Allemaal anders en toch ontzettend sterk en krachtig
17 maart 2017 
2 min. leestijd

Allemaal anders en toch ontzettend sterk en krachtig

Wat mij nou zo verschrikkelijk opvalt hier bij Happy Single Moms is dat iedereen ontzettend sterk en krachtig is. Alle moeders en ook de meelezende vaders hebben hier een rugzak, de één wat heftiger dan de ander. Het is vooral bij iedereen anders, net als dat iedereen anders is.

Sommigen zitten in een scheiding vol hel en bij anderen gaat het er wat rustiger aan toe. Dat betekent niet dat voor diegene een scheiding minder erg is. Ook het opvoeden van de kinderen doen we allemaal anders.  Daar waar er veel dames en ook heren op de scholen van de kinderen helpen en genieten van het kopje thee bij het thuiskomen van de kinderen, doet een ander dat gewoon niet omdat deze dat niet kan of simpelweg niet wil.

Allemaal anders en toch ontzettend sterk en krachtig

De ene moeder of vader kiest ervoor om thuis te blijven voor de kinderen met of zonder reden, en de ander werkt zich een slag in de rondte om alles  rond te krijgen. Of gewoon simpelweg omdat het ze het fijn vindt.

Van jezelf leren houden

Zoveel verschillende moeders en vaders en zo verschrikkelijk mooi! Want uiteindelijk hebben we toch allemaal een aantal dingen gemeen. We vechten voor onze kinderen en voor ons geluk. En al groeiende in ons single zijn, worden we steeds sterker en krachtiger!

We leren. We leren veel;  vooral over ons zelf, wie jij bent, en waar je heen wil. Wat goed voor jou is en wat goed is voor je kinderen. Je leert bewuster te leven, en keuzes te maken. Je leert dat fouten maken mag en dat ze je sterker maken. Maar het belangrijkste dat je leert is om van jezelf te houden!

 Allemaal anders en toch ontzettend sterk en krachtig

Ja het klopt, alleen je kinderen 24/7 opvoeden is soms best zwaar, maar ook een co-ouderschap kan dat zijn! Zoveel verschillende levens, zoveel verschillende zorgen.

Wat vooral belangrijk is, is dat je ondanks alles goed voor je zelf zorgt. Voor de één is dat zo af en toe flink op stap gaan en voor de ander is het al genoeg om zonder kinderen in een foute pyjama voor de tv te hangen. Het gaat er om dat jij je er goed bij voelt, want zodra jij je goed voelt gaat het met de kinderen ook vaak een stuk beter!

Weet waar je het voor doet

Soms zijn er ook gewoon even periodes dat het gewoon allemaal even niet kan en loopt zoals je graag zou willen. Dan kan je iets minder uit of blijven de kinderen uit bed klimmen, terwijl jij het juist dan nét echt even nodig hebt om in je eentje bij te tanken. Juist dan komt ook onze kracht naar boven die zo belangrijk is: het zoeken naar de kleine geluksmomentjes is dan essentieel. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Kijken naar je kinderen als ze dan eindelijk heerlijk in dromenland zijn. Of een warme douche om je zorgen even weg te spoelen om zo de situatie weer een fris hoofd te bieden. Met de Donald Duck iets langer op het toilet blijven zitten voor wat rust…

Je weet namelijk dat deze tijd voorbij gaat. Je gaat dan het leven weer zonnig en vol kracht tegemoet, want dat is waar jij het allemaal voor doet. Dat is waar jij en wij allemaal zo hard voor knokken.

Jij, die steeds sterker wordende Happy Single Mom / Dad !

Ben jij tevreden over jezelf als Single Mom?

Over de schrijver
Reactie plaatsen