6 tips om je niet meer eenzaam in de avond te voelen
27 oktober 2019 
4 min. leestijd

6 tips om je niet meer eenzaam in de avond te voelen

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me nooit eenzaam heb gevoeld wanneer Jinthe om 7 uur op bed ligt. Tegenwoordig komt het eigenlijk niet meer voor en ben ik vrij positief over het alleenstaand ouderschap, maar 3 jaar geleden heb ik mezelf toch weleens zielig gevoeld ‘s-avonds, zo alleen. Op een gegeven moment moet je de knop omzetten, van op de bank zitten treuren heeft niemand zich ooit beter gevoeld. Ik heb weleens de vraag gehad: ‘Verveel jij je niet?’ en nee! Eigenlijk verveel ik me nooit, ik kom eerder tijd te kort en zou graag nog wat andere hobby’s oppakken of starten.

Om mij heen hoor ik eigenlijk het ene uiterste of het andere. De een verveelt zich ‘s avonds, de ander komt juist tijd te kort. In een volgend blog zal ik eens vertellen hoe ik het doe in drukke periodes, wanneer ik juist tijd te kort kom. Maar nu tips om je niet meer eenzaam in de avond te voelen, die ik gebruik en welke jou kunnen inspireren om jezelf bezig te houden in de avond!

6 tips om je niet meer eenzaam in de avond te voelen

  1. Werken! 

Ik werk als freelance grafisch ontwerper dus dat doe ik veel wanneer Jinthe slaapt. Daarnaast heb ik ook een webshop, daar ben ik een aantal maanden geleden mee begonnen als hobby, leuk als erbij maar het geeft ook een leuk extra zakcentje! Ik hou van ontwerpen en kinderen, dus voor mij was de keuze waarin ik een webshop zou beginnen makkelijk gemaakt. Een webshop met posters voor voornamelijk kinderen. Inmiddels is het al wat uitgebreider dan dat geworden, maar mocht jij een hobby hebben denk er dan eens over na hoe je ermee verder kan gaan.

  1. Een hobby

En nu we het toch over hobby’s hebben.. Dat is een super tijdverdrijf! Ontspanning, bezig zijn, afleiding. Zoek iets waar je je echt volledig op kan focussen en probeer gewoon verschillende dingen uit. Van het een zal je merken dat het niet bij je past, het ander juist weer wel. Ik probeerde al vaker te haken, maar ik heb er gewoon géén geduld voor, terwijl macramé knopen me juist wel weer goed af ging. Of misschien heb je liever niet iets zoals handwerken, maar hou je van bakken, het schrijven van verhalen of yoga met behulp van YouTube. Heb je geen inspiratie? Neem eens een kijkje op Pinterest.

  1. Een cursus

Nog wat tips om je niet meer eenzaam in de avond te voelen. Jinthe is als 3 jarige al een aantal keer in Spanje geweest. De eerste keer dat we in Spanje waren was zij 6 maanden. Ze zal zich er niet veel meer van herinneren, maar ik wel! Onze eerste vakantie naar het buitenland, überhaupt onze eerste vakantie eigenlijk! Haar eerste keer met het vliegtuig, haar eerste keer in een buitenzwembad en haar eerste ontmoeting met onze familie uit Spanje. Zoveel eerste keren vonden plaats in die vakantie. Sinds die tijd denk ik al dat ik een cursus Spaans zou willen volgen. Mijn moeder is er inmiddels al mee gestart en stiekem hoop ik dat ik na haar cursus haar boeken even kan lenen. (Lees je mee, mam? Haha!)

  1. Bucketlist

Een jaar geleden ben ik begonnen met het maken van een bucketlist. 100 dingen die ik in mijn leven nog zou willen doen. Het is eerlijk gezegd nog niet afgemaakt, maar ik ben ben al een heel eind. Er staan dingen op zoals een roadtrip maken met Jinthe samen, een (halve) marathon lopen, een bepaalde tijd zonder mobiele telefoon doen maar ook bijvoorbeeld een spannende roman schrijven en een boekje vol quotes handletteren. Wat zou jij graag nog willen doen in jou leven? Als je 100 dingen moest verzinnen, welke dingen zou jij ‘s avonds uit kunnen voeren?

  1. Netflix

Het is eigenlijk zó voor de hand liggend en ik hoor andere al zeggen ‘Daar kan ik me echt niet mee concentreren.’ Dat zei ik namelijk ook, dat heb ik nog steeds weleens. Op de bank en afgeleid door het scrollen op Instagram, waardoor je de helft mist en dan weer opnieuw moet beginnen. Dan is de serie gewoon niet aantrekkelijk genoeg! Kies een serie waar je volledig in zit, misschien een waar je je zo in kan inleven omdat je jezelf kunt vergelijken met de hoofdpersoon, of een die zo spannend is waardoor je wilt blijven kijken.

  1. Sporten

Ik hoor je al denken, maar ‘s avonds als de kids op bed liggen kan ik niet naar de sportschool. Dat kan ik ook niet! En om nou 2 of 3 keer in de week een oppas te vinden om te gaan sporten is ook niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kan sporten prima thuis! Er zijn op YouTube talloze filmpjes te vinden welke je kan volgen. Zelf volg ik graag de filmpjes van Rebecca Louise, die zijn prima uit te houden maar toch voel je de volgende dag wel wat spierpijn. Sporten thuis dus, zodat je je niet verveeld en je wordt ook nog eens fit. Win-win situatie lijkt mij!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezigheden, maar dit zijn de bezigheden waar ik mij op focus ter ontspanning. Wat doe jij graag in de avond als de kids op bed liggen, heb jij tips om je niet meer eenzaam in de avond te voelen? Ik ben erg benieuwd!

Over de schrijver
Reactie plaatsen