5 tips hoe je je huis simpel opfleurt
11 oktober 2018 
3 min. leestijd

5 tips hoe je je huis simpel opfleurt

Ken je dat gevoel? Dat je even toe bent aan wat nieuws in je huis? Wij hebben dat regelmatig. De bank gaat tegen een andere muur aan, de eettafel krijgt een andere plek en de planten worden door het huis heen geschoven. Ze zeggen dat wanneer je zelf een verandering doorgaat, je op dat moment ook vaak je huis gaat veranderen.

Maar we houden ook erg van iets ‘nieuws’ in huis. Iets waardoor het nét even wat frisser, wat nieuwer en een tikkeltje anders eruit ziet. Veel vrouwen zullen dat herkennen, daarom geven we je 5 tips hoe jij je huis op een simpele manier opfleurt!

1.Een likje verf

Een blik verf kost niet veel, en zorgt er toch voor dat je huis een hele andere uitstraling krijgt. Plan een zaterdag of een zondag in voor deze klus en je huis zal er zoveel frisser uitzien. Natuurlijk hoef je niet je hele huis te verven, één muur in een andere kleur maakt al een wereld van verschil.

2. Een foto op aluminium

foto op aluminium

Foto op aluminium

Je kent natuurlijk wel de foto’s op canvas, maar wist je ook dat je geweldig mooie schilderijen kunt laten maken van aluminium? Een foto op aluminium staat net even wat stoerder en is tegenwoordig helemaal hip. Wij hebben zelf een prachtige foto van onszelf met de kinderen aan de muur hangen en doordat de foto op aluminium heel herder uitkomt, staat het echt prachtig.

Wil je nét even iets anders dan een foto van jou en je kind(eren) aan de muur? Wij ontdekten onlangs een gave webshop waar je wereldkaarten als schilderij kunt kopen. Dit staat niet alleen heel erg gaaf aan je muur, dit is ook nog eens educatief voor je kinderen. Zo kunnen ze spelende wijs leren .

3. Weg met de zooi

Ken je dat gevoel? Het gevoel van een paar uur opruimen en héél veel weggooien. We potten toch wat op en heel vaak zijn dat dingen die we echt niet meer nodig hebben. Plan eens een lekker middagje opruimen in. Wanneer je kind al wat ouder is kan hij/zij je meehelpen en de jongere kinderen kunnen om jou heen gewoon spelen. Zet de goede spullen op Marktplaats of verzamel ze voor de rommelmarkt. Van het geld wat je hiermee verdiend, kun je bijvoorbeeld een mooie foto op aluminium of iets anders leuks voor je huis kopen!

4. Zet de meubels anders neer

We zeiden het al in de intro, wij veranderen ons huis om de zoveel tijd. Dit is echt een hele simpele manier om je huis er anders uit te laten zien. Draai je bank en/of je eettafel een slag, verwissel wat kastjes of de planten of verplaats de foto’s/schilderijen aan de muur.

5. Haal groen in huis

Planten in huis

Planten frisse je hele huis op, dus haal wat groen in huis. Een mooie bos bloemen doet trouwens ook wonderen!

Veel succes met jouw huis!

Heb jij nog een goede tip? Laat ‘m hierachter in de comment achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen