6 tips voor het doorkomen van de kerstdagen als single mom
22 december 2016 
2 min. leestijd

6 tips voor het doorkomen van de kerstdagen als single mom

Veel alleenstaande ouders zien onwijs tegen de kerstdagen op. Wat moet je doen als je je kinderen hebt? Waar ga je heen als je kinderen bij de vader zijn? Happy Single Moms geeft je een tips.

6 tips om de kerst door te komen als single mom 

1 . Organiseer iets bij jou thuis

Nodig familie, vrienden of andere alleenstaande ouders bij jou thuis en organiseer bijvoorbeeld een etentje. Als je het budget niet hebt voor uitgebreide luxe kan je bijvoorbeeld vragen of de één het toetje regelt, de ander de salade. Als je iets bij jou thuis organiseert hoef je niet met je kinderen op pad. Zeker handig als je kleine kinderen hebt die bijvoorbeeld op tijd naar bed gaan.

6 tips om de kerst door te komen als single mom

2 . Kom in contact met andere alleenstaande moeders

Juist rond deze dagen zitten veel alleenstaande moeders alleen. Op de community kan je een oproep plaatsen zodat je bijvoorbeeld een andere moeder kunt ontmoeten. Super leuk als de kinderen dan ook wat met elkaar te spelen hebben!

3 . Ga er een paar dagen tussen uit

Boek lastminute een huisje op een vakantiepark of boek een eenoudervakantie. Bij een eenoudervakantie weet je zeker dat de kinderen zich ook vermaken. Daarnaast ben je met gelijkgestemden weg. Leuk om in contact te komen met andere ouders die in dezelfde situatie zitten.

4 . Evenementen of parken bezoeken

Gebruik voor het uitzoeken van de leukste activiteiten Google! Wil je naar een overdekte speeltuin of dierentuin in een bepaalde plaats, Google het. Kijk wel goed naar de openingstijden rondom deze dagen. Je kunt ook kijken op deze website met landelijke tips over wat er te doen is

5 . Maak het thuis gezellig

Ben je toch genoodzaakt om met je kinderen thuis te zitten? Maak het dan gezellig met de kinderen. Leg bijvoorbeeld een leuke matras in de woonkamer en zet een film op. Misschien willen de kinderen wel meedenken m.b.t. het eten. Gourmetten vinden ze vaak super gezellig. Of bak samen lekkernijen. Ook de kleinste kinderen kunnen hebben door ze bijvoorbeeld het beslag te laten roeren.

6 . Doe leuke spelletjes

Je kunt leuke dobbelspelletjes doen, al dan niet met cadeautjes. Je kunt raadsels op laten lossen of een zogenaamde speurtocht in huis. Daarnaast heb je misschien nog wel een gezelligheidsspel in huis, zoals mens erger je niet. Met deze dagen zijn dit soort dingetjes perfect. De kinderen krijgen dan echte quality time met hun moeder, perfect!

Lees ook: Met een klein budget de feestdagen door

 

Wat ga jij doen met deze dagen? Heb je nog leuke tips voor andere moeders? Laat een reactie achter of praat mee op onze community. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen