7 tips om (nog) mooier oud te worden
05 december 2019 
5 min. leestijd

7 tips om (nog) mooier oud te worden

We worden ouder en dat is fijn. Ieder jaar dat we er een jaar bij krijgen is een blessing. Er zijn immers zat mensen die deze leeftijd niet behaald hebben. Dat je ouder wordt is dus super, maar dat word je dan natuurlijk wel graag met een fijn uiterlijk.

Daarom geven we 7 tips om (nog) mooier oud te worden

1.Reinig je gezicht altijd voordat je gaat slapen: 

Ons ritueel bestaat altijd uit: ogen schoonmaken (hier gebruiken we baby olie voor aangezien wij meestal waterproof make-up gebruiken), reinigingsmelk, facewash en als afsluiter een tonic. Tip: in plaats van dure gezichtscrèmes, kun je gewoon kokosolie gebruiken.

2.Schoonheid komt van binnen uit, eet dus gezond

Probeer zo min mogelijk gluten en tarwe te eten, skip melkproducten en eet natuurlijk zo min mogelijk suiker.

3.Drink veel water

Probeer minimaal 2 liter per dag te drinken. In de winter is het heerlijk om lauw water te drinken. Wist je dat lauw water ook veel beter is voor je organen?

4.Gebruik altijd bescherming (factor 50), ook in de winter

Vooral wanneer je ouder wordt, kan je door de zon ‘vlekjes’ krijgen. Daarom is het belangrijk om je huid goed te beschermen. (Tegen vlekjes in je gezicht, heb je ook hele goede behandelingen zoals hier).

5.Draag niet iedere dag make-up

Geef je huid af en toe een dagje rust door een dag geen make-up te dragen.

6.Sport regelmatig en bij voorkeur in de buitenlucht

Als alleenstaande moeder is het niet altijd mogelijk om te sporten, dus kijk naar wat wel kan. Bijvoorbeeld met je kind naar buiten. Kind op de fiets (of in de kinderwagen) terwijl jij lekker hardloopt.

7.Help de natuurlijk een handje

Maar…. mochten deze tips om (nog) mooier oud te worden allemaal niet meer helpen, dan kun je overwegen om voor gezichtsverjonging te gaan door botox te gebruiken. Botuline Touline is een veilig en succesvol middel wat inmiddels al ruim 20 jaar wordt toegepast.

Hoe werkt botox precies?

Botox® is een merknaam voor het medicijn botulinetoxine type A. Botox is een veilig en effectief medicijn, dat wordt gebruikt voor het behandelen van dynamische rimpels. Voorbeelden van deze dynamische gezichtsrimpels / botox gezichtsbehandeling zijn de fronsrimpel, het voorhoofd en kraaienpootjes. Ook een lipvergroting (lippen opvullen), een wenkbrauwenlift, mondhoekenlift en zelfs een neuslift zijn mogelijk met behulp van Botox.

Wist je dat zelfs overmatig zweten en migraine of spanningshoofdpijn te behandelen is met Botox!

(bron: Medikliniek Amsterdam)

De duur van een behandeling hangt af van waar je botox gebruikt. Wist je trouwens dat je ook botox kunt gebruiken wanneer je last hebt van spanningshoofdpijn of migraine? En het helpt ook erg tegen overmatig zweten. Wil je weten hoe lang een behandeling duurt en wat de kosten zijn? Laat je dan inlichten door een goede kliniek.

Waar moet je nou op letten wanneer je botox gebruikt?

Wij vroegen het “Medikliniek”, een topkliniek gevestigd in Amsterdam.

  1. BIG geregistreerde artsen

Zorg altijd dat je naar een gediplomeerd arts gaat. Dokter Kara vanj Medikliniek is bijvoorbeeld NVCG gecertificeerd arts en hij is trainer voor SURE Medical. Dokter Kara: “De cosmetische geneeskunde biedt nog zoveel meer mogelijkheden voor de toekomst. En daar wil ik mij graag hard voor blijven maken!”

tips voor een jonge uitstraling

Dokter Kara was eerder te zien op SBS6

  1. Kies voor veiligheid

Het is in Nederland verboden om permanente fillers te gebruiken, dus ga nooit naar een kliniek die permanente fillers aanbiedt.

  1. Staar je niet blind op de prijs

Een goede kliniek biedt kwaliteit en kwaliteit kost nou eenmaal geld. Laat je niet verleiden door ‘prijsknallers’ en goedkope botox prijzen. Een hele lage prijs kan enkel gerealiseerd worden, wanneer de Botuline Toxine wordt vermengd met water. De kwaliteit is dan uiteraard vele malen slechter.

  1. Stel vragen

Twijfel je nog of wil je meer informatie, maak dan altijd gebruik van een intake. Tijdens een intake gesprek, kan de arts jou advies geven en kun jij vragen stellen. Voorbeelden van vragen:

  • Welk merk wordt er gebruikt?
  • Vraag naar voorbeeldmateriaal in de vorm van foto’s?
  • Wat zijn eventuele complicaties?
  • Hoe veilig is dit product?
  • Wat gaat het precies kosten ?

Een warm welkom

  1. Bekijk ervaringen

Maak gebruik van het internet en bekijk testimonials en botox ervaringen van andere mensen.

Heb jij nog tips om (nog) mooier oud te worden of heb jij ervaring bij Medikliniek? Je kunt je reactie hieronder achterlaten.

*Dit is een review. Hierin delen wij altijd onze eerlijke mening*

Over de schrijver
Reactie plaatsen