7 tips om meer  uit je leven als alleenstaande ouder te halen
07 september 2018 
2 min. leestijd

7 tips om meer uit je leven als alleenstaande ouder te halen

Het jaar is net begonnen. De dagen gaan supersnel voorbij als alleenstaande ouder. Werken, voor de kinderen zorgen en dan het huishouden. Als je terugkijkt op vorig jaar, denk je misschien: “Was dit het nou?” Dit kan toch anders? Zeker kan dat.

Daarom hebben we voor jou 7 tips om meer uit je leven als alleenstaande ouder te halen

1. Ga meer genieten

Heb je alles gehaald uit 2016 wat je wilde? Of heb je het gevoel gehad dat de tijd is omgevlogen en dat je steeds stress hebt ervaren? Alle ballen hooghouden als alleenstaande moeder is lastig. We doen het allemaal en we kunnen ook niet anders. Ga in 2017 nou eens echt genieten. Zowel in je eentje, maar ook met je kinderen. Wat vinden jullie leuk om samen te doen? Ga het gesprek aan met je kinderen, zodat je echt meer van en met je kinderen kunt genieten.

2. Plan quality-time in

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw gezinnetje kan je quality time inplannen. Geniet van elkaar als je samen thuis bent door een spelletje te doen of te praten over leuke activiteiten die je samen wilt gaan ondernemen. Kinderen kunnen vaak heel goed aangeven wat ze graag zouden willen. Vergeet jezelf ook niet. Wat wil jij nou écht en ga plan voor jezelf in dat je dit minimaal 1 keer in de maand gaat doen.

3. Ga je op het geluk van jou en je kinderen richten

Voelde je je echt gelukkig in 2016? Zo nee, wat ontbrak er in je leven dat je geen geluk voelde? Ga proberen die dingen te bereiken in 2017. Als je je doelen opschrijft, zijn deze ook gemakkelijker te bereiken.

7 tips om het nieuwe jaar echt goed in te gaan

4. Zet twijfels opzij

Alleenstaande moeders ervaren vaak veel onzekerheid. Zo jammer, want we doen het met ons allen zo goed! Stop met vergelijken met andere ouders en ga in je kracht staan. Geloof in jezelf, dan straal je dat ook uit!

5. Zet voornemens om in doen

We nemen ons altijd van alles voor om te gaan doen in het nieuwe jaar, maar meestal komt het er niet van. Wat wil jij nou echt gaan doen in 2017 met je kinderen? Ga het gewoon doen! Wil je bij een club, doe dat. Wil je met je kinderen op vakantie? Boek deze dan gewoon! Zo weet je zeker dat je alles uit 2017 haalt.

6. Leef

Wij leven voor onze kinderen, maar jij bent naast moeder ook vrouw, dus gun jezelf ook wat leuke dingen. Regel minimaal 1x in de maand een oppas, en ga die dingen ondernemen waar jij op dat moment zin in hebt!

7 tips om het nieuwe jaar echt goed in te gaan

7. Droom

Stop nooit met dromen, want dromen komen uit! Zolang jij er maar in gelooft, het voelt en ervoor werkt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen