4 tips voor succes
20 juli 2015 
3 min. leestijd

4 tips voor succes

Veel succes!” Hoe vaak zeggen we dat wel niet tegen elkaar? Voor het in gaan van een wedstrijd, voor het voeren van een moeilijk gesprek of wanneer we een lastige klus moet klaren. ‘Succes’ gaat voor mij over uit je comfortzone treden.

Voor de één is ‘succes’ het in elkaar zetten van een kast (deze komt uit eigen koker, hier heb ik zeker geen talent voor 😉 en voor de ander is het misschien het loslaten van haar kindje omdat hij of zij voor het eerst naar de kleuterschool gaat.

Succes is voor mij als persoon een belangrijke drijfveer, ik ben namelijk altijd op zoek naar vooruitgang en ik treed daarvoor dikwijls uit mijn comfortzone. In mijn vorige werk als accountmanager bij een telecombedrijf had ik succes als ik een nieuwe opdracht had gerealiseerd bij één van mijn klanten. In mijn huidige werk als coach ervaar ik succes als een cliënt nieuwe inzichten op doet of stappen kan zetten naar haar of zijn doel. Succes leidt dus ook tot ontwikkeling en vooruitgang. En iedereen zal succes op zijn eigen terrein ervaren.

Wat betekent succes hebben voor jou?

En hoe doe je dat dan succesvol zijn? Kan je dat leren? Laten we eerlijk zijn de één heeft meer talent dan de ander. We zijn niet allemaal Linda de Mol of Anouk. Talent is een belangrijk onderdeel van het hebben van succes. Toch zijn er 4 tips voor succes die je kan toepassen in je leven om ervoor te zorgen dat je succesvol bent.

4 tips om succesvol te zijn:

1.Sta aan de kant van de oorzaak

Wie aan de kant van de oorzaak staat, stelt zich niet afhankelijk op van de omstandigheden. Aan de kant van de oorzaak kies je zelf. In iedere situatie waar je voor komt te staan heb jij de regie over de keuze die je op dat moment (wel) kunt maken. Je accepteert dat het leven zijn loop neemt en dat de wereld waarin je leeft voortdurend in beweging is

2. Formuleer beperkende overtuigingen in stimulerende overtuigingen

Een stimulerende overtuiging is gebaseerd op je missie, je levensdoel en je visie. Datgene waartoe jij geïnspireerd bent. Een stimulerende overtuiging ondersteunt een positief geformuleerd doen. Bijvoorbeeld: ‘Ik kan alles wat ik wil’. Een beperkende overtuiging is gericht op dat wat je niet denkt te kunnen of te mogen. Bijvoorbeeld; ‘Dat kan ik niet hoor dat is veel te moeilijk’.

3. Richt je op wat je WEL wilt en formuleer dit bevestigend en positief

In de communicatie met de ander is het duidelijker als je aangeeft wat je wel wilt. “Ik wil beter communiceren” klinkt anders dan “ik wil geen ruzie meer met je maken”. Ons onbewuste systeem begrijpt niet wat we niet willen,  formuleer dus wat je wel wil, zo kan je onbewuste systeem meehelpen aan het doel wat je willen bereiken. Succes!

4.Gedragsverandering is aangeleerd, zodra je onbewuste systeem de verandering heeft geïntegreerd

Om nieuw gedrag te integreren is het noodzakelijke dat je gaat DOEN. Je kan een boek kopen over hoe je beter met elkaar kan communiceren, maar als je er alleen maar over leest en het niet toepast dan gebeurd er niets. Als je het daadwerkelijk gaat DOEN dan wordt de verandering van gedrag geïntegreerd.

Als je deze 4 tips voor succes toepast omdat je ergens succesvol in wilt zijn zal je succes ervaren.  Ik ben benieuwd. Ben jij klaar voor succes?

Over de schrijver
Reactie plaatsen