7 voordelen van single mom zijn
11 maart 2016 
3 min. leestijd

7 voordelen van single mom zijn

Ik merk dat anno 2016 mensen nog steeds medelijden met je hebben als je laat weten dat je alleenstaande moeder bent. Ik zal dan ook de laatste zijn om te ontkennen dat het zwaar is, maar ook als je het samen doet is het niet niets. Kinderen opvoeden is nu eenmaal pittig. Maar omdat ik iemand ben die graag mijn glas half vol ziet in plaats van half leeg, zal ik eens de voordelen van het alleen opvoeden van je kind(eren) opsommen. Dit zijn de 7 voordelen van single mom zijn die ikzelf ervaar:

1. Ik hoef mijn zoon niet te missen om het weekend of enkele weken in de vakantie

Dat vind ik toch wel heel fijn en natuurlijk wil ik ook wel eens een avondje voor mijzelf of lekker stappen met vriendinnen. Gelukkig kan hij dan altijd bij mijn ouders of mijn broer en schoonzus terecht. Alle feestdagen is hij lekker bij mij. Geen gedoe met plannen met feestdagen of vakanties. Heerlijk!

2. Ik krijg alle knuffels en kusjes

Ik hoef zijn aandacht niet te delen. Ik heb mijn zoon helemaal voor mijzelf, heerlijk! Ik ben degene die hij kusjes en knuffels komt brengen. Uiteraard als hij zich zeer heeft gedaan komt hij bij mij uithuilen.

3. Lekker alle ruimte in bed als we samen in bed liggen

Als mijn zoontje ziek is, hebben we alle ruimte samen in bed! We kunnen samen breeduit liggen in dat grote bed.

4. Ik voed hem op zoals ik denk dat het beste is

Natuurlijk weet ik ook niet alles en leer ik gaandeweg. Maar ik weet hoe het is als ouders het niet met elkaar eens zijn over de opvoeding. Vaak zijn er dan spanningen en angsten. Dit heb ik helemaal niet! Ik heb niemand die zich ermee bemoeit. Als ik vragen heb, kan ik bij verschillende mensen terecht. Maar er is niemand die me veroordeelt en zegt hoe ik het moet doen.

5. Ik breng hem altijd naar bed en haal hem in de ochtend uit bed

Tenzij ik aan het werk ben, ben ik altijd degene die de laatste knuffel krijgt voor hij gaat slapen. Heerlijk vind ik dat! Even kroelen voordat hij naar bed gaat. In de ochtend ben ik degene die hem in bed hoor en zie praten. Ik ben degene naar wie hij zijn armen uitstrekt om uit bed gehaald te worden.

6. Ik mis bijna niets van zijn ontwikkeling

Omdat ik hem geen hele weekenden of weken hoef te missen, krijg ik alles mee. Geweldig toch? Ok, natuurlijk komt het wel eens voor dat hij voor het eerst een woord bij opa en oma zegt of bij de gastouder (daar ontkom je gewoon niet aan). Ook daar leert hij super veel! Laatst moest hij van mij voor straf in de hoek (wat een strenge moeder he) en toen ging hij met zijn vingers in zijn oren staan. Ik kon mijn lach gewoon niet meer inhouden. Dit heeft hij bij zijn gastouder geleerd. Zo hoort het ook te gaan en door interactie met andere kinderen leert hij het meest. Dus ok, ik kan niet overal bij zijn, maar elke nieuwe ontwikkeling valt gelijk op.

7. Ik schat mijn eigen waarde in

Dit vind ik zelf een belangrijk voordeel! In het begin was ik onzeker en bang dat ik het niet zou kunnen. Ik twijfelde of ik wel sterk genoeg was om alleen een kind op te voeden. Maar ik weet nu dat ik een super sterk persoon ben. Ik weet wat ik waard ben en ik neem geen genoegen met minder. Dus als mensen mij niet kunnen waarderen of accepteren hoe ik ben, their loss, not mine! Ik heb geen anderen nodig om te weten wat ik waard ben. Dat zie ik elke keer als ik in de ogen van mijn zoontje kijk. Niemand kan mij dat afnemen! Dus dames, geloof in jezelf. Hoe kan je kind anders in jou geloven?

Dit waren de 7 voordelen van single mom zijn! Weet jij er nog meer? Laat een reactie achter.

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 17 Mar 2016

Wat ik ook superfijn vind is dat je zélf kunt bepalen waar je met de kids op vakantie gaat, wat dat mag kosten en ook de overige dingen die je samen onderneemt hoef je niet eerst samen met je partner te bespreken

Reactie plaatsen