Alleen op vakantie met je kind: 10 voordelen
29 september 2015 
5 min. leestijd

Alleen op vakantie met je kind: 10 voordelen

Ik ben een echte happy single mom te noemen. Een vrouw met een missie een vrouw met een passie. Een vrouw die weet wat ze wil.

Veel mensen lijken het raar, vreemd, zielig te vinden dat ik bepakt en bezakt in mijn Opel Astra met m‘n zoontje en m‘n hondje op pad ga.

Maar ik herken me daar niet in: niks raar, vreemd of zielig. Alleen op vakantie met je kind: 10 voordelen. 

1: Geen ruzie over waar de reis heen gaat. Als je met meerderen bent, is het toch altijd de vraag waar de vakantie heen gaat. In mijn eentje met mijn zoon van 2 jaar is er geen discussiepunt. Ik ga ergens heen waar ik graag heen wil.

alleen op vakantie2: Ik kan doen wat ik wil. Op een typische dag tijdens onze vakantie, verzin ik op de dag zelf wat we gaan doen. Ik hoef alleen rekening te houden met de behoeften van Rick, en dat is ‘toevallig’ net wat ik wil.

3: Ik heb veel aanspraak. Misschien heb ik veel aanspraak omdat ik alleen ben en omdat mensen dat soms zielig vinden, maar dat maakt me weinig uit. Op een vakantie kom ik altijd een boel nieuwe mensen tegen met wie ik leuke gesprekken heb.

4: Mensen staan zomaar voor me klaar.

Bepakt en bezakt met een kind en een hond, mmmmm soms best een uitdaging.


Soms moet ik ogen in mijn achterhoofd hebben, want Rick is binnen mum van tijd iets aan het doen wat niet mag. Wat ik merk, is dat er vaak wel mensen zijn die te hulp schieten als ze me zien modderen. Ontzettend lief!

5: Geen ruzie over geld. Uit onderzoek is gebleken dat daar het meest over geruzied wordt in de vakantie. Bij mij dus absoluut niet. Het is ook wel een lastig onderwerp om ruzie over te maken met de hond of met een kind van 2.

6: Back to basic. Ik heb mezelf leren kennen.

Ik heb geleerd om dingen alleen te fixen, om zelf keuzes te maken.

Het geeft me een onafhankelijkheid waar ik een enorm fijn gevoel van krijg.alleen op vakantie 3

7: Uitjes zijn veel goedkoper. In mijn eentje met een kindje van net twee ben ik stukken voordeliger uit als ik eens uit eten ga. Mensen vragen dan: “Mis je niet de gesprekken?” Nou… nee. Absoluut niet. Een vakantie is voor mij een rustpunt, ik hoef dan geen serieuze gesprekken. Bovendien: weten zij veel wat een leuke gesprekjes ik voer met Rick?!

8: Het bevordert de band tussen mij en Rick. Al is het maar een weekendje: als we erop uit gaan met ons twee, groeien we steeds dichter naar elkaar toe De dagelijkse sleur ligt achter ons, wij zijn op elkaar aangewezen. Na een weekendje weg kunnen wij er weer voor maanden tegen aan.

9: Ik kan vroeg naar bed.

Je kunt het niet maken om al om negen uur naar bed te gaan als je met volwassen gezelschap op pad bent. Tenzij je ziek bent ofzo. Ik ben met Rick weg en die gaat vroeg naar bed. Vind ik zalig: veel slapen daar kan ik heerlijk van bijtanken. Is dat saai? Nee. Wij maken ons eigen feestje overdag.

10: Het helpt mijn hoofd leeg te maken. Rick en ik doen activiteiten die we allebei leuk vinden. Gewoon puur genieten,

geen gezeur, geen gedram en geen geruzie of serieuze gesprekken. Wij 2en zijn samen 1.

Kortom: voor ons is een vakantie samen puur genieten!

Klinkt zalig, op pad met kleine Rick! Sommige moeders gaan graag alleen, anderen zoeken liever een groep op. Wat kies jij?

Over de schrijver
Anonymous
Door

Anonymous

op 30 Sep 2015

Zo herkenbaar, ik doe dit al 4 jaar met mijn 3 monsters. Super genieten!

Reactie plaatsen