7 voordelen van een kinderdagverblijf
10 september 2015 
3 min. leestijd

7 voordelen van een kinderdagverblijf

De laatste tijd wordt er niet erg positief over het kinderdagverblijf gesproken. Het ene na het andere negatieve bericht komt naar buiten. Ouders krijgen steeds minder een positief beeld van het kinderdagverblijf en dan bezuinigd de overheid ook nog eens. Weer een extra reden om je kind niet naar het kinderdagverblijf te brengen. Het kinderdagverblijf heeft echter ook veel voordelen, daarom vandaag 7 voordelen van een kinderdagverblijf. 

1 Sociale ontwikkeling wordt gestimuleerd

Op het kinderdagverblijf worden groepsactiviteiten gedaan, kinderen worden gestimuleerd om samen en om met elkaar te spelen. Ze leren delen, elkaar helpen en wachten op elkaar.

2 Het is educatief

Op kinderdagverblijven worden er andere activiteiten aangeboden dan thuis. Kinderen worden vast voorbereid op de basisschool. Sommige kinderdagverblijven werken zelfs met een VVE voorschool programma, zodat achterstanden bij kinderen al snel opgepakt kunnen worden.

blog (640x117)3 De emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd

Doordat je kind naar het kinderdagverblijf gaat, leert je kind omgaan met afscheid nemen zoals mama uitzwaaien. Maar ook worden ze hier zelfstandigheid, en vertrouwen, mama komt immers weer terug.

4 De motoriek wordt ontwikkeld

Op het kinderdagverblijf worden verschillende activiteiten aangeboden voor grove en fijne motoriek, zoals gym en buiten spelen, maar ook puzzelen en blokjes stappelen.blog 1 (640x290)

5 De creativiteit wordt ontwikkeld

Op kinderdagverblijven worden kinderen uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken in sport en spel. Kinderen worden geleerd zelf een verhaal te bedenken en na te spelen, muziek te maken en om creatief te zijn met knutselwerkjes.

6 Ze krijgen structuur

Kinderdagverblijven hebben een vast dagritme. Kinderen hebben regelmaat nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Doordat ze weten wat er komt, brengt dat rust en duidelijkheid en door herhaling leert je kind weer. Tevens leren kinderen dat er andere regels gelden dan thuis. Ze leren zo onderscheid te maken tussen verschillende omgevingen.

7 Ze leren voor zichzelf opkomen

Op het kinderdagverblijf ben je niet alleen, daardoor kunnen er wel eens onenigheden ontstaan tussen kinderen. Je kind leert voor zichzelf opkomen en om hulp te vragen

Heb jij nog een voordeel (of een nadeel) van een kinderdagverblijf? Je kunt je bericht hieronder achter laten. Dank je wel!

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Sep 2015

Kan allemaal zijn maar mijn mannetje is lekker thuis bij mij. Wij gaan samen naar t mama cafe daar kan hij met andere kindjes spelen, we zwemmen en doen nog meer leuke dingen. Regelmaat en ritme krijgt hij thuis ook. Ik vind dat kindjes bij mama het beste af zijn....

Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Sep 2015

Helemaal eens met bovenstaand verhaal! Mijn dochter is naar het kdv gegaan vanaf dat ze 10 maanden was (was eerder werkloos) tot afgelopen woensdag, volgende week wordt ze 4, en ik zou het zo weer doen. Merk ook echt een enorm verschil met kinderen van dezelfde leeftijd die dus niet naar een kdv (of gastouder met meerdere kinderen) gaan, dus persoonlijk vind ik dat je je kind echt tekort doet als je ze niet naar een kdv stuurt als je werkt.

Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Sep 2015

Hoezo hoort een kind bij moeder thuis te zijn??? En hoe komt er dan brood op de plank??? Sorry hoor maar ieder z'n keus.... Ik veroordeel De moeders die thuis zitten ook niet, en ik wordt heel Simpel van 24/7 thuis zitten.

Anonymous
Door

Anonymous

op 11 Sep 2015

Ik hoorde het toevallig dat de kinderopvang weer betaalbaar gaat worden en ze peuters idd 2 dagdelen naar een kdv willen.Mijn dochtertje 20 maanden zit ook 2 dagdelen op her kdv en ze vind het leuk, afscheid vind ze wat moeilijk maar ook dat moet ze leren.Ik werk ook niet en daarom vind ik het juist belangrijk dat ze met andere kindjes en omgeving in aanraking komt, daarnaast is het goed voor mij om haar te leren los laten,En eerlijk is eerlijk 2 ochtendjes voor mij zelf vind ik ook best fijn.

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Sep 2015

Ik ben ook voor de opvang, maar zou er niet aan moeten denken haar 5 dagen daar heen te moeten brengen. Ik vind 2 daagjes max 3 genoeg

Anonymous
Door

Anonymous

op 12 Dec 2018

Ik geloof dat mijn eigen kinderen ook echt baat hebben bij het gaan naar een kinderopvang. Ze vinden het erg leuk, maken veel vriendjes en ontwikkelen zich goed op sociaal gebied. Ik heb er niks slechts over te vermelden.

Reactie plaatsen