3 tips wanneer je leven er anders uitziet als gedacht
30 oktober 2018 
2 min. leestijd

3 tips wanneer je leven er anders uitziet als gedacht

Je leven ziet er misschien heel anders uit, dan dat je gedacht of gehoopt had. Je bent gescheiden/uit elkaar of je bent bewust of onbewust alleenstaande moeder geworden. Dat had je waarschijnlijk anders bedacht toen je jonger was.

Voor mij geldt dat in ieder geval wel. Ik zou namelijk op mijn 28ste getrouwd zijn en ik zou voor mijn 30ste 2 kindjes krijgen. We zouden heel gelukkig en lang samen leven. Ja, dat zou mijn plaatje zijn.

Ik werd 30 jaar… Ik vond het niet erg om ouder te worden, ik vond het erg dat ik 30 was geworden en dat het plaatje hoe ik het voor me had gezien niet gerealiseerd was. Ik was niet getrouwd, had geen relatie en ook zeker geen kinderen.

Wat was ik dolgelukkig toen ik op mijn 32ste zwanger was! Maar wat was ik ook verdrietig omdat ik het alleen zou moeten gaan doen. Zo had ik het me zeker niet voorgesteld, alleen een kind opvoeden. Zou had het niet moeten zijn…

Herken je dat? Dat je ergens staat, waarvan je niet had gedacht dat jou dat zou ‘overkomen’? Dat jouw leven er zo uit zou zien, zoals het er nu uit ziet?

Deze week geef ik je 3 tips hoe je hiermee om kunt gaan. Hieronder kun je de tips lezen of je kunt ze ook zien in mijn video.

1. Ga het verdriet aan

Zit er nog pijn of verdriet in je? Loop er niet van weg, maar ga het aan. Is dat makkelijk? Zeker niet! Maar ik geloof erin dat wanneer je verdriet in je hebt zitten en je stopt dat maar steeds weg, dat je juist meer en meer zware bagage met je mee draagt. Loslaten is misschien wel het moeilijkste, maar wel het meest bevrijdende wat je jezelf kunt geven.

2. Creëer nieuwe dromen

Zijn er dromen die niet uitgekomen zijn? Maak nieuwe dromen, want wat is er nou mooier dan dromen? Zelf geloof ik mega in dromen! Sommige dromen heb je zelf niet in de hand, maar veel dromen zijn te sturen wanneer jij actie onderneemt.

Dream Big, Get Big

Alles is mogelijk, wanneer jij er maar in gelooft en actie onderneemt!

3. Ben dankbaar voor wat je hebt

Alleen al door ‘simpelweg’ te wonen in Nederland hebben we al zoveel om dankbaar voor te zijn. De wegen waar we op lopen en rijden, het water wat altijd uit de kraan komt, de winkels die we in kunnen lopen, de warmte die we voelen in ons huis en ga zo maar door. Maar natuurlijk staat op nummer 1 onze geweldige kinderen, lieve familie en vrienden en mensen om ons heen. Sta eens wat vaker stil bij wat je hebt en voel die energie. Dat brengt je zoveel meer dan te hangen in een negatieve energie.

Heb je naar aanleiding van deze post of video een vraag aan mij? Iedere donderdagavond om 20.30 uur, geef ik een Facebook live waar ik al jouw vragen beantwoord.

Over de schrijver
5 tips om te stoppen met overleven - Happy Single Moms
Door

5 tips om te stoppen met overleven - Happy Single Moms

op 29 Jan 2019

[…] van ons hebben dit leven niet uitgekozen. We hadden het graag anders gezien en het doet misschien wel verdomde veel pijn dat je in deze situatie zit. Dat is oké, dat mag je […]

Reactie plaatsen