7 voordelen van alleenstaande moeder zijn
19 april 2016 
3 min. leestijd

7 voordelen van alleenstaande moeder zijn

7 juli 2015 schreef ik het blog 11 voordelen van alleenstaande moeder zijn. Mijn meest gelezen blog ooit! Het succes van dat blog ga ik nooit meer overtreffen. Zoveel erkenning en herkenning wat ik met dat blog aan jullie heb kunnen geven was echt overweldigend!

Toen ik dat blog schreef was ik pas 5 maanden moeder. Nu is mijn dochtertje inmiddels 14 maanden en in die tussenliggende 9 maanden heb ik nog meer voordelen ontdekt! Geloof het of niet maar het zijn er dus nog meer dan de 11 die ik al genoemd heb in mijn vorige blog.

Benieuwd naar nog meer voordelen van alleenstaande moeder zijn? Lees dan snel verder! Want ik heb nog 7 voordelen voor je verzameld:

  1. Ze zeggen eerder mama dan papa!

Als alleenstaande moeder is mama er heel wat meer dan papa, als er al een papa in beeld is. Dus het woord mama komt heel wat vaker voorbij dan het woord papa, als papa al genoemd wordt. En meestal zeggen ze daardoor eerder mama dan papa. Scheelt dan weer een ruzie over wie met de eer van deze mijlpaal mag strijken.

  1. De maatstaf voor ‘er goed uitzien’ ligt opeens een stuk lager

Toen ik nog geen kind had en zonder make up de deur uit ging vroegen mensen veel sneller aan je: “Gaat het wel goed met je?” of ” ben je ziek?” . Nu hoor je dikwijls: “Wow, wat zie jij er goed uit! Echt heel goed.” Kom maar door met die complimenten.

  1. Je alleen voelen is voorbij

7 voordelen van alleenstaande moeder zijn

Je bent een alleenstaande moeder maar je bent nooit alleen. Je zou je niet eens meer kunnen indenken hoe het is om helemaal alleen in huis te zijn. Sterker nog ik weet niet eens meer hoe het voelt om alleen naar het toilet te gaan. Maar eerlijk is eerlijk. Ik wil het niet eens meer weten hoe het voelde om zonder m’n kind te zijn.

  1. Je vriendenkring is een stuk uitgebreider

Waar je vroeger misschien een stuk of vijf goeie vriendinnen had, zijn het er nu een stuk of vijftig. Of nou ja, je hebt in ieder geval loads of dames erbij die precies in hetzelfde schuitje zitten als jij. Best fijn. Als je trouwens niet zoveel vriendinnen hebt in jouw situatie, kun je op een gemakkelijke manier in contact komen met gelijkgestemde via de ontmoetingssite, klik hier.

  1. Je kinderen krijgen prachtige complimenten en ze lijken daarbij ook zo op jou

Twee vliegen in één klap. Leuk voor hen, maar ook leuk dat ze in vele opzichten op jou lijken. Je bent toch best wel een leuk mens, blijkt. En dat jij het maar even in je eentje doet verdiend toch echt wel een dikke pluim.12993350_1029063307148566_3721241658772673478_n

  1. Motivatie

Voor ‘mini-me’ wil ik het beste van het beste en zij is mijn grootste motivatie om mijzelf net wat harder te pushen om mijn doelen te bereiken. Ook is ze de reden dat ik iedere dag opnieuw opsta en wat van mijn dag maak. Wat motiveert er meer dan die kraak heldere blauwe oogjes?

  1. Het maakt je sterker als persoon

Iedere moeder die gescheiden is, of een kind heeft met een ex weet wat voor strijd je soms moet leveren. Gevecht om omgangsregelingen, ouderschapsplannen en alles wat daar mee te maken heeft. Je botst tegen een hele hoop muren van organisaties. Tegen de rechten van vaders. Rechten die soms zo vreselijk oneerlijk zijn. Je vecht voor de belangen van je kind. En soms door tegenslagen sta je op het randje van opgeven of jezelf een schop onder je kont geven en nog harder door vechten. Het is ook een persoonlijk gevecht, dus het maakt je sterker!

“Want what doesn’t kill you makes you stronger” Het single mom leven is dus zo slecht nog niet

Dit waren de 7 voordelen van alleenstaande moeder zijn, part 2. Heb jij nog meer voordelen die nog niet genoemd zijn laat ze voor mij achter in een reactie.

En wat zouden andere moeders voor voordelen zien aan single moeder zijn? Ervaringen met elkaar uitwisselen? Dit kan in onze besloten community, waar er nog veel meer geboden word! Check: http://community.happysinglemoms.nl

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen