7 redenen om je niet te schamen in badpak of bikini
18 augustus 2015 
3 min. leestijd

7 redenen om je niet te schamen in badpak of bikini

De temperaturen stijgen, de kleding wordt luchtiger, de zomervakantie en zwembad uitjes zijn inmiddels volop aangebroken en de paniek slaat bij sommige mama’s toe. Want die zonnestralen en tropische temperaturen betekenen ook dat je weer in badpak of bikini moet. Dat betekent dat jij jezelf weer een klein beetje bloot moet geven. Voor veel mama’s voelt dit als een war nachtmerrie want dat blootgeven valt nog niet mee als je een kindje hebt gehad. Je lichaam is het lichaam niet meer van voor je zwangerschap maar hé je hebt er wel wat moois voor terug gekregen. Ook ik sta voor de kritische spiegel en bekijk mezelf van top tot teen. Slank bovenlichaam, platte buik en daar komen ze mijn brede heupen en mijn bolle kont. Nou weet ik dat er maar weinig vrouwen voor de spiegel staan en tevreden zijn met wat ze zien, maar dat hoeft niet! Ik geloof erin dat ieder mens zijn of haar sterke punten heeft, ieder mens is uniek en ieder mens is mooi op zijn of haar eigen manier. Met deze blog wil ik jou vertellen dat je weer lekker die bikini of badpak aan kan en mag trekken, dat jij jezelf mag laten zien want jij, JIJ BENT MOOI!! Daarom 7 redenen waarom je niet te schamen in badpak of bikini!

1. Trek die bikini aan!                                                                                              

Trek lekker die bikini aan, met badpak verhul je namelijk echt niet veel meer en je hebt niks om je voor te schamen. Er zijn namelijk verschillende soorten bikini tops voor iedere cupmaat en borstvorm wel een en ook de broekjes zijn er in allerlei soorten en maten.

2. We zijn allemaal onzeker!                                                                                   

Geloof me nu maar, ook het ‘picture perfect poppetje’ met geen grammetje vet, streepje striae en de perfecte rondingen is onzeker. En ze lijkt misschien arrogant en op jou neer te kijken, maar dit is dus ook pure onzekerheid. Zodra jij hierin gelooft, maak je al meteen minder druk om wat andere mensen van je vinden.

keep calm and love summer3. Maak je niet druk om wat andere van je vinden!                                                         

Makkelijker gezegd als gedaan, ik weet het. Maar het schijnt dus echt zo te zijn dat als je, je minder druk maakt om andere dat je dan meteen een bepaalde glow uitstraalt. Zelfvertrouwen maakt je namelijk mooi!

4. Je bent niet alleen!                                                                                               

Kijk eens om je heen als je in bikini/badpak loopt. Overal zie je moeders die jou echt wel snappen. Sterker nog alle ogen zijn gericht op hun kindjes want kinderen en zwembaden/strand is oppassen geblazen!

5. Show je tijgerstrepen!                                                                                              

Ja, natuurlijk had je liever geen striemen en je oude gladde huidje maar iedere vrouw en lees IEDERE VROUW HEEFT WEL STRIEMEN. De een iets duidelijker als de ander maar zelfs slanke sprietjes hebben striemen. Zodra je groeit in lengte of breedte in een te snelle tijd scheurt je huid. En daarbij, het zijn tijgerstrepen jij hebt gevochten als een tijger om jouw prinsje of prinsesje op de wereld te zetten.

6. Fun in the sun!                                                                                                   

Omdat alles net wat leuker is als die zon schijnt en je kindjes maar een ding denken en dat is “maaaaaaam ik wil zwemmen”. En voor je kindjes doe je (bijna) alles (en zwemmen zonder badpak/ bikini kan natuurlijk niet).

7. Bekend/onbekend                                                                                

Bekende kennen je. Het klinkt logisch, maar ze kennen dus ook je figuur en dat betekent dat deze mensen je accepteren. Onbekende  kennen je niet (klinkt ook logisch) en wie zijn zij dus om over jou te oordelen.

Zoals je kunt lezen, er is geen reden om je te schamen. lekker genieten dus! En mocht je naar het lezen van dit blog nu alsnog balen van dat zwembandje of vetje teveel in mijn volgende blog geef ik advies over beweging en voeding in balans.
Liefs, Rachel
Over de schrijver
Reactie plaatsen