3 stappen om dichter bij je verlangens te komen
8 november 2019 
in Myra

3 stappen om dichter bij je verlangens te komen

Ik ben moe. Ik heb een hele dag hard gewerkt. Of hard… M’n energie zat er in ieder geval helemaal in en ik ben er gaar van. Vanuit mijn interim klus ben ik mijn dochter op gaan halen en we waren kwart over 6 thuis. Dat valt nog mee. Vaak moet ik wanneer ik uit mijn werk kom nog boodschappen doen en dan is het nog later. Terwijl we aan de bar in de keuken een potje “Dobble” (vet leuk spel) deden, kookte ik de rijst en bakte ik de champignons en de garnalen. 

Veel tijd voor een avondprogramma is er helaas niet, want de kleine moet nog douchen, een boekje lezen en liever niet na achten in slaap vallen. Ik lig nog even bij haar en geniet van haar fijne warme lichaampje tegen me aan. Ik ben me zo bewust van het geluk wat in mijn armen ligt. 

En dan gaat de ratrace weer even verder…

Stappen om dichter bij je verlangens te komen? Ik ruim de spullen van het eten op, haal de was uit de wasmachine en neem dan even een paar minuten de rust voor mezelf. Ik geef voor mijn Community leden een online meditatie en daar wil ik zelf natuurlijk wel even de rust voor ervaren. Dit is even het fijnste moment van de dag. Ook al geef ik de meditatie zelf, ik ga toch altijd een beetje mee en zo kan ook ik me helemaal ontspannen. Hierna ga ik weer verder met wat stories op m’n Insta page en pak ik mijn laptop weer waar ik nu op zit te typen. Want ik wil nog graag een blog schrijven en ik heb mezelf ook het commitment gemaakt om iedere week een nieuwsbrief te sturen. Het is mijn keuze… Ik heb ja gezegd tegen een interim klus, maar ik ben op nummer 1 coach, dus ik wil mijn bedrijf wel verder opbouwen.

Dat is immers waar mijn hart van gaat branden en waar ik heel gelukkig van word.

stappen om dichter bij je verlangens te komen

stappen om dichter bij je verlangens te komen

Stappen om dichter bij je verlangens te komen? Ik wil zoveel, maar er is zo weinig tijd. Herken je dat? De hele dag is zo’n gerace en in de avond plof je -ondanks dat je misschien heel veel wilt- toch op die bank en voor je het weet heb je weer een hele avond Netflix gekeken. De plannen die je vanochtend vol enthousiasme maakte lijken iets minder belangrijk geworden en worden naar morgen geschoven. Zo herken je dat misschien met je ‘voornemens’. Je wilt het wel, maar uiteindelijk ben je vaak toch zo moe dat ‘laat maar’ een betere optie lijkt. Hoe buig je dat nou om, zodat je meer gaat doen met je diepste verlangens? Ik geef je 3 stappen om dichter bij je verlangens te komen:

Stap 1: Stel jezelf de vraag wat je nou het allerliefste zou willen

Het lijkt een open deur en vanzelfsprekend, maar vaak zit je zo diep in je eigen drukte, dat je echt niet meer weet wat je van binnen nou eigenlijk echt wilt. Je baan doe je op de automatische piloot, net zoals veel eigenlijk in het leven. Het vuur in jezelf is een beetje uitgedoofd en je leeft alleen nog maar voor je kinderen. Die natuurlijk het allerbelangrijkste zijn, maar je bent er zelf toch ook nog wel echt. 

Weer iets doen met je dromen en je verlangens geeft je extra energie, laat je weer meer lachen en maakt je gelukkig. 

Misschien ben je in de avond uitgeblust en moe, dan kun je dit in de ochtend doen. Probeer weer verbinding en contact te maken met je dromen en verlangens. Wat zou je nou heel graag (weer) willen doen? Bijvoorbeeld: 

  • Je eigen bedrijf opzetten
  • Je eigen kleding maken
  • Vloggen of bloggen
  • Meubels opknappen
  • Tekenen of schilderen
  • Meer schrijven

Het helpt vaak ook om terug te gaan naar je kindertijd. Wat waren toen je dromen en verlangens? 

Weten wat je wilt, is de eerste stap naar iets doen met je verlangens. Het kan helpen om eerst rustig te mediteren en vervolgens op te schrijven wat er bij je naar boven komt. Wanneer je niet van het mediteren bent, kun je natuurlijk ook alleen schrijven. Of boek een (online) consult met een coach, ga een inspirerende training doen of lees boeken over zingeving. 

Stap 1 is jezelf openstellen voor jezelf. Voor wat jij diep van binnen wilt en waar jou hart van in de fik gaat staan. 

Stap 2: Maak een moodboard

Dit is echt de leukste stap, een moodboard maken! Misschien heb je het nog nooit gedaan of misschien juist al wel heel vaak. Het leuke van moodboards maken, is dat het nooit verveeld. Wat is er nou leuker dan je dromen en verlangens uit te werken en visueel voor je te zien. Voor diegene die geen idee hebben waar ik het over heb:

Een moodboard is een soort collage die bestaat uit bijvoorbeeld afbeeldingen en tekst die je uit oude tijdschriften of het internet haalt. De bedoeling van een moodboard is dat het je verlangen visueel uitbeeld. Hierdoor wordt het tastbaarder en breng je je doel duidelijk in beeld.

Hoe maak je een moodboard? 

De regels zijn dat er geen regels zijn, maar ik geef je wel wat tips. De grootte van een moodboard maakt niet uit, het is wat jij fijn vind. Zo koop ik zelf altijd grote vellen papier bij de Bruna. Die kosten nog geen €2 en dan heb ik stevig papier. Vervolgens zorg je voor plaatjes. Die kun je van het internet afhalen of uit tijdschriften. Ik bewaar om deze reden altijd tijdschriften, ze komen altijd van pas voor een moodboard. Heb je er zelf geen? Vraag eens rond, veel mensen hebben zat tijdschriften waar ze niets meer mee doen. En wanneer je echt niets hebt, dan kun je natuurlijk tijdschriften kopen, maar dit is een duurdere optie.

stappen om dichter bij je verlangens te komen

stappen om dichter bij je verlangens te komen

Je moodboard hoeft niet meteen af te zijn. Zo kun je avonden zoet zijn met je moodboard, heb je meteen een leuke bezigheid! Ik vind het zelf ook leuk om mijn moodboard ook op te hangen. Zo blijven mijn dromen & verlangens zichtbaar en kan ik ook echt voelen hoe het voelt wanneer ik daar ben.

Een moodboard helpt om je dromen & verlangens te visualiseren. Zo gaat niet alleen de wet van de aantrekking voor je in werking, maar je krijgt ook beter zicht op de stappen die je kunt nemen om dichterbij je dromen & verlangens te komen. Daarom ook de volgende stap:

Stap 3: Actie

Dromen is heerlijk en dit is ook zeker belangrijk om ergens naar toe te werken. Maar alleen met dromen kom je er natuurlijk niet. Je kunt in een kleermakerszit op je meditatiematje met je handen op je been rustend blijven visualiseren hoe jouw droom eruit ziet, wanneer je geen actie onderneemt, blijft je leven gewoon hetzelfde. Hoewel je je vast een stuk beter gaat voelen door je mooie dromen 😉

Maak een lijstje met de acties die jij kunt nemen om dichterbij je dromen & verlangens te komen. Probeer jezelf niet te verliezen in wat allemaal niet kan, maar kijk juist naar mogelijkheden. Misschien is het niet 1-op-1 allemaal mogelijk, maar ben dan creatief en kijk naar wat wél kan!

Heel veel succes en vooral plezier!

In mijn nieuwe e-book leer je hoe je weer tijd & ruimte voor jezelf creëert. Je kunt je hier inschrijven, dan krijg je ‘m in november automatisch toegestuurd!

Over de schrijver
Mijn naam is Myra (40), moeder van een prachtige dochter van 7 jaar, founder van Happy Single Moms. Naast dit bedrijf heb ik een Coach & Therapie bedrijf "Mary I - Women & Love". Hier help ik vrouwen uit hun patroon van foute mannen en relatieverslaving te komen, het loslaten van hun ex en verlatingsangst te overwinnen.
Marielle Giezen
Door

Marielle Giezen

op 26 November 2019

Hoi Myra, wat een inspirerende tekst, dankjewel precies wat ik nodig heb! Ik ben sinds 2 jaar single mom van n 19-jarige dochter die bij mij woont. Ik heb ook nog zó veel dromen, maar eindig de dag meestal op de bank. Ik ga iig beginnen met n moodboard te maken! Nogmaals bedankt! Groetjes Mariëlle

Happy Single Moms
Door

Happy Single Moms

op 27 November 2019

Wat fijn dat je er wat aan hebt, goed om te horen! Heel veel succes met je moodboard (en vooral met het laten uitkomen ervan :)

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down