3 tips voor een leukere broodtrommel!
23 augustus 2016 
1 min. leestijd

3 tips voor een leukere broodtrommel!

3 tips voor een leukere broodtrommel!
En grotere kans dat ze het ook opeten.

Als ik op vakantie ben, evalueer ik eigen altijd, onbewust, het afgelopen schooljaar en kom ik thuis met dingen die ik dit jaar toch anders wil gaan doen. Herken je dat? Eigenlijk is het een soort ‘tweede’ oud- en-nieuw.

Mijn goede voornemen dit jaar is om de kinderen wat meer gezond eten mee naar school te geven. Niet dat ze nou ontzettende slechte dingen mee krijgen maar er zijn wel punten van verbetering ;-).

En omdat ik denk dat ik niet de enige ben, heb ik hieronder 3 tips voor je zodat ook jij de inhoud van de broodtrommel van je kind kan verbeteren.

Tip 1: Koop een grotere lunchbox met (het liefst) vakken erin.
Met een grotere lunchbox is het makkelijker om, naast het brood, ook nog wat groente of fruit toe te voegen. Heb je er vakken in , dan is dat helemaal makkelijk. Heb je dat niet dan is het handig om een paar kleine bakjes aan te schaffen die je in de lunchbox kan stoppen.

Tip 2: Maak het brood aantrekkelijker door er vormpjes van te maken.
Door de leuke vorm is het voor een kind veel aantrekkelijker om het op te eten. Op de foto hierboven zie je dat het brood in puzzelstukjes is gesneden (al ben ik het er niet mee eens dat de korstjes eraf zijn, maar dat is een ander onderwerp :-)….) En echt, heel moeilijk is het niet. Met koekvormpjes kan je heel makkelijk leuke vormen maken. Een gegarandeerd succes!

Tip 3: Geef eens wat anders dan brood mee.
Denk ook eens aan een wrap besmeerd met kruidenkaas en gevuld met groenten, een opgerolde omelet of een stukje quiche. Natuurlijk kan je dit ook naast de boterhammen mee geven. Dat is een beetje afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Heb je zelf nog een goede tip, laat het hieronder weten!

Groet,
Nathalie Appel
www.appelenjij.nl

P.S. Wil je na de vakantie ook weer in je ritme komen en misschien die paar vakantiekilo’s er graag weer af hebben? 1 September start ik de Septemberbeleving. Voor € 5,- een maand lang in een besloten Facebookgroep werken aan de vakantiekilo’s dmv dagmenu’s, bewegen maar ook ontspannen. Meer weten of aanmelden: http://www.appelenjij.nl/appel-en-jij-beleving/

Over de schrijver
Reactie plaatsen