Accepteren deel 2

Accepteren deel 2

Love peace

Accepteren deel 2

Jullie hebben mijn vorige blog gelezen over accepteren. Ik heb daar zo mega veel reacties op gehad dat ik me hier graag wat verder in wil verdiepen. Wie weet wat we allemaal tegenkomen bij onszelf.

Moet ik mijn inspanningen verhogen of mijn verwachtingen verlagen? Dit vind ik persoonlijk een lastige vraag. Ga eens na wat je van jezelf verwacht. Wat verwacht jij van jezelf als alleenstaande moeder? Ik durf bijna met 100% te zeggen dat jullie moeders de verwachtingspatroon hoger leggen omdat je denkt dat je dan op de wereld over zal komen dan een gemiddelde moeder. Stel dat je de enige moeder met je kind op aarde was, denk maar eens na bij jezelf. Waarom leg je de lat veel hoger omdat het anders misschien voor een ander geen ideaal beeld zou lijken??

Je lat hoger leggen dan nodig maakt je ongelukkig.

woman-1406353_640

Accepteren deel 2

Ik zal een voorbeeld geven: je kindje is jarig en je hebt het hele huis van boven tot onder schoon. Je krijgt zo visite en je kindje komt met zijn vieze schoenen binnen en rent het hele huis rond. Ik weet zeker dat bijna iedere moeder kan meegeven dat je chaggo word op je kind omdat hij het huis weer een beetje vies heeft gemaakt.  Zou je dat anders ook doen zonder verjaardag?

be

Accepteren deel 2

Waarom? Je denkt dat andere mensen verwachten dat je huis tip top is omdat je visite verwacht. Echt chill out, je zou je nog verontschuldigen ook voor je kind omdat hij alles in jou ogen weer vies gemaakt zou hebben. Pak de bezem en leg het rustig uit aan je kindje. Dit is maar een klein voorbeeld. Als mensen je willen veroordelen dan doen ze dat toch wel.
Waarom zou jij je ongelukkiger moeten voelen? Op je tenen lopen voor mensen, die niet om jou geven en jou veroordelen in een situatie waar ze geen bal van snappen? Ze zijn het niet waard! Jij doet het goed. Ga je niet verlagen of verhogen tot andere verwachtingen. Blijf je focussen op je eigen verwachtingen & leerproces. Want dat is belangrijk. Je kindje zal daar veel meer aan hebben. Als hij of zij ouder wordt dan denken ze dat het normaal is om steeds aan andermans verwachtingen te voldoen. Ze weten dan niet beter.

Nou, hell no dat die van mij dat meekrijgt.

Volg je gevoel en dan weet je precies dat je de juiste verwachtingen aan jezelf voldoet.

Zo leer je je kind dat het ontzettend belangrijk is om jezelf te mogen zijn. En halleluja wij zijn anders. Gelukkig zijn wij ook niet perfect!

 

Benieuwd naar meer verhalen? Lees ze hieronder!

Over de schrijver
Reactie plaatsen