5 tips voor deze week: thema Kerst
21 december 2015 
3 min. leestijd

5 tips voor deze week: thema Kerst

Vanaf deze week zullen wij iedere week de “5 tips voor deze week” voor jou schrijven. Deze week staat ie natuurlijk helemaal in het teken van Kerst! 

Tip 1: Bezoek de website van Westwing Kerstgids

Dit is echt een website die je even moet bekijken. Je vindt hier allerlei leuke kersttips zoals hoe je originele kerstbomen maakt, inspiratie over hoe je de tafel leuk dekt met Kerst, inpakideeen en de kersttrends van dit jaar. Zeker een aanrader! (Klik hier om naar de site te gaan)

Tip 2: Bekijk met je kid(s) de Kerst DVD “Mickey’s Christmas Carol” 

1002004007257297Dit is een DVD uit de jaren ’80, maar wat een mooie film vond ik dit vroeger! Ik verheug me er dan ook echt op om deze met mijn dochtertje te gaan kijken. Je kunt de DVD bij verschillende webshops kopen. 

Tip 3: Zet je in voor kinderen die in een tehuis wonen

Helaas heeft niet ieder kind in Nederland het goed. Juist tijdens de Feesdagen is het goed om aan een ander te denken. Wij steunen de Stichting “Het Vergeten Kind“. Stichting Het Vergeten Kind (opgericht door Guusje Nederhorst) zet zich in voor kinderen die in sobere opvanghuizen wonen. Zij bieden deze kinderen een eerlijke kans. Wil jij hun handjes bieden of wellicht spullen zoals kleren of cadeautjes doneren? Stuur dan een e-mail naar: info@hetvergetenkind.nl en geef aan waar je woont. Zij geven je dan de gegevens van een tehuis bij jou in de buurt, zodat jij hier je spullen naar toe kan brengen. 

Tip 4: Maak je huis gezellig in Kerstsfeer

De meeste zullen waarschijnlijk al een mooie Kerstboom in huis hebben, maar mocht je dit nog niet gedaan hebben, doe dat dan nog snel. Dit is ook een super gezellig bezigheid om met je kind(eren) te doen en zo kun je samen genieten van de Kerstsfeer in je huis! 

Leuke doe tips voor een gezellig sfeer: 

  • Samen kaarsen maken
  • Samen Kerstkaarten maken en versturen
  • Lekker chocolademelk met slagroom drinken (en voor mama gluhwein 🙂

Tip 4: Vergeet de Kerstkleding voor jou en je kind(eren) niet

Met de Feestdagen is het leuk om er net iets leuker uit te zien dan normaal, dus vergeet niet je mooiste outfit uit de kast te trekken. Heb je niets leuks meer, sjees dan snel naar de stad of bestel wat online. Bij veel winkels is de uitverkoop al begonnen, dus kun je voor een klein bedrag iets leuks kopen! Ben je naar iets op zoek of wil je iets verkopen? Dat mag je ook altijd op ons forum aanbieden! 

Heb jij nog een leuke tip? Laat je tip hieronder in het reactieveld achter. Dank je wel!

Over de schrijver
Reactie plaatsen