7 no-go's met een kinderwagen
14 juli 2015 
4 min. leestijd

7 no-go's met een kinderwagen

De struggle waar iedere moeder tegenaan loopt (letterlijk en figuurlijk) is ‘het hindernisparcour’. Ik had nooit gedacht dat winkels, openbare gelegenheden en straten zo kinderwagen onvriendelijk waren. Sommige plekken die eerst toegankelijk leken, lijken nu haast onbereikbaar en ook dingen die eerst zo makkelijk waren zonder kinderwagen, lijken nu haast onmogelijk. Wat waar is, is dat de wereld een stuk minder toegankelijk lijkt te worden met kinderwagens. Daarom 7 no-go’s met een kinderwagen

1. Veel te smalle gangpaden

kinderwagenWaar je eerst kriskras door de winkel liep, kom je er nu gewoonweg niet doorheen. De gangpaden zijn namelijk zo smal of onhandig opgesteld dat je er met een kinderwagen niet langskomt. Of wat ook super onhandig is zou het gangpad eigenlijk breed genoeg moeten zijn, staan er karren, dozen of krtten die nog gevuld moeten worden.

2. Winkels met roltrappen maar zonder lift

Winkels met roltrappen maar zonder lift, in deze winkels lijk je tot 3 opties gedwongen te worden namelijk: 1 op een etage te blijven. 2 shoppen zonder kinderen of 3 helemaal weg blijven. Hier lijkt dus echt totaal niet over na gedacht te zijn tijdens de bouw.

3. Paskamers

Het waren altijd al kleine hokjes, maar met kinderen lijkt passen in een winkel gewoon haast onmogelijk! Er zijn namelijk erg weinig winkels waar je met kinderwagen in het pashokje kan passen. Geen probleem als je, je kind eruit kan pakken en je wagen voor het pashokje kan parkeren, maar met baby’s die nog niet zelfstandig kunnen staan of zitten is dit gewoonweg onmogelijk.

4. Braderien of markten

Braderien of markten lijken met kinderwagen gewoon een no go! Al die mensen die voor je kinderwagen blijven lopen, dat is gewoonweg niet handig. Wat nog onhandiger is, is dat deze mensen vaak uit het niets voor je kinderwagen gaan stil staan en jij met moeite nog op tijd stil kan gaan staan. Of soms toch niet…. En 3x raden wie dan juist de boze blik krijgt toegeworpen.

5. Te smalle kassa’s

Net als het probleem bij de te smalle gangpaden, kom je hier gewoon met geen mogelijkheid doorheen. En in sommige winkels hebben ze bredere kassa’s, maar zal je net zien dat deze gesloten zijn op het moment dat jij met je kinderwagen moet gaan afrekenen.

6. Stoepranden

naamloosHet lijkt voor je kind soms wel op een ‘wipe out’ baan. Stoeprand op stoeprand af en niet overal zijn er van die verlagingen in de stoepranden meegenomen. Niet echt praktisch dus.

7. Parkeerplekken:

Nederland kan een voorbeeld nemen aan België en Duitsland als het over parkeerplekken gaat. Daar hebben ze namelijk aan moeders met kinderwagens gedacht! Speciaal voor ons hebben ze bredere parkeervakken waardoor we net iets gemakkelijker onze kids uit de autostoel kunnen pakken en net wat meer ruimte hebben om onze kinderwagens uit te klappen. Good Job buurtjes! In Nederland is dit nog (bijna) nergens hier mogen we onszelf met kinderen langs te kort op elkaar parkeerde auto’s manoeuvreren.

Het is niet het meest handige leven achter de kinderwagen, maar wat in de kinderwagen ligt is deze hindernisbaan meer dan waard.

Liefs

Rachel

Mis jij nog iets? Je kunt je bericht onder aan de pagina achterlaten, dank je wel! 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 14 Jul 2015

Het ov vind ik ook zo'n no go met een kinderwagen, en dan met name de trein en metro.

Anonymous
Door

Anonymous

op 15 Jul 2015

En wat denken jullie ervan als je kind in een rolstoel zit???? Die til je er zomaar niet uit. Toegankelijker voor rolstoelers is ook toegankelijker voor kinderwagens. Als ze daar nou eens aan gaan werken......

Anonymous
Door

Anonymous

op 16 Jul 2015

Ben ik zeker met je eens Yvonne daar zitten nog veel meer hindernissen aan vast.

Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Jul 2015

Ik heb me ook echt verbaasd over de plekken waar je niet met een kinderwagen doorheen komt. Bij de Dirk van de Broek bijvoorbeeld voor bepaalde kassa's, maar het gekste vond ik nog bij de Intertoys! Je zou toch denken dat ze daar toch wel over na denken haha ;)

Anonymous
Door

Anonymous

op 18 Jul 2015

Of bij een kleding zaak Vila kids only je moet eerst een helling op (met kinderwagen) geen plek om ernaast te lopen en dan de deur open maken (lees zware deur) ook knap lastig en daar is de doelgroep moeders met kinderen.

Anonymous
Door

Anonymous

op 03 Apr 2018

Ik vind het echt een Fantastisch stuk! Ik heb hier alleen nooit last van. Vanaf dat mijn dochter is geboren ben ik mijn dochter op een ergonomische manier gaan dragen. Punt 1 hierom dus. Punt 2 omdat als je op een ergonomische manier draagt je het kindje draagt zoals het kindje het liefste zit, in de houding hoe het ook geboren is. Iedereen wil toch dat zijn of haar kindje op de beste manier groeit, en ook dat de heupen op de juiste manier goed groeien. Dat kan door te dragen. Voor meer informatie mag iemand altijd contact opnemen.

Reactie plaatsen