9 x vrouwengedrag van mannen
26 november 2016 
5 min. leestijd

9 x vrouwengedrag van mannen

Mannen en vrouwen verschillen enorm, dat hoef ik je niet te vertellen. Het multitaskende brein van een vrouw en het oh zo wetenschappelijk simpele brein van een man. De overvloed aan woorden van een vrouw waarbij je ook nog tussen de regels moet lezen tegenover de kort en krachtige communicatie van een man. And so on… En misschien juist daarom, door al die verschillen, vinden we elkaar zo boeiend. En diezelfde mannen zijn, verbazingwekkend, soms net een wijf! Soms afstotend, soms schatting. Hierbij negen momenten wanneer mannen vrouwengedrag vertonen.

1. Als ze onzeker zijn
Je kent ze wel de onzekere ‘situaties’. Een vriendin van me was een tijd vol overgave gek op een bezette man. Na één keer het bed gedeeld te hebben, hoorde ze bijna niks meer van hem en veranderde zijn gehele gedrag. Weken lang had ze het er moeilijk mee, zij wilde de rol van tweede vrouw graag spelen en voelde echt iets speciaals. Na een maandje ludevedu  is ze weer (succesvol) gaan daten. Ineens krijgt ze een LinkedIn bericht van de bezette man ‘How are you doing?’. Waarom niet via Whatsapp? Waarom vraagt hij het na zo’n tijd? Wat wil hij? Ze besluit niet te reageren. Na twee dagen ontvangt ze van diezelfde bezette man hetzelfde berichtje via Skype. Haha, hij heeft dus twee dagen zitten na te denken..heeft ze het bericht wel ontvangen? Waarom reageert ze niet? Ze heeft het vast niet gelezen, ik stuur het wel via een ander kanaal! Echt precies een vrouw!

2. Kerels die elkaar insmeren
Toen ik de vraag aan mijn vriendinnen stelde die op dat moment op vakantie waren, kreeg ik deze terug. Ze waren net getuige geweest van een intieme insmeer sessie van mannen. Tja, hoe krijg je anders je rug ingesmeerd?

3. Zorgzaamheid

Papa's zorg!

Papa’s zorg!

Wat geweldig toch dat veel papa’s echt tijd besteden aan de kinderen. Laatst stond ik op de sportschool met een sportleraar te praten. Hij vertelde me dat hij inmiddels onlangs gescheiden is. Voor zijn twee kinderen had hij een goede omgangsregeling. Hij zei oprecht dat hij de kinderen het liefst elke dag bij zich had. Ik zag pijn en het gemis in zijn ogen. Wat een zorg. Als vrouw heb ik dat niet eens!

4. Op een eerste date
Cruciaal voor mannen is respect en eigenwaarde. Een man krijgt eigenwaarde als hij zijn date gelukkig kan maken. Dus als mannen gaan daten willen ze aantonen dat ze een goede partner kunnen zijn. Daar krijgt hij eigenwaarde van, zelfrespect. Bij vrouwen is het emotionele deel van de hersenen acht maal groter dan die van mannen. Mannen weten dus niet goed wat ze voelen en doen daar ook veel langer over. In de tussentijd, terwijl ze uitzoeken wat ze voelen, willen ze zich bewijzen als een waardevolle partner. Met als extra booster dat ze het beter doen dan de competitie (andere mannen). Dus mannen stellen ineens de meest briljante vragen, geven je aandacht, zetten jou centraal, doen echt moeite voor je. Bijna zo zorgzaam en communicatief als een vrouw 😉

5. Berenknuffels
Mannen geven elkaar, net als vrouwen, steeds vaker een knuffel als begroeting: grote berenomhelzingen. Prima ontwikkeling, want het ziet er een stuk beter uit dan ongemakkelijk handjes schudden. Mijn persoonlijke favoriete zijn van die fist bumps. Daarbij: knuffels zijn goed, dat is bewezen. Ze maken een hoop van het hormoon oxytocine los, en dat maakt dat je je goed voelt. Knuffels zijn gewoon toegepaste wetenschap. Echt iets voor mannen, eigenlijk. Knuffelen?

6. Meer tijd voor de spiegel dan jij

Mannen hebben stijl!

Mannen hebben stijl!

De mooi boys. De tijd is echt veranderd, mannen verzorgen zichzelf goed. Mannen zijn soms super goed gekleed en zijn daar trots op. Shoppen is iets wat niet langer alleen voor vrouwen is weggelegd. De hippe colbertjes, gecombineerd met een wit overhemd, stoere jeans en Nikes. Oef…dan ben ik om! Maar je kan ook te ver gaan als man…bijvoorbeeld als je niet aan zijn haar mag zitten omdat anders het model eruit gaat. Nou, echt niet!

7. Als ze verliefd zijn
Wij vrouwen kunnen strontverliefd worden. Maar geloof me, sommige mannen ook. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het helemaal top! En toch moet ik een beetje wennen als een man net zo’n bakvis is als ikzelf. Kuiltjes in z’n wangen en een blosje vind ik geweldig…maar het steeds aan me zitten in publieke ruimtes als een afhankelijk, verliefde puber kan me enorm tegen staan! Ook het praten met me alsof je een zacht gekookt ei bent, nej… je blijft een vent!

8. Koken

Mannen als BBQ-master

Het recht van een man.

Niet langer is het enige recht van een vrouw het aanrecht. Ik ken veel mannen die beter kunnen koken dan ik. Nooit mijn hobby geweest, ik ben meer van de borrelhapjes!. Tegenwoordig is een man die goed kan koken helemaal in! Ze kunnen in gezelschap shinen met hun raadselachtige kookgadgets en Green Egg BBQ. Super cool…

9. Lange haren

Deze is van mijn dochter. Mannen met lange haren zijn net vrouwen. Tuurlijk! Dat ik daar niet aan heb gedacht!

Net een wijf! ;-)

Net een wijf! 😉

Ben jij al lid van onze gezellige community

Over de schrijver
Reactie plaatsen