3 tips om je dromen uit te laten komen!
04 maart 2016 
4 min. leestijd

3 tips om je dromen uit te laten komen!

Toen ik jong was, had ik zoveel dromen! Schrijfster worden, bibliothecaresse, stenografe in de rechtbank! Wist ik veel, dat er in de tussentijd nog zoveel andere beroepen bij zijn gekomen en er een aantal bijna niet meer bestaan! Sommige dromen zijn uitgekomen en andere ECHT NIET. Gelukkig maar! Ik heb hieronder 3 tips om je dromen uit te laten komen! Deze zul je zo lezen.

Er is een mooi liedje van Garth Brooks

“Sometimes I thank God for unanswered prayers”

Het gaat over een man die naar de basisschool reünie gaat en daar het mooiste meisje van zijn klas weer hoopt te zien. Hij was er jaren verliefd op. Hij heeft over haar gedroomd en gebeden en hoopte dat zij ooit zijn vrouw zou worden. Het leven is anders gelopen en nu gaat hij met zijn vrouw naar de reünie.

Je kunt het je al voorstellen… Op de reünie is het mooiste meisje van de klas echt niet zo mooi als in zijn gedachten. Hij kijkt naast zich naar zijn eigen lieve mooie vrouw en dankt God dat zijn gebeden van vroeger niet zijn uitgekomen en hij nu zijn eigen vrouw naast zich heeft.

Zo gaat dat in het leven! Je hebt een droom, maar je hebt geen idee wat er nog meer voor moois op je pad komt, zonder dat je er weet van hebt!

Het is nodig om te durven dromen! Het is nodig om uit je comfortzone te stappen! Er is niets nobels aan om jezelf in gedachten kleiner te maken dan je bent. Soms moeten of mogen we dromen bijstellen. Gelukkig maar!

Soms zijn we onzeker of bang om te falen en beginnen we er maar niet aan!

Elke droom brengt je ergens… Of naar het doel wat je had of je komt onderweg iets veel mooiers tegen! Met dromen bedoel ik trouwens niet altijd hele grootse dingen, zoals een huis, auto of een spetterende baan. Het kunnen ook kleine dingen zijn, zoals tijd voor jezelf (wat trouwens voor een Happy Single Mom al groots is!), een nieuwe outfit, een uitstapje, gezond gaan eten, sporten of een date.

  • Durf te dromen!

Welke dromen had jij vroeger? Welke dromen heb je nu? Kun je ze niet tastbaar maken, maar voel je wel dat je een passie of verlangen mist? Maak eens een moodbord. Niet nadenken, maar gewoon wat plaatjes of teksten die je aanspreken uit tijdschriften knippen en/of scheuren en daarna plakken op een kaart of A4-tje. Kijk maar eens wat er uitkomt! Misschien verbaas je jezelf wat er onbewust allemaal in je zit!

  • Durf te delen!

Deel je dromen met vrienden, familie of collega’s. Op de eerste plaats is dat gewoon leuk om te doen. Tegenwoordig praten we veel over angsten en problemen in onze omgeving of in de wereld. Het is ook leuk om over positieve dingen te praten. Je dromen en verlangens te delen. Je krijgt er energie van! Je zet ook iets in werking door te delen. Misschien kan iemand je wel tips geven of kent iemand weer anderen, die je kunnen helpen met je dromen!

  • Durf te doen!

Vooral als moeder denk je vaak dat je kinderen eerst komen. Dat je je dromen gaat waarmaken, zodra de kinderen groter zijn. Geloof mij, er is niets mooiers dan je dromen waar te maken MET je kinderen, zodat je later niet als een oude verbitterde moeder achter blijft, als je kinderen het huis uitgaan. Daarnaast geef je een goed voorbeeld als je als moeder je dromen of droompjes waarmaakt. Je kinderen leren dan dat zij dat ook mogen en kunnen!

Soms lijkt een droom te groot! Begin dan met kleine tussen stapjes op te schrijven en die één voor één te doen. Kijk of je je droom nu al in het klein kunt leven. Hoe zou je je voelen als je je droom hebt waargemaakt? Zorg dat je je nu al zo voelt!

 

Een klein voorbeeldje: Ik vind die oude kruidenierszaken zo leuk! Ik zou er geen willen, maar ik krijg er wel een 3 tips om je dromen uit te laten komen!gezellig gevoel van. Ik heb in mijn huis een klein hoekje ingedeeld als zo’n kruidenierswinkeltje! Gewoon, omdat het kan en het mij een gevoel van gezelligheid geeft!

Wat zijn jouw dromen, groot of klein? Ben je ook blij dat bepaalde dromen gelukkig geen werkelijkheid zijn geworden, ha ha!

Dit waren de 3 tips om je dromen uit te laten komen! Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie dromen of de dromen waar je blij van bent dat ze niet zijn uitgekomen! Laat je reactie hieronder achter.

Liefs Chantal

Wil jij ook je dromen werkelijkheid laten worden? De oprichtster van Happy Single Moms, Myra de Wildt, kan jou helpen om dichter bij jezelf en je dromen te komen. Meer weten? Ga dan naar www.myra.nl

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen