arrow_drop_up arrow_drop_down
10 september 2015 

Alleenstaande ouder vakantie

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Links en rechts vroeg ik wie van mijn vriendinnen zin had om met ons naar een camping of huisje te gaan. De een had al plannen, de ander wilde zich niet vastleggen en weer een ander had geen geld. 

Het kwam er dus eigenlijk op neer dat een vakantie niet echt van de grond ging komen dit jaar. Ik had me erbij neer gelegd en ik dacht, ik zie het allemaal wel!

Zo leuk hoe dit soort dingen werken, zodra je dingen loslaat, komen er hele leuke dingen op je pad! Ik werd namelijk uitgenodigd voor de opening van ‘Marislife‘, een nieuw label van Corendon. Mariska & Emma hebben dit label opgezet, speciaal gericht op alleenstaande ouders. Wat een uitvinding dacht ik, een ‘alleenstaande ouder vakantie‘… ik had er nog nooit van gehoord. Ik herkende me erg in het concept van Marislife en eigenlijk in Mariska. Zij is namelijk alleenstaande moeder van 2 dochters en heeft dit label opgezet vanuit haar eigen ‘pijn’. Ik denk dat de meeste wel begrijpen wat ik met ‘pijn’ bedoel. Ik heb het zelf nog niet meegemaakt, maar ik heb het wel in mijn omgeving wel de volgende dingen gehoord:

  •  Je gaat op vakantie alleen met je kids en je wordt continu gek aangekeken door de ‘perfecte’ gezinnetjes want, waar is je man??
  •  Je hebt het overdag heerlijk met je kids, maar in de avond zit je dag na dag alleen met je wijntje op het balkon
  •  Je kinderen hebben een geweldige vakantie, maar jij voelt je best alleen
  •  Je houdt verschrikkelijk veel van je kinderen, maar je mist het om met een volwassene te kletsen
  •  Je zit vaak in je eentje te eten omdat je kinderen lekker aan het spelen zijn

En zo zijn er natuurlijk nog wel een paar te bedenken. Toen ik dus uitgenodigd werd voor de opening van Marislife werden mijn ogen positief geopend, wat leuk dacht ik! 

Het werd nog leuker, want niet veel later na de opening werd ik uitgenodigd voor een lang weekend Malaga met mijn dochter. Ik mocht dus zelf gaan ervaren hoe het is, om op vakantie te gaan met een ‘alleenstaande ouder vakantie’. 

Processed with MoldivIn eerste instantie twijfelde ik een beetje of ik mee zou gaan. Ik zag de planning en ik dacht, dat is echt niet geschikt voor een kindje van nog geen 2 jaar. Om 3 ’s nachts op Schiphol zijn, iedere dag een activiteit, pas om 19.30 uur ’s avonds eten en pas weer om 22 uur landen op Schiphol. Na wikken en wegen besloot ik toch maar om het gewoon te gaan doen. Vanaf dat moment maakte ik mij eigenlijk ook niet meer druk om de tijden en de planning. Ik dacht, ik kijk wel hoe mijn dochtertje het allemaal oppakt en daar handel ik dan wel naar op dat moment. Er zijn altijd beren op de weg te bedenken maar dat vind ik onnodige negatieve energie.

En weer werd ik ermee geconfronteerd dat er zulke geweldige dingen gebeuren als je dingen los laat. Alles ging namelijk goed!!!

Het vliegen op de heenweg was geen enkel probleem. Mijn dochter vond alles geweldig, heeft heerlijk geslapen en vond het vanaf de eerste seconde geweldig. Ik heb haar deze dagen echt intens zien genieten en ik vond het zo geweldig om met mijn meisje samen deze korte vakantie te beleven. Ze speelde met alle kinderen, deed mee met alle tripjes (naar Malaga, de dierentuin, een klimpark en een paardenshow) en hield het iedere dag tot 22 uur vol. Ook de terugweg verliep heel erg soepel. Ze luisterde iets minder goed, maar dat was ook echt het enige! 

Ik heb het ook enorm naar mijn zin gehad. Ik heb een groep van geweldige moeders (en 1 tante) ontmoet en ik heb genoten van de leuke dingen die we gedaan hebben.

Met een kindje van 2 jaar is ietsjes beperkter en vond ik het soms wel jammer dat ik me niet aan kon sluiten bij de andere moeders, aangezien je een kindje van 2 natuurlijk continu in de gaten moet houden. Ik had zelf wel wat vaker een borreltje willen drinken met de groep en dat kon helaas niet. Daarentegen heb ik wel intens van mijn dochter genoten, waar de andere moeders hun kinderen wat minder zagen. Gelukkig was een moeder van een kindje van 2,5 jaar, waar mijn dochter veel mee gespeeld heeft (en ik natuurlijk met de moeder ben opgetrokken). 

Mijn ervaring met Marislife was dus echt goed! Ik vind zelf de prijzen echt heel erg oké. De accommodatie is wat je bij deze prijs verwacht, net zoals het eten (basic). Dus als je geen ‘luxe-paardje’ bent, ga je het heerlijk hebben! Het zal voor veel alleenstaande moeders wellicht überhaupt niet mogelijk zijn om op vakantie te kunnen, maar voor diegene die wel budget hebben kunnen voor een goede prijs een leuke reis maken.

Het is echt een ontzettende leuke manier om moeders zoals jijzelf te ontmoeten!

Wil jij meer weten over een alleenstaande ouder vakantie via Maris Life? Bezoek dan de website www.marislife.nl en bekijk ook even deze leuke video: http://bit.ly/1QqvKav

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Over de schrijver
<:authorgoogleplus>
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies