5 stappen om je ex terug te krijgen
18 december 2015 
4 min. leestijd

5 stappen om je ex terug te krijgen

5 stappen om je ex terug te krijgen
Je ex heeft jullie relatie verbroken en je wilt hem graag terug in je leven. Of je had zelf de relatie verbroken en je hebt er spijt van. Je wilt hem graag terugwinnen.

Hoe dan ook, met de juiste aanpak vergroot je je kansen aanzienlijk om je ex voor je terug te winnen. Je ex is tenslotte al eerder voor je gevallen, dus waarom niet nog een keer?

Als de relatiebreuk nog vers is dan is de eerste stap even de tijd nemen. De eerste weken na de breuk is de kans klein dat je de relatie weer kan herstellen. Zelf zal je emotioneel alles weer helder moeten krijgen en je ex zeer waarschijnlijk ook. Alle frustraties, boosheid, verdriet en irritaties zullen verwerkt moeten zijn voordat je in actie komt. Gun je zelf hier de tijd voor. Je ex terugwinnen vergt tijd en is niet iets wat je vandaag al even voor elkaar kan krijgen.

Je ex terug Stap 1: onderzoek de reden van de relatiebreuk
Dit is de belangrijkste stap. Aan de hand van deze stap onderzoek je of er voldoende basis is voor jou en je ex om samen een toekomst op te gaan bouwen. Je zal moeten onderzoeken wat de reden was (of redenen waren) van jullie relatiebreuk. Lagen jullie meningen zo ver uit elkaar dat dit niet te overbruggen is? Of waren er verschillen waar een oplossing voor te bedenken is? Kan je wat water bij de wijn doen? Zou hij water bij de wijn willen doen? Denk je dat jullie tot elkaar kunnen komen? Zet alles voor jezelf op een rijtje en beoordeel of er nog een toekomst voor jullie samen is.

Je ex terug stap 2: mis je echt je ex?
Een hele goede is om over na te denken: mis je echt je ex of mis je het hebben van een partner?

Ook als je zelf de relatie hebt verbroken zal je hier goed over na moeten denken want ook in die gevallen zal je het gemis voelen.
Zeker in de eerste periode na het verbreken van de relatie is dit voor jezelf moeilijk in te schatten. Je valt in een gat. Je mist iemand om mee te praten, om dingen mee te delen, om mee te lachen en je moet veel meer zaken zelfstandig regelen. Mis jij je ex echt of mis je een vader voor de kinderen in huis? Mis je je ex of mis je een steun en toeverlaat om je heen?

Zou iemand anders de leegte die je voelt kunnen opvullen? Als het antwoord op deze vraag ja is dan kan je beter opzoek gaan naar een ander. Als het antwoord op deze vraag nee is, lees dan verder om te ontdekken hoe je je ex terug kan winnen.

Je ex terug stap 3: Maak je ex jaloers
Maak je ex jaloers waarbij het sleutelwoord ‘subtiel’ is. Je kan je ex jaloers maken door hem te laten zien dat je leven verbeterd is sinds jullie uit elkaar zijn. Je versterkt de relaties met de mensen waarmee jullie samen omgingen. Je maakt vrienden met andere mannen en je gaat zelfs met ze uit.

Maak nieuwe Facebookvrienden zodat je ex deze nieuwe connecties in zijn tijdlijn voorbij ziet komen. Op Facebook plaats je zo nu en dan een foto van gezellige setting waarbij te zien is dat je het prima naar je zin hebt. Zorg ervoor dat je er op iedere foto goed uit ziet, beter dan ooit. Niet alleen op de Facebookfoto’s zie je er op je best uit, ook op de contactmomenten die je met je ex hebt vanwege de kinderen.
Ga niet over de top, door het te opzichtig te maken. Subtiel is het sleutelwoord. Je wilt dat je ex heel subtiel jaloers begint te worden zonder dat hij doorziet dat hij jaloers wordt gemaakt of dat je irritaties gaat opwekken.

Je ex terug stap 4: spreek af met je ex
Als het goed is heb je nog regelmatig contact met je ex vanwege de kinderen. Dit contact zal vrij oppervlakkig zijn en zich beperken tot het reilen en zeilen omtrent de kinderen. Bij deze contactmomenten zal je op een gegeven moment aanvoelen dat de onderlinge spanningen minder worden. Dat is het moment om voor te stellen om vriendschappelijk iets te gaan doen, uit eten bijvoorbeeld. Let hierbij op je houding, zorg ervoor dat je heel relaxt overkomt, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat ex-partners op een date gaan.

Je ex terug stap 5: laat hem weer verliefd worden
Jij kent je ex als geen ander, maak hier gebruik van! Spreek af in een restaurant waarvan je weet dat hij er ook graag samen met jou kwam. Richt je tijdens deze eerste date op het hebben van een leuke tijd. Jullie moeten het naar je zin hebben en onderwerpen die oud zeer naar boven kunnen halen moeten absoluut vermeden worden. Haal subtiel oude herinneringen naar boven van de momenten waarin jullie in het verleden veel plezier hadden. Probeer bij hem positieve gevoelens langzaam maar zeker weer aan te wakkeren.

Je ziet wel waar de avond jullie brengt, jouw focus is dat jullie het samen weer leuk hebben en dat er een vervolgafspraak kan komen. Mocht je er in slagen om in één avond de romantische gevoelens bij je ex-man weer voldoende aan te wakkeren om weer samen in bed te belanden dan is dat natuurlijk prima. Maar dit is niet je doel en dat wil je ook zeker niet forceren. Als jullie een leuke avond hebben gehad dan is dat een mooie eerste mijlpaal die je bereikt hebt.

Er zijn nog vele psychologische triggers waarmee je je ex terug kan winnen en ook een hoop dingen die je beter niet kunt doen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op liefdescollege.nl voor hoe krijg ik mijn ex terug methodes en tips.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 19 Dec 2015

Als ik dit zo lees denk ik dat mijn ex spijt begint te krijgen. Hij probeert ook heel "subtiel" te laten zien hoe goed en gezellig hij het wel niet heeft. Gelukkig weet ik beter en weet ik dat het alleen maar uiterlijk vertoon is. Ik weet in ieder geval zeker dat mijn ex en ik niet meer bij elkaar komen. Omdat we te ver uit elkaar zijn gegroeid.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Dec 2015

Wat mooi beschreven ik hoop dat vele van jullie inderdaad nog terug willen naar huh ex. En ik hoop ook echt dat het lukt. Wat er ook is gebeurt je ex heeft nog zoveel te ontvangen en te geven!

Anonymous
Door

Anonymous

op 26 Dec 2015

Dit klinkt wel heel enthousiast Haico, ik denk dat je er wel heel goed over na moet denken of je terug wilt naar je ex, want je bent niet voor niets uit elkaar. In mijn geval heeft mijn ex niet zoveel meer te geven. En ik denk dat er meer vrouwen zijn die er zo over denken.

Anonymous
Door

Anonymous

op 20 Dec 2015

Wauw dat is echt een mooie handleiding ik wist het wel!

Reactie plaatsen