Afscheid nemen van je kind
01 augustus 2016 
3 min. leestijd

Afscheid nemen van je kind

Afscheid nemen van je kind, dat is echt nooit leuk. Het moment zelf voelt voor mij als heel zwaar. Al moet ik eerlijk zeggen, dat wanneer ik eenmaal weg ben het allemaal wel meevalt, maar het moment er naar toe vind ik verre van fijn!

Afscheid nemen van je kindHet is vakantie en dat ontregelt alles een beetje in het toch al drukke leven van een alleenstaande moeder. Mijn dochter gaat naar een gastouder en die gaat om het jaar 6 weken op vakantie. Ineens moet je dan alle opvang zelf regelen. Een deel werd opgevangen door vakantie die we zelf gaan nemen, maar een ander deel moet opgelost worden door mijn ouders. En tussendoor ook echt nog even een ode aan de ouders. Ik zou als alleenstaande moeder echt niet weten wat ik zonder mijn ouders zou moeten! Maar goed, hierdoor moest ik dus wel voor even afscheid nemen van mijn kind.

Mijn dochtertje bleef afgelopen week bij mijn ouders, zodat ik die week gewoon kon werken. Als full-time mom, vind ik het moment van afscheid nemen van je kind echt ontzettend zwaar. Het voelt toch een beetje alsof ik het niet goed doe. Al weet ik rationeel dat er niets aan de hand is en dat mijn dochter een geweldige tijd bij opa en oma gaat hebben. Maar toch… Om het moment van afscheid van je kind niet te zwaar te maken, had ik toch maar een klein cadeautje voor haar aangeschaft. Ik moet zeggen, dat was een goede zet. Mijn dochtertje (die trouwens 3 jaar is), begon de huil al redelijk in te zetten toen ik naar huis wilde gaan. Maar toen ik aangaf dat er binnen een cadeautje op haar aan het wachten was, zei ze heel trots “ik hoef niet te huilen hoor mama”. Binnen lag het cadeau op haar te wachten; een heuze “Wonderland Babydraakje” (van Babyborn).

Het Baby Born Wonderdraakje aan het ontbijt

Het Baby Born Wonderdraakje aan het ontbijt

In eerste instantie gewoon een simpel schattig knuffeltje, maar er zit meer achter deze draak. Wanneer je met het toverstafje op z’n hoofd tikt, dan maakt ie allemaal geluidjes. Mijn dochtertje is blijkbaar niet meer weg te slaan bij haar draakje. Mijn ouders noemen ‘m “Sjakie het drakie” haha. Het draakje ‘at’ de volgende dag al meteen mee en wordt de hele dag door mijn dochter overal naartoe meegenomen.

Dus mocht je jij je kind ook nog afscheid moeten nemen van je kind of ze gewoon een leuk zomercadeau willen doen, dan is dit echt een aanrader!

Fijne vakantie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen