Balans tussen werk en gezin als alleenstaande moeder
13 februari 2017 
2 min. leestijd

Balans tussen werk en gezin als alleenstaande moeder

Als alleenstaande moeder is het een flinke uitdaging om je gezinnetje te managen met je werk en je huishouden. Happy Single Moms geeft je 4 tips om de balans tussen werk en gezin te vinden als single mom.

1 . Stel prioriteiten

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om prioriteiten te stellen. Keuzes maken in hetgeen je gaat doen. Wat moet nu echt en wat kan nog wachten? Dit kan om simpele dingen gaan, dus maak het niet zo moeilijk. Het gaat je echt tijd opleveren. Tijd die je als alleenstaande moeder vaak te kort komt.

2. Breng structuur in je dag aan

Structuur betekent voorspelbaarheid. Voorspelbaarheid betekent steeds terugkerende patronen. Dit betekent weer dat het in je leven groeit, waardoor het makkelijker wordt. Daarnaast is het voor de meeste kinderen ook erg prettig om structuur te ervaren. Het biedt ze rust en overzicht. Rust en overzicht kan jij als single mom ook goed gebruiken, dus besteed hier aandacht aan.

3. Laat schuldgevoelens los

Schuldgevoelens bij werkende alleenstaande moeders komt zoveel voor.  Het is niet nodig om schuldgevoelens te hebben. Je doet alles zo goed als je kan. Je mag trots op jezelf zijn zoals je het allemaal doet! Op gebeurtenissen uit het verleden heb je geen invloed meer, dus het is ook niet nodig om je daar schuldig over te voelen. Door te werken leer je kinderen het belang van voor zichzelf te zorgen. Ze leren dat niet alles vanzelfsprekend is. Dat is toch alleen maar mooi?!

4 tips om de balans tussen werk en gezin te vinden als single mom

4. Begin de dag vroeg

Zet je wekker eens een uur eerder dan je normaal gesproken doet. Wat?? hoor ik je al denken. Ja,echt waar! Vroeger opstaan kan echt heel veel opleveren! Begin de dag in alle rust, met een kop koffie, de krant, of ga een uur iets doen waar je normaal in de avond niet aan toekomt. Je bent alleen en hebt nog even geen kinderen om je heen. Probeer het eens een week en bekijk na die tijd of het je wat opgeleverd heeft. Het kan eerst moeilijk zijn. Iedereen wil langer slapen, dat begrijp ik. Maar ik weet zeker dat als het je lukt, je de tijd heel efficiënt kunt gebruiken!

Zie ook: Hoe ik een betere moeder werd door voor mezelf te zorgen

Hoe zorg jij voor een goede balans in je gezin? Deel je tips met ons en laat een reactie achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen