7 redenen om respect voor je ex te hebben
29 maart 2016 
4 min. leestijd

7 redenen om respect voor je ex te hebben

Oké, er zijn natuurlijk duizenden redenen te bedenken waarom je van je ex af bent. Anders was je niet uit elkaar gegaan. Echter is er ook een andere kant die ik graag in het daglicht wil brengen: de goede kant van je ex. Dit heeft geresulteerd in de volgende 7 redenen om respect voor je ex te hebben.

1. Waar ben je op gevallen bij hem?

Ergens onder dat soms irritante gedrag zit die leuke jongen die je aan het lachen kon maken. Die ene jongen, die je direct opviel in de kroeg, waar je meteen een klik mee had. De jongen die toen hij de eerste keer bij je thuis kwam brutaal vroeg: ‘Wat wil je eigenlijk van me?’ Waarop ik antwoordde: “Als ik überhaupt iets van je wil, wil ik alles!”, waarop hij zelfverzekerd zei: “Ik wil sowieso alles van jou!” Tja… daar zat je dan met de toekomstige vader van je kind, verliefd als een gek! Wat was bij jou ex hetgeen waar je op viel?

2. Jij hebt hem uitgezocht als vader van je kind

Soms hoor ik vrouwen zo zeiken over hun ex, dat ik denk… ja, jij hebt hem uitgekozen als vader van je kind! Neem je fucking verantwoordelijkheid! Dit geldt uiteraard zeker niet voor degene waarbij de zwangerschap ongepland was.

Weet je nog het moment dat jij besloot de pil niet meer te slikken en te kiezen om samen te gaan voor een kind? Daar was je zelf bij, weet je nog? Ik vond het doodeng toen, maar ja, wist dat ik kinderen wilde… van hem. Jij vond hem de ideale vader van je kind anders zou je toch geen kinderen nemen met hem? Of vond je dat niet zo belangrijk?

Helaas konden we niet voorspellen hoe ik of hij omging met de komst en opvoeding van een kind. Maar hij was op dat moment de ideale kandidaat! Ik, op dat moment, ook! 😉

3. Zijn zorg en liefde voor jullie kind

Ik heb het enorm getroffen als ik zie hoe mijn ex met onze dochter omgaat. Wat zijn ze gek van elkaar. En wat doet hij alles goed zonder mij! Op zijn manier. Hij staat altijd klaar voor z’n dochter en heeft, ondanks zijn relatie, toch een plekje voor z’n tweetjes, want hij vindt dat belangrijk. Ze slaapt veel in zijn bed omdat hij het natuurlijk heerlijk vindt om met haar te knuffelen, haar dichtbij zich te houden, want hij wil haar nooit kwijt! Zo trots ben ik op hoe hij met haar omgaat.

Mannen zijn eigenlijk net als kinderen. Bij onze kids proberen we het positief gedrag te stimuleren en het negatieve gedrag te negeren. Probeer dat ook bij je ex!

4. De band van jou kind met hem!7 redenen om respect voor je ex te hebben

Laatst begon mijn dochter in de auto een klaagzang omdat ze een muis als huisdier wilde. Ze heeft bij mij een hamster, dus zeg ik: “Moet je aan papa vragen.” Op dat soort momenten is een ex ideaal! Dus wilde ze hem direct bellen. Ik hoor haar zeggen: “Hoi pap, ik wil een muis. Nee pap, niet een muis van de computer! Op mijn slaapkamer. Nee, maar hij zit in een kooi, papa!” en toen mijn dochter het bijna opgaf zei ze: “Maar papa, dan trek ik een broek aan!” Mijn ex heeft namelijk een hekel aan de leggings die ze draagt! En dat weet ze! Wat een genot, die twee in de onderhandeling, dan lig ik dus dubbel van het lachen en mijn dochter kijkt me ogen rollend aan. Wat hebben ze een mooie band. Die willen echt nooit zonder elkaar! Gelukkig!

5. Hij kent je door en door

Als iemand je kent is het je ex. Hij heeft je jaren meegemaakt en weet precies hoe je in elkaar zit. Hij hoort door de telefoon als je gestresst bent, een kater hebt, vrolijk of boos bent. Hij weet natuurlijk ook precies wat hij moet doen om je boos te krijgen, echter ook precies hoe hij je aan het lachen kan maken. Hij slaat me nog steeds soms voor m’n kont, ondeugend als hij is. Maar hij weet dat dat kan en die band vind ik top!

6. Zijn zorg en liefde voor jou

Als ik liefdesverdriet heb is hij degene die altijd een schouder vrij heeft omdat hij direct ziet dat er iets is. Hij vindt elke vent die mij laat gaan een sukkel en wil vooral niet dat ik in de verkeerde handen terecht kom, bij mannen die mij niet waard zijn. Ik ben dan ook al gewaarschuwd voor specifieke mannen uit onze stad, zeker als die zwaaiend voorbij rijden en ik daar per ongeluk van bloos, waar m’n ex bijstaat. Akward!

7. Dat hij gaat voor zijn geluk en jou daarmee de ruimte geeft om door te gaan

Ik heb een punt gezet achter de relatie. Wat was het heftig om hem zo’n pijn te doen en zo ongelukkig te zien. Wat super was het dan ook toen hij me op de bank na 1,5 maand vertelde dat hij iets voelde voor een andere vrouw. Ik zag dat hij het meende en was oprecht blij voor hem. Ik gunde hem dat geluk! Wat vind ik het knap dat hij, ondanks zijn gevoelens voor mij, ervoor koos om door te gaan! Daarmee gaf hij mij rust, ruimte en een verlichting van mijn schuldgevoel dat ik ons gezin op heb gebroken. Ik kon daarom ook door met mijn leven.

Deze 7 redenen om respect voor je ex te hebben zijn voor mij allen van toepassing, omdat ik een geweldige ex heb. Ik besef dat ik mazzel heb. Elke situatie en ex is anders, mogelijk zijn er ook enkele van bovenstaande redenen een reden voor respect voor jouw ex.

Wees positief, let shit go en neem je verantwoordelijkheid. That’s it.

Zoals hierboven al werd gezegd, geldt dit niet voor iedereen. Niet iedereen treft een ex waar je na de scheiding nog goed mee op kan schieten. Als de vader uit beeld is verdwenen heb je er niet mee van doen. Maar hoe is de omgang met jouw ex? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 29 Mar 2016

Ohwwat jammer zeg!!!

Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Mar 2016

Zou mooi zijn als dat kan, maar bij ons is dit (nog) niet aan de orde Hier alleen maar boosheid, scheldpartijen en doodswensingen uit de mond van mijn ex

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Apr 2016

Op dit moment heb ik respect voor mijn ex omdat hij zijn narcistische ego aan de kant heeft gezet toen mijn dochter de afgelopen twee dagen met spoed naar het ziekenhuis moest. Ik zag hem voor het eerst na anderhalf jaar weer als vader. Ik kon het ex-stress gevoel van anderhalf jaar vecht/pest scheiden los laten ondanks mijn ptss die ik door hem heb opgelopen. De liefde voor onze dochter is onafscheidelijk van elkaar verbonden en geeft ons verenigde krachten om daar te zijn waar zij het meest nodig heeft. Ik zeg niet dat alles nu koek en ei is. Integendeel. Het is een kleine stap voor grote mensen maar een grote sprong van blijdschap voor onze dochter! Ik heb mijn ex via de whatsapp bedankt voor de afgelopen twee dagen dat hij er echt als vader voor zijn dochter was.

Anonymous
Door

Anonymous

op 27 Apr 2016

Je hebt inderdaad mazzel! Ik weet nog goed waarom ik verliefd op hem werd, door zijn liefde voor zijn zoons en het vuur dat hij voor hen trotseerde...daarom snap ik er geen snars van waarom hij zijn dochter niet wil kennen....maar aan de andere kant, zijn zoons zijn getraumatiseerd (door hun moeder) en hebben daardoor gedragsproblemen en misschien wil hij haar hier van beschermen?! Ik weet t niet maar ga hier maar gewoon vanuit....

Reactie plaatsen