7 type mama's

Allereerst een kleine instructie als je deze blog wil lezen: neem hem niet te serieus en lees hem met een knipoog 🙂

Normaal hou ik niet zo van mensen die in hokjes plaatsen, omdat ik geloof dat ieder mens uniek is en ieder mens zijn eigen kracht heeft. Maar nu ben ik toch gestuiterd op type mama’s en iedere moeder zal deze dames herkennen. Ik werd zelfs al gewaarschuwd dat zodra je kindjes naar school gaan je oog in oog staat met ‘deze type mama’s’. Nou, ik ben liever goed voorbereid dus ben jij  benieuwd naar de ‘type mama’s’? Lees dan snel verder want hier komen ze, 7 type mama’s: 

1.Het ‘Picture Perfect poppetje’                                                                                    

Je kent ze wel van die moeders die door een ringetje te halen zijn. Perfect gestyled, maatje 36 en geen streepje striae te zien. Haren alsof ze zo van bij de kapper vandaan komen, zonnebank bruin en haar kinderen matchen met haar. Ze heeft een goede baan, rijdt een dikke auto en heeft ook nog genoeg tijd voor haar kinderen en is dan ook nooit maar dan ook nooit gestrest. Hoe ze het voor elkaar krijgt? Het blijft een grote vraag….. Oh en als je het haar vraagt dan zegt ze ik sta gewoon een kwartier voor de kinderen op en trek gewoon wat uit de kast, niks bijzonders hoor.

2. De ‘ik ben beter in alles beppie’                                                                                 

Sta je dan trots te vertellen over wat je kind kan, of wat hij of zij gedaan heeft, komt de ‘ik ben beter in alles beppie’ om haar kind op te hemelen. We zijn allemaal ongelooflijk trots op onze kindjes, maar de ‘ik ben beter in alles beppie’ kan jou trotse gevoel finaal de grond in boren. Vertel je over hoe trots je bent dat je kind kan zitten, dan kon haar kind dit natuurlijk al veel eerder. Kortom, alles wat kind van ‘ik ben beter in alles beppie’ doet is beter en mooier dan wat jou kind doet.

3. Haantje de voorste                                                                                                  

Je kent ze wel, die bloedvervelende kinderen die vroeger bij jou in de klas zaten, vooraan natuurlijk. Lievelingetje van de juf om meester en het ‘altijd het vingertje opstekend kind’. Ja, deze kinderen worden ook moeder en hoewel ze volwassen zijn geworden, zijn ze hun haantje de voorste gedrag niet verleerd. Voorleesmama’s gezocht en raad eens wie zich onmiddellijk aanbied ervoor. Ik vraag me dan ook gelijk af of ze zo probeert haar eigen kind ook een soort van ‘lieverdje’ te maken. Wat alleen een consequentie is van haar gedrag is dat het kind echt niet staat te wachten op zijn of haar moeder bij alles dat ze op school doen.

4. De meangirl                                                                                                         

meangirlsDe moeders die over andere moeders roddelen, kleineren, bespotten en omlaaghalen om hun eigenwaarde een boots te geven. Stiekem zijn ze heel onzeker en misschien zelfs vroeger gepest. Hoe dan ook vertel haar niet te veel want als jij je kont keert ben jij de volgende waar ze over rodelt. Soms zijn ze in groepjes en net als in de film hebben ze zelfs afspraken over wanneer ze bepaalde kleding dragen lijkt het wel.

5. Yolo mama                                                                                                                

De ‘yolo mama’ ziet er uiteraard super hip uit, maar ook in haar denkwijze is ze hip. Haar kinderen moeten genieten van het leven, dus als ze laat willen opblijven “YOLO” dan mogen ze dat. Alles wordt weg gelachen en alles wordt vanuit haar roze bril bekeken want ja, you only live onces. Best leuk voor de kinderen, maar of het altijd even verantwoord is?

6. De relax het komt goed type                                                                                    

Ze heeft een zwerm kinderen om zich heen lopen, ze plant niks, ze begint overal eigenlijk veel te laat aan en ze lijkt daarvan totaal niet in de stress te schieten.

7.The copycat                                                                                                         

55987Beter goed gekopieerd dan zelf bedacht is het motto van de ‘copycat’. Koop jij iets voor je kind moet ‘mama copycat’ dit uiteraard ook voor haar kind halen. Niet een keer, maar bij alles wat jij koopt.

Ik hoop dat je dit blog met een lach gelezen hebt. Als ik eerlijk in de spiegel kijk en mezelf in een hokje zou moeten stoppen moet ik eerlijk bekennen dat ik trekjes heb van het ‘picture perfect popje’. Ik heb geen maatje 36 maar ik ben trots op mijn lichaam en ik heb het geluk gehad geen striea aan mijn zwangerschap te hebben overgehouden, ik ben een enorme fashion lover en ik match mijn kleren graag met mini me, ik hou van een zomers kleurtje. Maar ik rij geen dikke auto en mijn baan betaald gemiddeld. Maar ook al is het niet perfect, ik ben een happy single mom.

Liefst Rachel

Ik ben nieuwsgierig, ‘in welk hokje’ pas jij, welke type mama ben jij? 

 

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 31 Jul 2015

Ik ben de relax, komt goed mamma, tot grote erfenis van vele. Moet ik erbij zeggen dat we wel altijd op tijd aanwezig op school en werk zijn haha.

Anonymous
Door

Anonymous

op 01 Aug 2015

Geen van allen past bij mij :/

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Nov 2015

Geen van allen. Ik ben een alleenstaande werkende mama van een meervoudig gehandicapt kind. Hij kan niet veel. Het is constant schipperen om alles rondgeborduurd te krijgen. Ik herken me dus ik geen enkel type.

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Nov 2015

Ik ben een spring in het rond mama. Ben altijd blij als we op tijd zijn en ik niks vergeten ben ?

Anonymous
Door

Anonymous

op 08 Jan 2016

Ik ga mee met Linda hahahaha.. sta heel weinig aan het schoolplein (heb dus een hekel aan zulks soort dames namelijk die alles weten beppie types) en ik heb mijzelf in een hokje geplaatst van "bemoei me nergens mee- mama" en de "ik vind het wel best hoe jij bent of wat je ook doet en kiest - mama-" .. Meer spring in het rond en blij als ik alle boodschappen van mijn lijstje compleet heb, anders stuur ik mijn kleine ventje nog even terug :P

Reactie plaatsen