet goed op je hoofd zit is het alsnog gevaarlijk. Daarom is het essentieel dat je helm goed past. Zo kun je de maat opmeten door met een meetlint de omtrek van je hoofd te meten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de riempjes goed stevig aangetrokken zijn. Als je een bril draagt moet je die tijdens het passen natuurlijk ook opzetten, want dat kan net wat anders zitten. Een helm moet niet te los en niet te strak zitten, zo mag het niet bewegen als je je hoofd schudt maar moet het ook niet oncomfortabel zijn.

Reden 3: Je weet niet wat gebeurd is met een tweedehands helm

Zoals we al eerder zeiden verstaan we onder een goede helm (meestal) niet een tweedehands helm. Je hebt namelijk geen enkel idee wat er gebeurd is met een tweedehands helm. Een helm die al eens gevallen is kan er aan de buitenkant als nieuw uitzien maar van binnen helemaal kapot. Hierom raden wij altijd aan om een nieuwe helm te kopen. Het kan nog zo’n goede deal zijn, maar je veiligheid staat voorop.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down