De laatste tijd wordt er niet erg positief over het kinderdagverblijf gesproken. Het ene na het andere negatieve bericht komt naar buiten. Ouders krijgen steeds minder een positief beeld van het kinderdagverblijf en dan bezuinigd de overheid ook nog eens. Weer een extra reden om je kind niet naar het kinderdagverblijf te brengen. Het kinderdagverblijf heeft echter ook veel voordelen, daarom vandaag 7 voordelen van een kinderdagverblijf. 

1 Sociale ontwikkeling wordt gestimuleerd

Op het kinderdagverblijf worden groepsactiviteiten gedaan, kinderen worden gestimuleerd om samen en om met elkaar te spelen. Ze leren delen, elkaar helpen en wachten op elkaar.

2 Het is educatief

Op kinderdagverblijven worden er andere activiteiten aangeboden dan thuis. Kinderen worden vast voorbereid op de basisschool. Sommige kinderdagverblijven werken zelfs met een VVE voorschool programma, zodat achterstanden bij kinderen al snel opgepakt kunnen worden.

blog (640x117)3 De emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd

Doordat je kind naar het kinderdagverblijf gaat, leert je kind omgaan met afscheid nemen zoals mama uitzwaaien. Maar ook worden ze hier zelfstandigheid, en vertrouwen, mama komt immers weer terug.

4 De motoriek wordt ontwikkeld

Op het kinderdagverblijf worden verschillende activiteiten aangeboden voor grove en fijne motoriek, zoals gym en buiten spelen, maar ook puzzelen en blokjes stappelen.blog 1 (640x290)

5 De creativiteit wordt ontwikkeld

Op kinderdagverblijven worden kinderen uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken in sport en spel. Kinderen worden geleerd zelf een verhaal te bedenken en na te spelen, muziek te maken en om creatief te zijn met knutselwerkjes.

6 Ze krijgen structuur

Kinderdagverblijven hebben een vast dagritme. Kinderen hebben regelmaat nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Doordat ze weten wat er komt, brengt dat rust en duidelijkheid en door herhaling leert je kind weer. Tevens leren kinderen dat er andere regels gelden dan thuis. Ze leren zo onderscheid te maken tussen verschillende omgevingen.

7 Ze leren voor zichzelf opkomen

Op het kinderdagverblijf ben je niet alleen, daardoor kunnen er wel eens onenigheden ontstaan tussen kinderen. Je kind leert voor zichzelf opkomen en om hulp te vragen

Heb jij nog een voordeel (of een nadeel) van een kinderdagverblijf? Je kunt je bericht hieronder achter laten. Dank je wel!