5 voordelen van tienermoeder zijn
31 december 2015 
3 min. leestijd

5 voordelen van tienermoeder zijn

 Tienermoeder zijn is niet de meest ideale situatie. Maar ach… elk nadeel heeft ook zijn voordeel. En dat is ook waar ik naar wil kijken!

Hier komen de 5 voordelen van tienermoeder zijn.

1. Je komt er achter wie je echte vrienden zijn

Klinkt heel hard, maar het is zo. Op jonge leeftijd wist ik wie mijn vriendinnen waren. De heftige situatie van het jong moeder worden snappen veel tieners niet. Veel van mijn vriendinnen waren bezig met hun eigen leven en vroegen daardoor nooit naar mij. Gelukkig had ik een paar meiden om mij heen die wel naar mij luisterden en die me op zochten terwijl ik aan het voeden was. Op dat soort moment wist ik: dit is een vriendin voor het leven. Gelukkig hoef ik hier nooit meer aan te twijfelen en weet ik nu wie ik altijd op kan bellen.

2. Je bent heel energiek

Verstoppertje doen? Van de glijbaan gaan? Samen paardrijden, dansen, voetballen? 5 voordelen van tienermoeder zijnJongens en meiden pakkertje? In bomen klimmen? Het maakt mij allemaal niet uit, ik ren gewoon met mijn dochter mee en doe net zo gek als zij. Daarnaast zit ik ook fulltime op school en blog en schrijf ik veel. Dus naast mijn ‘Anne’ leven, heb ik ook een heel actief ‘moeder’ leven. Mijn moeder van 40 is soms net iets minder energiek en rustiger als mij. Het maakt niet uit, maar ik merk dat Nina het wel heel leuk vind dat ik altijd lekker gek doe.

3. Je snapt je kinderen beter

De generatiekloof is veel minder, hierdoor snap je de generatie van jouw kinderen beter. Als mijn dochter straks 15 is, ben ik 30. Dat is iets heel anders dan 15 en 55 jaar. Nu is mijn situatie wel heel erg uitzonderlijk. Maar ook als je op 20 jarige leeftijd een kindje krijgt, ben je nog super jong als je kinderen beginnen te puberen. Niet alleen in de pubertijd snap je je kinderen beter. Want ik kan me dat stomme gevoel van mijn-moeder-staat-altijd-te-beppen-en-ik-wil-NU-weg nog heel goed herinneren. Over 20 jaar ben ik dat denk ik allang vergeten…

4. Als de kinderen het huis uit zijn ben jij nog heel jong

Ik zei het net al even als Nina 15 is, dan ben ik 30. Op mijn 40ste is zij het huis uit en heb ik nog een hele wereld voor me liggen! Hoe fijn!

5. Je kan langer van je kinderen en eventuele kleinkinderen genieten

Laten we even van de gemiddelde levensverwachting uitgaan. 83 jaar, dan heb ik dus 68 jaar van mijn dochter kunnen genieten! En stel dat zij wel op 30 jarige leeftijd kinderen krijgt. Dan zijn mijn kleinkinderen rond 38 jaar! Ik hoop dat zij dan ook al kinderen hebben, dan ben ik zelfs overgroot oma! Wauw, dat zou geweldig zijn :).

Kortom op lange termijn heeft het tienermoederschap alleen maar voordelen, het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Dit waren de 5 voordelen van tienermoeder zijn.

Wat een prachtig inzicht over het tienermoeder zijn van Anne! Vanuit een positieve blik in plaats van wat ga ik missen. Heb jij hier ook ervaring mee? Laat je reactie achter.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen