7 tips voor mooie haren door voeding
23 augustus 2016 
2 min. leestijd

7 tips voor mooie haren door voeding

7 tips voor mooie haren

tips voor mooie haren 2Helaas is niet iedereen gezegend met een mooie bos haar. Maar gelukkig zijn er zat manieren die ervoor kunnen zorgen, dat jouw haar meer glans krijgt. Daarom geven we je 7 tips voor mooie haren en nagels.

  1. Het eten van “Whey Proteine” 

Tegenwoordig kun je voor weinig geld als whey proteine kopen, bijvoorbeeld bij het Kruidvat. Wanneer je haar namelijk niet voldoende proteïne heeft, kan het broos worden en breken. Proteïne is overigens ook heel goed voor je spieropbouw wanneer je sport.

2. Het eten van noten

tips voor mooie haren 3Amandelen zit boordevol met proteïne, maar ook met magnesium. Magnesium is een belangrijke bron voor mooie haren en sterke nagels. Walnoten zorgen voor vetzuren, die nodig zijn om je haar te voeden. De paranoot is één van de beste bronnen van selenium, een belangrijk onderdeel voor de voeding voor gezond haar.

3. Het eten van bonen

Bonen worden niet altijd veel gegeten, maar ze zijn super lekker bij de rijst. Denk bijvoorbeeld aan bruine en zwarte bonen of linzen. Bonen bevatten niet alleen proteïne, maar ook ijzer en zink.

4. Het eten van eieren & kip 

Zowel in eieren als in kip, zit veel proteïne. Zonder proteïne, heb je een grote kans dat je broos haar krijgt. Het eten van biologische eieren en kip, is overigens een stuk gezonder voor je hele lichaam.

5. Het eten van zalm

tips voor mooie haren 4Zalm zit vol met omega-3 vetzuren, vitamine B-12 en ijzer. Wanneer je vegetarisch bent, kun je 2 eetlepels sesamzaad aan je voeding toevoegen. Lekker bijvoorbeeld door de salade of rijstgerecht.

6. Het eten van groene groente

Spinazie en broccoli zitten vol vitamine A en C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg te produceren. Talg is een natuurlijke conditioner voor je haar.

7. Gezonde darmen

Jouw gezondheid start binnenin en jouw darmen zijn hier een heel belangrijk onderdeel in. Stop met het eten van suiker, eet zo min mogelijk gluten en vermijdt melkproducten en je zult zien dat niet alleen je haren en nagels er beter uit zien, je algehele gezondheid zal verbeteren!

Veel succes met deze tips voor mooie haren!

Over de schrijver
Reactie plaatsen