Alleen ikzelf kan mijn kinderen een gelukkige mama geven
21 september 2019 

Alleen ikzelf kan mijn kinderen een gelukkige mama geven

Is het heel erg als ik het heerlijk vind wanneer de kindjes naar hun papa gaan?

“Geniet van je tijd zonder kindjes” vertelde mensen me toen ik net gescheiden was. Ik kon mensen wel knock-out meppen wanneer ze dat tegen me zeiden. Want juist de kindjes is wat mijn wereld laat draaien. Het eerste jaar van de scheiding liet ik ze om het weekend met tranen achter. Ik sloot mezelf op en telde ik de uren af tot ze weer terug zouden komen. Er kwam niets uit mijn handen en het ritme wat ik normaal had viel weg.

Heerlijk uitslapen? Vergeet het maar! Mijn klok stond zo ingesteld op het ritme met mijn kindjes.

Om maar te zwijgen over een fatsoenlijke maaltijd koken voor mij alleen. Ik stond letterlijk op met lege handen in een veel te stil huis. Alleen ikzelf kan mijn kinderen een gelukkige mama geven. Ik zal niet zeggen dat het went, wennen zal het nooit. Maar eerlijk is eerlijk, na een x aantal maanden komt er rust. Ik weet dat ze het goed en leuk hebben bij hun papa. De kindjes gaan met plezier en dat doet wonderen.

Alleen ikzelf kan mijn kinderen een gelukkige mama geven

Alleen ikzelf kan mijn kinderen een gelukkige mama geven

Ik gun mijn kindjes ook zeker die tijd met papa en toen de tijd vorderde pakte ik deze kans om rust aan mijzelf te gunnen. Avondjes stappen, middaagjes spa, weekendjes weg. Zo boekte ik vorig jaar in de vakantietijd toen mijn kinderen bij hun papa waren, alleen een reis naar het buitenland. Alleen ikzelf kan mijn kinderen een gelukkige mama geven. En zie hier… zonder schuldgevoel kan ik zeggen dat het af en toe heerlijk is.

Loslaten

Zo weet ik nog goed dat de kinderen voor het eerst met hun papa naar het buitenland gingen. Janken, brullen en schreeuwen, verschrikkelijk vond ik het. Het waren de 10 langste dagen van mijn leven. Loslaten noemen ze zoiets. De ergste scenario’s speelden door mijn hoofd! Nadat ik hun papa een waslijst met tips, zalfjes en medicijnen in handen had geduwd, kon ik het een beetje loslaten. En nee, ik twijfelde niet aan hun papa zijn denkvermogen, Hij wist heus ook wel hoe of wat. Het was puur mijn moedergevoel dat ik bij me wilde houden wat me het meeste lief is. Elke dag ontving ik van hun papa wel een foto of filmpje van hele gelukkige kindjes. Kindjes die aan het genieten waren van hun avontuur!

En dan komt het cliché…. “als de kindjes gelukkig zijn is mama dat ook”

Liefs, Sylvana

Ps: hoe ervaar jij het wanneer je kind(eren) naar hun papa zijn? Je kunt je bericht hieronder achter laten. 

Over de schrijver
Dymphy
Door

Dymphy

op 22 September 2019

Zo herkenbaar lieverd! En inderdaad ik kan nu ook goed loslaten en aan mezelf denken, maar aan het eind van het weekend ben ik ook weer blij als ik hem in mijn armen sla!

Sylvana
Door

Sylvana

op 24 September 2019

Trots op jou lieverd!

Suus
Door

Suus

op 23 September 2019

Ik herken het zo! Ik ben er nu net ook een beetje aan gewend dat ze de dagen bij hun vader zijn. Maar straks komt de 1e keer met kerst...en de 1e vakantie. Ik zie daar dan wel heel erg tegenop...

Hmv
Door

Hmv

op 24 September 2019

Mijn dochter gaat al 3 jaar niet naar haar vader. Door omstandigheden, huiselijk geweld en uit huis plaatsing van zijn andere kinderen heb ik besloten dat het beter is als ze niet gaat. Ik geniet van de schaarse vrije weekenden... 2 of 3x per jaar. Maar ik heb er zelf voor gekozen het zo te doen dus moet ik het ook dragen.

Sylvana
Door

Sylvana

op 24 September 2019

Wat rot om te lezen dat je in zo’n situatie zat/zit. Soms is het in het belang van het kind beter om bepaalde keuzes te maken. Soms kies je niet ergens zelf voor, maar overkomt het je. Misschien zijn er meer mogelijkheden om meer vrije tijd voor jezelf te hebben...?

Sylvana
Door

Sylvana

op 24 September 2019

Kerst/sinterklaas/oud&nieuw! Tuurlijk zijn dat momenten dat je de kids heel graag bij je heb. De papa & ik overleggen altijd ruim van te voren. Zo heb je de kans om zelf ook iets leuks te plannen mochten de kids bij papa zijn. Voorbereiden werkt hier altijd goed. En als ze met kerst bij papa zijn maken wij kerst gewoon langer. Ik heb in de jaren wel geleerd om de ‘welbekende datums’ los te laten! Zo hebben de kindjes alles dubbel of 2x en geloof me als sinterklaas ineens in twee huisjes komt zijn ze heeeeeeel blij haha!

Nathalie
Door

Nathalie

op 25 September 2019

Nooit vrij..24/7 zijn de kinderen bij mij, nooit een vrije minuut, geen mij-tijd. Het is wat het is, maar ik geef goud voor een weekend alleen.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down