5 tips voor een nieuwe look van je huis
29 februari 2020 
3 min. leestijd

5 tips voor een nieuwe look van je huis

Corona!

Natuurlijk brengt deze pandemie ontzettend veel ellende met zich mee. Onze levens zijn compleet veranderd en de effecten zijn groot. Omdat we minder sociale dingen te doen hebben, gaan we ons met andere dingen bezighouden, zoals een nieuwe look van je huis. Jij ook? Ik zie om me heen dat veel mensen aan de slag gaan in hun huis. De kelder uitmesten, kasten opruimen, muurtjes verven, balkon of tuin onder handen nemen en ga zo maar door. En dat geeft toch wel weer ergens rust en ruimte.

Wil jij ook je huis een beetje op gaan knappen? Ik geef je 5 tips voor een nieuwe look van je huis:

  1. Start met chaos

Ken je dat? Je gaat opruimen en dan begint het met een enorme chaos. Je huis lijkt wel ontploft en je weet van gekkigheid niet waar je alles kwijt moet. Voor de rust is er dus chaos. Maar die chaos kun je wel een goede banen leiden. Zorg dat je een aantal grote dozen hebt. Haal ze bij de supermarkt of koop wat verhuisdozen. Dan maak je 3 categorieën: nodig, opbergen, weggooien, verkopen en weggeven.

“Nodig”: deze categorie mag weer terug in de kast (die straks een stuk leger is). Werk met plastic bakken, zodat je dingen goed en overzichtelijk op kan bergen.

“Opbergen”: veel dingen wil je misschien niet weggooien, maar heb je niet wekelijks nodig. Berg deze spullen op in plastic bakken en zet ze in je schuur, kelder of garagebox.

“Weggooien”: dit gaat je zoveel verlichting geven. Het is heerlijk om weg te gooien, het geeft rust en ruimte en zorgt voor een opgeruimd hoofd.

“Verkopen” sommige dingen zijn zonde om weg te gooien, deze kun je op marktplaats of Facebook zetten. Zo verdien je nog een beetje en kun je bijvoorbeeld samen met je kind een spaarpotje maken, waar jullie dan na Corona iets leuks mee gaan doen.

“Weggeven”: heb je geen zin in al het gedoe van verkopen, geef het dan weg. Je spullen kunnen naar een kringloopwinkel of stichting bij jou in de buurt. Zo krijgen je spullen toch een tweede leven en maak je heel veel mensen blij!

5 tips voor een nieuwe look van je huis

  1. Een nieuwe look

Nu het huis is opgeruimd, kun je aan de slag met stap 2: een nieuwe ‘look’. Want alleen al met een likje verf, kan je hele huis (of kamer) er ineens heel anders uitzien. En daar hoef je niet eens je hele huis voor de verven, wanneer je daar geen zin in hebt. Wanneer je één want een ander kleur geeft (of een leuk behangetje), kan je huis er ineens heel anders uit zien. Een nieuwe frisse look zorgt er ook weer voor dat jij lekker in je vel zit en meer rust ervaart.

  1. Creëer je eigen kunstwerk aan de muur

Wanneer je de muur geschilderd hebt, mist er vaak toch nog wat. Ik vond iets heel erg leuks, namelijk een “Hexagon”. Een wat? Een hexagon! Hiermee creëer je van je eigen foto(‘s) een kunstwerk aan je muur. Je kiest zelf de foto’s en het aantal en plakt ze gemakkelijk met een ophangsysteem aan je muur.

Een hexagon voor in je huis

En leuk voor de kamer van je kind(eren): een landkaart van Nederland. Zo kunnen ze op een speelse manier leren waar de plaatsen van Nederland liggen en hebben ze meteen een nieuwe look in hun kamer. “Landkaart Nederland

5 tips voor een nieuwe look van je huis

  1. Change of furniture

Nieuwe meubels doen wonderen! En daarvoor hoef je niet meteen een dure kast van €500 te kopen, geef je huidige meubels een nieuw leven. Of koop oude meubels online. Het enige wat je nodig hebt is schuurpapier, wat kwasten en een likje verf. Hiermee geef je meubels die nu misschien echt hun beste tijd gehad hebben, een heel nieuw leven! Super leuk ook om samen met je kind(eren) te doen!

Geef je huis een frisse look door meer groen

  1. Geef jezelf wat groen

Staat je huis er weer netjes bij? Gun jezelf dan een mooie plant of een bos bloemen. Planten zijn sowieso belangrijk in huis omdat ze je zuurstof geven en bloemen geven je een blij gevoel. Zo ben je ook weer een beetje extra lief voor jezelf na het harde werken!

Laat je hieronder weten wat jij in je huis hebt gedaan of gaat doen?

Heel veel succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen