7 x Feit of Fabel: De Vrouw
02 april 2016 
3 min. leestijd

7 x Feit of Fabel: De Vrouw

Hier staan ze dan: 7x Feit of fabel: De Vrouw. Een serie van meerdere “7x Feit of Fabel” blogs die eraan komen. Read them, quick! Kloppen ze voor jou ook?

1: Een vrouw kan goed liegen

Feit!

Omdat de hersenhelften van een vrouw beter samenwerken dan die van een man, is zij beter in staat om lichaamstaal te ‘lezen’. Ze koppelen het non-verbale met het verbale en kunnen op die manier sneller verbanden leggen. Hierdoor kan een vrouw er zelf bewuster mee omgaan.

2: Een vrouw praat veel

Feit!

Vroeger, toen wij allemaal nog in een Flintstones-outfit rondliepen, was er een duidelijke rolverdeling: De man ging jagen en de vrouw bleef bij het kroost en zocht aldaar naar eetbare plantjes en besjes. Doordat de rolverdeling zo duidelijk was, was de vorm van communicatie die nodig was om te functioneren ook verschillend. Voor mannen moest dit kort en duidelijk zijn en voor vrouwen kwam er een socialer oogpunt om de hoek kijken. Om de groep bij elkaar te houden moesten ze immers de gemoedstoestand van de anderen een beetje in de gaten houden. Hierdoor zijn vrouwen ook eerder geneigd om dingen uit te praten, waar mannen vaak een ‘klaar-en-door’ instelling hebben.

3: Een vrouw kan goed zoeken

7x Feit of Fabel: De Vrouw

7x Feit of Fabel: De Vrouw

Feit!

We gaan weer even terug naar Fred en Wilma. De vrouw is van oudsher meer bezig geweest met zoeken naar voedsel en het kroost in de gaten houden. Hierdoor hebben zij een brede blikveld ontwikkelt en kunnen dus daadwerkelijk beter zoeken. Je kunt dit vrij makkelijk testen: Ga samen met een mannelijke vriend staan met je handen tegen elkaar recht voor je uit. Alsof je de schoolslag gaat oefenen. Blijf recht voor je uit kijken terwijl je je handen steeds verder uit elkaar vandaan laat gaan. Vanaf het moment dat je je handen niet meer kan zien vanuit je ooghoeken, houdt je je handen stil. Vrouwen zullen, gemiddeld gezien, hun handen verder uit elkaar kunnen krijgen zonder hun hoofd te moeten draaien.

4: Vrouwen hebben minder zin in sex

Fabel!

Vroeger was het een feit dat vrouwen minder zin hadden in sex. Hun libido was gemiddeld gezien lager dan die van een man. Tegenwoordig is dit verschil aanzienlijk afgenomen. Door de (seksuele) emancipatie van de vrouw is door diverse seksuologen inmiddels bevestigd dat er tegenwoordig geen meetbaar verschil is tussen de hoeveelheid mannen en vrouwen met een lager libido.

5: Vrouwen veroorzaken meer ongelukken in het verkeer

Fabel!

Hier kunnen we kort over zijn. Er is een onderzoek gedaan tussen mannen en vrouwen die veel op de weg waren. Van die mannen hadden 86% wel eens schade aan hun auto gereden, tegenover 79% van de vrouwen.

6: Voor vrouwen is file-parkeren moeilijker dan voor mannen

Feit!

Omdat onze Fred Flintstone vroeger ging jagen, was het voor hem heel belangrijk om goed te kunnen inschatten hoe ver zijn prooi van hem vandaan was en hoe snel hij ging. Voor Wilma was dit van ondergeschikt belang, haar besjes bleven over het algemeen wel waar ze waren. Het ruimtelijke inzicht is hierdoor over het algemeen beter ontwikkelt bij mannen dan bij vrouwen. Voor vrouwen is het file-parkeren hierdoor moeilijker.

7: Een dokter kan zien of een vrouw nog maagd is of niet

Fabel!

Een vrouw werd vroeger (en in sommige landen nog steeds) geacht maagd te zijn tot zij in het huwelijk trad. Tijdens de huwelijksnacht zou haar maagdenvlies dan stuk moeten gaan en het ontbreken van bloed zou dus betekenen dat zij geen maagd meer was. Tegenwoordig weten we wel beter. Een vrouw kan door bijvoorbeeld het gebruik van een tampon al haar maagdenvlies scheuren. Daarnaast worden er ook vrouwen geboren zonder maagdenvlies. En het is maar goed ook dat dat niet getest kan worden, want maagd zijn en blijven moet ten alle tijden een keuze zijn, geen verplichting.

Dit waren de 7x Feit of Fabel: De Vrouw. Heb jij nog feiten of fabels over vrouwen? Vul maar aan! Wij zijn benieuwd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen