7 redenen om sporten leuk te vinden
10 november 2015 
5 min. leestijd

7 redenen om sporten leuk te vinden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Sport jij nog?

Ik denk dat er nu heel wat moeders nu antwoorden met: “Nee, want…….” We weten allemaal genoeg redenen te bedenken waarom we niet sporten en waarom er leukere dingen zijn dan sporten maar in deze blog geef ik jou genoeg redenen om sporten leuk te vinden en weer te gaan sporten. Wedden dat jij naar het lezen van dit blog je sportschoenen weer tevoorschijn tovert? Dus zet je smoesjes maar opzij want hier komen 7 redenen om sporten leuk te vinden. Waarom jij WEL kunt gaan sporten en waarom sporten WEL leuk is. Hier 7 redenen die je beslist gaan motiveren.

  1. Ik begin maar meteen met de leukste: Je kunt meer eten als je vaker sport 

We hebben tijdens de zwangerschap maanden lang voor 2 gegeten. En aangezien we toch vanzelf al dikker en dikker werden werkten we nog maar meer lekkernijen naar binnen. Helaas zijn we niet alle kilo’s die we bijgegeten hebben verloren en ons lichaam is gewend geraakt aan de eetlust tijdens de zwangerschap. Door te sporten verbrand je die calorieën. Als jij bijvoorbeeld 45 minuten op de crosstrainer staat en daarmee 500 calorieën verbrandt, betekent dat 500 calorieën speling die dag wat je meer kan eten zonder aan te komen. 

2. Deze is minstens zo leuk: Gespierde, zwetende mannen
Oké het zijn niet allemaal Vin Diesels of Channing Tatums maar genoeg spieren en wasbordjes te zien. En ook al zijn 7 redenen om sporten leuk te vinden 2we happy single moms… naar een bezwete gespierde man kijken die zijn zweet van zijn voorhoofd afveegt met zijn shirt waardoor zijn wasbordje tevoorschijn komt is best een leuk uitzicht. Soms werkt het juist motiverend om je net wat extra uit te sloven. Zucht.
 
3. Je slaapt beter als je sport                                                              
Met kinderen zijn we allemaal gesteld en zuinig op onze slaap zeker na de nodige gebroken nachten. Je nachtrust verbetert wanneer je fysiek bezig bent geweest. Dus ga lekker een uurtje er tegenaan in de sportschool en jij slaapt als een roosje. Kun je mooi fris en fruitig de volgende dag alles doen wat je wilde doen.
 
4. Sporten vermindert stress
Ik heb het al vaker in eerdere blogs gezegd: een gelukkige moeder is een gelukkig kind. Aangezien sporten stresshormonen afvoert is het dus ook nog eens goed voor een happy life!
 
5. Je kan even ontsnappen aan de dagelijkse routine
We zijn 24/7 moeder en hoe heerlijk is het om gewoon heel even jezelf te zijn. We zijn bijna de hele dag bezig met onze kindjes hoe blij word je als je heel even al is het maar een uurtje tijd voor jezelf hebt? Muziek in je oren en gaan met die banaan!
 
6. Het zorgt voor creativiteit
Doordat jij geregeld je hoofd leeg maakt heb jij tijd voor nieuwe (creatieve) ideeën. Dus pak de knutsel spullen er maar bij de volgende keer dat je kind iets wilt knutselen barst jij van de leuke ideeën en dat door alleen maar te gaan sporten.
 
7. Last but not least! Het vermindert menstruatieklachten!
Heb jij soms ook het gevoel dat ze met messen in je baarmoeder en rug aan het steken zijn tijdens je menstruatie?7 redenen om sporten leuk te vinden Ga (licht) sporten dat vermindert echt je menstruatieklachten! Je doet stretches en door het aanspannen ontspan je de betreffende spieren ook beter.
 
Door te sporten creëer jij een gezond lichaam en een gezonde geest. Een aanrader als je gaat sporten: sport met iemand samen! Door samen te sporten merk je al snel dat je elkaar motiveert. Je slaat bovendien twee vliegen in een klap: je werkt zowel aan jezelf als aan je sociale leven!
 
Wist jij dat…
Je vanaf nu ook je happy single mom sportmaatje bij jou in de buurt kan vinden via de site? Klik op deze link als je je nog niet hebt ingeschreven! Het is gratis, dus waar wacht je op!?
 
Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog je stoute sportschoenen weer aan trekt en plezier gaat beleven aan dat ene momentje voor jezelf, want je verdient het!
Welke sport deed jij voor je moeder werd? En nu? Wat zou je willen?? Laat je reactie achter onder dit blog.
liefst,
Rachel
 
 
Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Nov 2015

Vanaf volgende week gaat deze mama beginnen met sporten, Ik had excuus : ik breng toch niet mijn kind weg, om te kunnen sporten. Of nee ik heb echt geen tijd om te sporten met die kleine nu.. Maar mijn mini gaat nu twee ochtende gezellig bij kinderwerk spelen. En deze mama gaat dan naar de Yoga. Waar ik wel tegen opzie is het alleen gaan.. samen met een ander is toch altijd leuker en gezelliger , kijken of ik dit door kan zetten ! Bedankt voor dit inspirerende blog?

Reactie plaatsen