Aangetrokken door zijn geur: liefde op het eerste gezicht?
18 september 2016 
2 min. leestijd

Aangetrokken door zijn geur: liefde op het eerste gezicht?

Ik geloofde er nooit in, maar  ik weet nu wel beter. Onlangs kreeg ik een rondleiding en zat ik naast een man in een golfkarretje.  Hij reed mij rond. Achter ons reed een ander golfkarretje.

Tussendoor stonden we stil om bepaalde dingen te bekijken in een park. De man legde dan uit wat het was en waarom de dingen zo werkten etc. Ik was alleen compleet afgeleid. Niet eens door zijn leuke uiterlijk, wat ook een genot was om naar te kijken.

Ik was afgeleid door zijn geur. Dan heb ik het niet over de geur van parfum of zweet. Een onverklaarbare geur die een nog meer onverklaarbare aantrekking op mij had.

Het is niet dat ik hem ter plekke wilde bespringen of wat dan ook. Ik was de draad gewoon compleet kwijt. Ik kon me niet meer concentreren op wat hij vertelde en was alleen nog maar bezig met wat er in godsnaam gebeurde met mij. De andere aanwezigen roken het niet als ze vlak bij hem stonden, dus het was echt iets van mij. Wel zaten ze te “fantaseren” hoe mooi het zou zijn als ik, de enige single in die groep, met hem samen zou zijn. Het was niet alleen in ons wagentje een issue 😉

Gelukkig had ik nog wel het benul om de uitleg op te nemen met mijn telefoon. Thuis kon ik het dan opnieuw luisteren, dus dat scheelt.

Een uur lang duurde de rondrit in het golfkarretje. Ik was compleet verkocht. Ik reageerde als een volslagen idioot. De filmpjes hebben namelijk ook mijn eigen stem opgenomen. Super verlegen en vreselijk puberaal, dus geen pretje om terug te luisteren. Na dat uur dacht ik dat ik het wel los kon laten. Ik zou de man nooit meer terug zien, gezien de afstand die er tussen ons zat.

Op de een of andere manier heb ik sneaky zijn telefoonnummer weten te bemachtigen. In de auto lagen namelijk papieren van de rondleiding. Zijn naam had ik niet goed gehoord. Bovendien is het een buitenlandse naam, wat lastiger onthouden is dan een Jan of Klaas.  Of ik er wat mee zou doen, zou ik na terugkomst wel zien.woman-1282950_640

Een week na de desbetreffende ontmoeting heb ik hem geappt. Uiteraard met een zogenaamd “zakelijke” vraag, want dan kon ik de reactie even afwachten. Uiteraard had meneer het heus wel door dat er meer achter zat dan alleen die zakelijke vraag.

Ik neem nooit het initiatief met appen met een man, maar ik moest dit gewoon doen, heel apart! Het gekke is dat we sindsdien de hele dag door appen en contact hebben. Niks niet geforceerd, integendeel. Het verliep juist heel natuurlijk. Met een vriendin heb ik besproken wat ik met die geur had. Ik kon toen de juiste term er niet voor vinden, maar ik had er vaker over gehoord. Mijn vriendin wist direct dat ik het over feromonen had. Feromonen spelen vaak onbewust een rol in de jacht tussen mannen en vrouwen.

Zie ook: Gezocht: liefdesinstructies voor single moms

Aangetrokken door zijn geur. Herkenbaar? Ook wel eens zoiets meegemaakt? Deel het met ons en laat een reactie achter! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen