6 Slechte eigenschappen van een single mom
08 september 2015 
5 min. leestijd

6 Slechte eigenschappen van een single mom

Ik weet, ik heb een hele hoop zaken goed op de rit. Ik ben een doorzetter, ik werk, mijn dochter ontwikkelt zich goed. Maar toch. Soms wringt er iets. Ik laat jullie kennismaken met 6 slechte eigenschappen van een single mom, althans, van mij 😉


1. Met stip op één: ik ben romantisch

Vroeger stelde ik me het gezinsleven voor als een sprookje: een lieve prins, een mooi huis en een stel leuke kinderen. Dit alles zonder me te realiseren dat het allemaal best wat tijd in beslag neemt. Of anders gezegd: ik moet er natuurlijk gewoon keihard voor werken. Ja, ik heb een erg mooi en gelukkig meisje, maar ik heb geen prins en geen superhuis en het groeit me soms allemaal boven het hoofd.


2. Ik geef het toe: ik kan groen zien van jaloezie

Ik zou zo graag een leuke, lieve papa voor mijn meisje hebben, een man die er ook voor mij is. Ik weet ergens in mijn achterhoofd dat het gras altijd groener lijkt aan de andere slechte gewoontes 1kant van het hek. En dat iedereen (koppel of niet) zijn ups en downs heeft.
 Maar dan nog: 
Soms als ik zo’n verliefd koppel met een kinderwagen of kind voorbij zie lopen, word ik toch wel enigszins jaloers. Zelfs al is het alleen een papa die leuk is met zijn kind. Dan kan ik het even niet aanzien.


3. Er zijn van die dagen dat mijn huis een slagveld lijkt

Nu heb ik wel veel steun aan mijn moeder die met regelmaat oppast zodat ik na mijn nachtdienst kan slapen. Maar van de week kwam ze zomaar tussendoor even langs. Sarah was de hele dag bezig geweest met haar speelgoed en dit lag dus verspreid door de hele woonkamer, er lag een hele hoop opgevouwen was op de tafel en er lag nog een afwas in de gootsteen.

slechte gewoontes

Afbeelding via Orly Zirinsky

Haar blik sprak boekdelen, maar ze zei niets. Later in de week kwam ze erop terug. Ik stamelde nog wat van: “Ja, ik heb het wel erg druk” maar daar trapt oma niet in natuurlijk.

Gelukkig sprak ik een collega die zei dat haar huis ook een chaos is met 2 kinderen. En zij heeft een man. Dat relativeert voor mij de staat van mijn huis. Bovendien: als ik vrij ben, brei ik het weer in orde.


4. Ik heb soms maling aan wat mensen van me denken

Als ik ’s morgens uit mijn werk kom, ga ik eerst Sarah ophalen. Eigenlijk blijf ik daar altijd even. Ik voed mijn meisje en klets met mijn neefjes, nichtje of oppas opa. Ik probeer rond 9.00 uur thuis te zijn. Sarah valt rond die tijd bijna altijd in slaap in de auto. Ik heb de ervaring dat ze wakker wordt als ik haar uit de auto haal. En is ze wakker, dan blijft ze wakker. Dus kies ik eieren voor mijn geld.

Als ik de auto geparkeerd heb, val zelf ook in slaap. Ik doe gewoon lekker een tukje mee. Na een half uurtje wordt Sarah meestal wakker en gaan we naar binnen.

Bijna altijd krijg ik een appje van mijn buurvrouw, dan vraagt ze hoe het gaat en dat ze me weer heeft zien slapen in de auto. In mijn geval beschouw ik elk slaapje als winst. Ik heb er maling aan dat iedereen ons kan zien slapen. En zeg nou zelf, zo’n autostoel slaapt echt wel lekker!

5. Ik ben standaard te laat
Behalve op mijn werk dan. Daar kom ik stipt op tijd binnen wandelen.slechte gewoontes 3

Mijn familie en vrienden weten het inmiddels en houden er rekening mee. En als ik een keer op tijd ben, sta ik meestal voor een dichte deur.


6. Ik kijk foute TV-programma’s

En dan doel ik even niet op series van TLC of Net 5. Als ik een keer een avondje vrij ben, kijk ik graag Top Gear. Dit waarschijnlijk door het gebrek aan kinderlijke mannen in mijn omgeving, waar ik zo gewend aan was.


Ik heb ongetwijfeld nog meer slechte eigenschappen. Om de meeste kan ik gelukkig lachen. Maar die hou ik nog even voor mezelf.

Dikke knuffel, Marijke en Sarah

Herkenbaar? Of doe jij niet aan slechte eigenschappen? Laat ons lekker meelachen, biecht maar op!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2015

Hahaha zo herkenbaar!

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Sep 2015

Oh wauw zeer herkenbaar. Alleen werk ik niet. Ben afgekeurd ?

Reactie plaatsen