7 tips voor gezonde tussendoortjes
08 september 2016 
2 min. leestijd

7 tips voor gezonde tussendoortjes

7 tips voor gezonde tussendoortjes.

Je kent het wel, het is nog geen etenstijd en je hebt zin in iets te eten. Eigenlijk wil je niet ongezond eten.
Vaak heb ik rond 16.00 al honger, maar omdat ik wat kg af wil vallen kies ik bewust niet voor ongezonde tussendoortjes. Dit is niet altijd makkelijk, want ongezond ligt hier voor het grijpen en kost vaak minder moeite om te pakken of klaar maken dan gezonde tussendoortjes.

Hieronder heb ik 7 tips voor gezonde tussendoortjes, die ik neem als ik zin in iets heb.

Tip 1: Fruit.

In fruit zit veel vitamines. Dit in combinatie met yoghurt of kwark is altijd een goed idee. Ik kies vaak fruit uit het seizoen. Ook kan je hier een heerlijke smoothie van maken.

Tip 2: Rauwkost.

In rauwkost zitten weinig calorieën, het is dus altijd een goed idee om dit te nemen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan, komkommer, tomaat, wortel. Als je dit niet lekker vindt kan je ook een yoghurt dipsaus maken.

Tip 3: Gemengde noten.

Noten zijn erg gezond, maar er zitten ook veel calorieën in, hou het dus bij een handje vol (ongeveer 30 gram).

Tip 4: Chocolade.

Bijna iedereen vindt chocolade lekker. Chocolade is gezond, maar dan wel de pure variant. Het liefste de 70%, houd het wel bij een paar blokjes.

15204281873_74d7e60dcb_z

Tip 5: Yoghurt of kwark.

In yoghurt en kwark zitten veel eiwitten, deze vullen goed en hierdoor blijf je langer verzadigd. Dit is ook een prima begin van de dag, doe hier bijvoorbeeld fruit of haver door.

Tip 6: Bananenbrood.

Een bananenbrood maak ik vaak een dag van te voren. Ik snij hem in plakjes en doe het in de vriezer, zo kan ik elke keer een plakje pakken als ik zin hierin heb.

Tip 7: Mugcake.

Ook wel een cake in een mok genoemd. Een mugcake bestaat uit een ei, banaan en 3 eetlepels haver. Dit alles meng je goed en je doet de mok 1,5 tot 2 minuten in de magnetron en je mugcake is klaar. Je kunt hier nog van alles door doen. Ik doe er vaak cacao nibs door.

Heerlijke tips zijn dit! Wat geef jij jouw kind als tussendoortje? Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen