7 dingen die ik had willen weten voor ik single mom werd
08 maart 2016 
3 min. leestijd

7 dingen die ik had willen weten voor ik single mom werd

Negen maanden lang heb je om je voor te bereiden op het moederschap, 9 hele maanden. Ze lijken lang genoeg om ervoor te zorgen dat jij klaar gestoomd bent voor de bevalling als moeder. Maar hoe het echt is om kinderen te hebben en moeder te zijn, dat weet je gewoon niet tot het daadwerkelijk zover is. Laat staan hoe het is als je alles in je eentje moet doen. Je kunt je er van alles bij voorstellen. Maar de werkelijkheid blijkt eenmaal bevallen, weer dichtgenaaid en met borsten ‘à la Pamela Anderson’ toch altijd een beetje anders. Ook als je na een relatie opeens single mom wordt is het even omschakelen en aan bepaalde zaken wennen.

Een alleenstaande moeder ben je dan ook niet meteen, maar dat wordt je iedere dag een beetje meer. Je leert iedere dag weer iets bij over het alleenstaand moederschap, maar ook over je kind(eren). Toch was het wel handig geweest als ik een aantal dingen van tevoren geweten had.

Ben je benieuwd naar de 7 dingen die ik had willen weten voor ik single mom werd? Lees dan snel verder!

1. Goh, hoe doe je dat toch allemaal zo alleen?

Ik denk dat dit de meest gestelde vraag is die wij als alleenstaande moeder krijgen. Ik was voor dat ik alleenstaande moeder werd graag voorbereid op het feit dat deze vraag minstens 100 x gesteld zou worden aan mij. Elke keer dat mij deze vraag gesteld wordt, sta ik m’n schouders op te halen. Ik leg dan maar weer beleefd uit dat ik eigenlijk maar gewoon iets doe en m’n best doe om het zo goed mogelijk te doen.

2. Dat tijd voor jezelf een luxe word

Voor alle moeders alleenstaand of niet draait het voornamelijk om de kinderen. Niet gek dus dat jou kledingstijl

3. Dat er teveel dingen met “I love daddy” te verkrijgen zijn

Ik ben er tijdens m’n zwangerschap en eigenlijk nog met een boog omheen gelopen al die dingen met “I love daddy”. Of überhaupt het woord ‘daddy’. Wat kreeg ik er de kriebels van!

4. Dat het ook zo z’n voordelen heeft

Ja komt hij weer! Hoe heerlijk is het om zelf te bepalen, een rustiger kind te hebben en geen schoonouders te hebben? Lees de 11 voordelen met toelichting nog een keer in 11 voordelen van alleenstaande moeder zijn nog maar eens!

5. Dat er eigenlijk best veel alleenstaande moeders zijn

Ik wist wel dat ze er waren, maar heel lang heb ik gedacht: “Waar dan?” Nou, hier bij Happy Single Moms. En tegenwoordig zijn ze nog maar een muisklik van je vandaan.

6. Dat daten lastiger wordt

Ik schreef al waarom ik niet date en ook redenen om hem wel te daten, maar daten als single mom is nu eenmaal lastiger. We staan niet ieder weekend in de kroeg, discotheek of in een festivaltent, dus we komen ook minder mannen tegen. Als we ze al hebben gevonden, zijn er nog tig obstakels om te gaan daten.

7. Dat de opvoeding heel anders is als alleenstaande ouder

Je bent vader en moeder tegelijk. Je kunt je ervaringen niet dagelijks met iemand delen. Je kind kan niet bij een andere ouder aankloppen als je met iets bezig bent. Je moet alles zelf bedenken en uitvoeren. Dat heeft dan wel als voordeel dat je nooit ruzie hebt met een partner omdat je niet met elkaar op één lijn zit.

Dit waren mijn 7 dingen die ik had willen weten voor ik single mom werd. Wat had jij van tevoren willen weten? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen